Létrehozva: 2023.12.03.

Kétszer is legyőzte a rákot Fanni: „Búcsúzni hívták be a szüleimet a kórházba”

A fiatal lány csodával határos módon legyőzte a betegséget. Ekkor elhatározta, hogy annak szenteli életét, amiről kisgyermekkora óta álmodott.

Fanni korábban kétszer is farkasszemet nézett a halállal, a szörnyű betegség életre szóló jegyeket hagyott a testén. A 27 éves nő már kisgyermekkorában arról álmodott, hogy beteg gyerekeknek segítsen, így összeállított egy terápiás programot, ami egyesíti a festést, a gyermekjógát és a terápiás kutyák adta békés közeget.

Fanni rák betegség
Fanni terápiával segíti a beteg gyerekek stresszkezelését Fotó: olvasói fotó

A terápiás program, amit alkalmazok, autista gyerekeknek ad lehetőséget a stresszkezelésre, hisz ez már kis korban nagyon fontos számukra

- mesélte Fanni, aki kiemelte, hogy a program kiegészítő terápia, ami támogatja a fejlesztést, de nem helyettesíti azt.

„A terápia segít abban, hogy a gyerek kiegyensúlyozottabb legyen, ami kihat az élete minden területére” - fejtette ki a fiatal nő, aki már 8 éve foglalkozik a gyerekekkel és 2 éve fektette le a Saffy D A Y program alapjait.

Fanni kisgyermekkorában kétszer is járt a halál kapujában, s a csodás felépülése után eldöntötte, hogy olyan gyerekeknek segít majd, akik hasonló nehézségekkel küzdenek, mint ő korábban.

Kétszer is rákos voltam és úgy volt, hogy lekapcsolják a gépeket. A szüleimet búcsúzni hívták be

- idézi fel Fanni a sokszor hallott szomorú történetet, aminek a végkimenetele maga volt a csoda, hiszen a törékeny gyermek az utolsó pillanatban kezdte el a gyógyulás jeleit produkálni.

„Hiába vett körül szerető család, a démonjaimmal egyedül kellett megküzdenem: a poszttraumás stresszel, szorongással, a mindennapos halálfélelemmel” - mondta a fiatal nő, aki a terápiával nem csak autista gyerekeken tud segíteni.

Fanninak neuroblasztómája volt, ami egy több szervet is érintő rosszindulatú megbetegedés. Fanni gyerekként rengeteg kemoterápián és több műtéten is átesett.

Hatalmas vágások vannak a testemen, ami engem mindig megkülönböztetett a többiektől. Ha pántos ruhában voltam, a többi gyerek láthatta a hátamon lévő hatalmas vágást

- eleveníti fel az emlékeket Fanni, akinek rengeteg munkája van abban, hogy mára lelkileg egészséges emberként élheti mindennapjait.

INSIDER

„Egymaga nem tud életben maradni, mert halálra eszi magát!” – Genetikai eredetű falánkság sújtja a 4 éves kisfiút – Videó!

A Prader Willi szindrómás Leopold élete állandó küzdelem.

INSIDER

„Egymaga nem tud életben maradni, mert halálra eszi magát!” – Genetikai eredetű falánkság sújtja a 4 éves kisfiút – Videó!

A Prader Willi szindrómás Leopold élete állandó küzdelem.

Fanni rák betegség
Fanni ma már büszkén tekint azokra a jelekre, amelyek a betegségének vagy az életmentő műtéteinek következményei Fotó: olvasói fotó

„A testemnek csak a bal oldala tud kimelegedni, ami azt jelenti, hogy intenzív mozgás során a testem egyik fele vörös, a másik pedig hófehér. Sokáig szenvedtem emiatt és szégyelltem, nem mertem többek között beállni tesiórára” - mesélte a fiatal nő, aki pont emiatt tud azonosulni azokkal, akiknek valamilyen nehézsége van.

@fannineni Szívből javaslom ezt a praktikámat otthoni kipróbálásra hasonló probléma esetén.💙 Nem mindig old meg midnent, de jó segítség tud lenni. #autizmus #fannineni #fyp #autizmusspektrumzavar #autivideo #masvagyok ♬ Solas X Interstellar - Gabriel Albuquerqüe

Az orvosok szerint a műtétek során egy ideg sérülhetett meg, s ez okozta Fanni felemásságát. Fanni ma már büszke ezekre a jegyeke, hiszen a túlélésének nyomai. A fiatal nő úgy hiszi, a gyerekekkel kölcsönösen gyógyítják egymást.

Engem borzasztóan feltölt a gyerekek szeretete. Együtt örülök a kicsikkel és a hálás szülőkkel, ám sokkal több a nehézség, mint a szép pillanat

- mesélte Fanni a Bors-nak, aki elárulja, vannak olyan gyerekek, akiknek napi szintű dühkitörésekkel kell szembenézniük.

Fanni rák betegség
Több gyermek az éjszaka közepén is hívhatja Fannit Fotó: olvasói fotó

„Előfordul, hogy megtámadnak, vagy magukat akarják bántani, engem az utóbbi visel meg” - meséli Fanni, akit több gyermek az éjszaka közepén is riaszthat, ha az ő nyugtató szavaira van szüksége. Az autizmus nem betegség, hanem egy állapot, amiből nem lehet kigyógyulni.

Az autizmus spektrumzavar rendkívül egyedi, éppen ezért diagnózist csak szakember állíthat fel. Minden esetben tünetegyüttesről beszélünk, így nem szabad megijedni, ha bármelyik tünet igaz ránk vagy a gyerekünkre

- tisztázza Fanni, aki családjával egyre könnyebben beszél már a múltról.

Fanni rák betegség
Fanni büszkén hirdeti azt, hogy ő is különbözik a többi embertől Fotó: olvasói fotó

„Ma már úgy hisszük, végre értelmet nyert az a sok szenvedés, amin átmentünk” - zárja Fanni, akitől egyetemek és főiskolák is elkérik az általa alkalmazott terápiát, hogy beillesszék tananyagukba. A végtelenül önzetlen nő abban bízik, hogy edukációja sokakhoz eljut, így változik az autisták megítélése és sokkal elfogadóbb környezet veszi majd körül azokat, akik valami miatt eltérnek az átlagostól.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország válasza a hadüzenetre

origo.hu

Bemutatjuk Magyar Péter legnevetségesebb talpnyalóját, Puzsér Róbertet

metropol.hu

Alig költöztek le vidékre, Istenes Bencének az egész településtől bocsánatot kellett kérnie

mandiner.hu

Akkorát vitázott Puzsér Róbert és Magyar Péter, hogy a végén majdnem mindenben egyetértettek

ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

mandiner.hu

Hont András: Ha más nem is, de legalább Rogán megbukott. Vagy várjunk csak…

origo.hu

Hihetetlen dolog derült ki Marics Peti randizási szokásairól

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

INSIDER

Két halálos áldozat Alsónémediben: hídról zuhant csatornába a lovaskocsi

INSIDER

Ezreket spórolhatsz az egynapos sztrádamatricával. Mutatjuk, hogyan csináld!

INSIDER

Aggasztó: keresik a 14 éves Natáliát, nagyszülei otthonából tűnt el