INSIDER

Szerző IF

Létrehozva: 2023.12.12.

"Rendőrt vagy mentőt kellett volna hívni, nem pedig otthagyni az utcán" – A betegszállítót okolják az eltűnt Ferenc haláláért

A kisbéri Sz. Ferencnek november 18-án veszett nyoma. Holttestére több, mint két hét múlva bukkantak rá 20 kilométerre Oroszlánytól az erdőben.

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, kétségbeesetten kereste párja azt az 50 éves férfit, akinek november 18-án veszett nyoma Oroszlányban. A Kisbéren élő Sz. Ferencet éppen a kórházból szállították haza, ám az út közben "kellemetlenségek" adódtak, ami miatt a férfit Oroszlányban rakták ki. Két héttel később a bicskei rendőrök megtalálták a férfi holttestét Gánt közelében. A gyászoló családtagok és barátok igazságot azt szeretnék, ha kiderülne az igazság és a bűnösök megkapnák méltó büntetésüket. 

gyertya, mécses, láng, gyász, elhunyt, meghalt,
Holtan találták meg a kisbéri Sz. Ferencet  Fotó: Pixabay

November 17-én értesítették Ferenc élettársát, Gyöngyit, hogy a férfit kórházba szállították, mert epilepsziás rohama volt. Miután az állapota javult, úgy döntöttek, hogy már nem szorul kórházi ellátásra, ezért hazamehet. Szombaton reggel értesítették Gyöngyit, hogy hazaszállítják a párját.
"Budapesten dolgozom heti váltásban, ezért amikor én nem vagyok otthon, anyukám szokott ételt vinni neki és odafigyelni rá. Fel is hívtam, hogy elmondjam neki, hogy hazaengedik Ferencet, vigyen át neki ételt." – nyilatkozta korábban az özvegy.

Az asszony azonban csalódottan hívta vissza a lányát délután, hogy hiába kopogott, csengetett, a férfi nem nyitott ajtót. Aggódni kezdtek, ezért Gyöngyi megkérte az anyját, hogy menjen be és nézzen körbe. Ekkor vették észre, hogy minden érintetlen a lakásban, és hogy Ferencnek se híre, se hamva.

Közben megtudták, hogy bár élettársával szombaton elindult a betegszállító haza, gondok adódtak, ugyanis Ferenc rágyújtott az autóban, annak ellenére, hogy többször is figyelmeztették és rászóltak. Majd állítólag egy másik beteggel is összeverekedett. Emiatt a férfit Oroszlányban hagyták.

Felhívtam a kórházat, ahol egy nagyon kedves és segítőkész hölgy vette fel a telefont. Elmondta, hogy igen, Ferenccel szombaton elindult a betegszállító haza, ám gondok adódtak, ugyanis Ferenc rágyújtott az autóban, annak ellenére, hogy többször is figyelmeztették és rászóltak, majd állítólag a másik beteggel összeverekedett

– részletezte Gyöngyi, majd hozzátette: emiatt élettársát Oroszlányban hagyták.

A család bejelentést tett az eltűnésről. A kisbéri rendőrök azonnal megkezdték az eltűnt felkutatását. Gyöngyi a közösségi oldalakra is feltöltötte Ferenc fényképét,  hogy az oroszlányiaktól segítséget kérjen, mert abban a városban látták utoljára. Két hét szörnyű bizonytalanság után végre megtalálták Ferencet. A férfi holttestére kutyás fiatalok bukkantak rá Gánt külterületén Vérteskozma mellett egy erdőben. Gyöngyi végül feljelentést is tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt. 

Az egész ország nyomon követte az eseményeket és rengeteg vita alakult ki a történtekkel kapcsolatban az interneten. Vannak, akik úgy gondolják, a betegszállítók a felelősek a középkorú férfi haláláért.

"A mentős és a diszpécser, hogy számol el a lelkével! Az otthonától távol kirakni egy epilepsziás roham után. Remélem legalább valami eljárás indul ellenük!" 

– írta az egyik kommentelő.

"Az az ember azt sem tudta mi van körülötte, úgy hagyták ott, aminek meg is lett az eredménye. Te örülnél, ha a demens rokonodat kiraknák egy tulipánföld közepén, mert éppen virágot akar szedni? Az úti cél nem igazán stimmelt a tervezettel." – fejtette ki véleményét egy internetező.

Többször rágyújtott, és még akart verni egy másik utast. Mentőt hívtak rá, majd megálltak, hogy rágyújtson és az úriember önként távozott, hiába kérték, hogy maradjon. Mivel amúgy is gyámság alatt állt, a kórház hibázott, ugyanis ilyen betegeknek őrzött szállítást kell kérni.

"A beteget haza kellett volna szállítani, ez a feladatuk és felelősségük. Ha nem bírtak vele, akkor rendőrt vagy mentőt kellett volna hívni, nem pedig otthagyni az utcán." – írta egyik olvasónk.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hihetetlen: Marics Peti nem tud randizni

origo.hu

Hadüzenetet küldött egy európai uniós NATO-ország az oroszoknak

borsonline.hu

Őt választotta: vele tölti minden szabadidejét a Házasság első látásra sztárja

hirtv.hu

Sajtóklub: Magyar Péter is belegabalyodott a Bajnai-féle Datadat hálójába + videó

ripost.hu

A legtöbben elhasalnak rajta: zseni vagy, ha megfejted - Fotó

hirtv.hu

Bayer show - Deutsch Tamás: Egyszer érdemes kipróbálni, hogy milyen a hazádhoz való hűség, a hazaszeretet jegyében politizálni + videó

origo.hu

Azonnal kórházba kellett szállítani a stúdióból a TV2 sztárját

mindmegette.hu

Meg kell-e mosni a lábunkat zuhanyzáskor? Itt a bőrgyógyász válasza

ripost.hu

A legtöbben elbuknak ezen a KRESZ-teszten: te tudod a jó választ?

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Imádják a TikTokon Nagy István agrárminisztert, kóstolós videóját több mint százezren látták már!

INSIDER

Teljesült élete legnagyobb álma Dorcinak, aki halva született

INSIDER

Felzúgtak a szirénák, ötéves kislányhoz rohantak a mentők Budapesten

INSIDER

Eddig tartott a tavaszias idő? Nem várt fordulatot vesz az időjárás