INSIDER

Szerző IF

Létrehozva: 2023.12.28.

"Szívünk minden szeretetével és hálájával köszönjük!" – Rengetegen örülnek együtt SMA Tomika családjával

SMA Tomika szülei két éve és egy hónapja indították el a gyűjtést a kisfiú számára, hogy ki tudják fizetni a több százmillió forintos csodagyógyszert. Bár hosszú és rögös volt az út, végre célba értek, aminek nem csak ők, hanem segítőik is nagyon örülnek.

Mára mindenki számára ismerős lehet a 7 éves SMA Tomika neve, hiszen lapunk is többször beszámolt már a kisfiúról. Szülei fél éves korában kapták meg a diagnózist, ami az egész életüket megváltoztatta. Alapítványt hoztak létre gyermeküknek és hatalmas lendülettel kezdtek neki a gyűjtésnek, hiszen kisfiuknak csupán a 700 millió forintos Zolgensma génterápia segíthet. Két év kemény munkájának végre meglett a gyümölcse, szerdán boldogan tudatták mindenkivel, sikerült összegyűjteni ezt a hatalmas összeget, így Tomika megteheti az első lépést egy új élet felé.

Hatalmas volt az összefogás SMA Tomikáért  Fotó: Bánkúti Sándor

Galó Tamás Dominiknak kihívásokkal teli életet szánt a sors. A kisfiú születésekor ugyanis a betegségére hazánkban még semmilyen kezelés nem volt elérhető és gyakorlatilag kezelés nélkül az SMA1-es gyermekek körülbelül két éves korukig élnek. A diagnózis után azt mondták a szülőknek, hogy szeressék ameddig velük van. Tomika viszont egy nagyon erős gyermek, harcolt az életéért és rengetegszer rácáfolt orvosaira. 

"Egy álma válna valóra. Igaz, hogy ő még csak úgy látja, hogy meg fog tudni enni egy szelet pizzát vagy életében először ehet csokit, de igazából ezzel az életét mentjük meg." – mondta el lapunknak korábban Tomika anyukája, Anikó.

Bár két éve még sokaknak lehetetlennek tűnt, hogy egy ilyen hatalmas összeget sikerülhet összegyűjteni, a család kitartó és bizakodó volt. Nem adták fel a reményt, hiszen ez az egyetlen módja annak, hogy a kisfiú teljes életet éljen. 

Még most sem fogtuk fel, hogy megtörtént a csoda! Nem találjuk a szavakat. Átéltünk hullámvölgyeket és hullámhegyeket. Néha úgy éreztük sosem leszünk készen. Néha úgy éreztük elfáradtunk, de akkor mindig bátorítottak minket, nem hagyták, hogy feladjuk.

– mesélte el lapunknak boldogan az örömhírt Hornischer Anikó, Tomika édesanyja.

A gyűjtés alatt a családnak rengeteg jótevője akadt, akiket Tomika angyalainak neveztek. Több cég is beállt a kisfiú és családja mögé, hogy ezzel is hírét vigyék a kisfiúnak. Most pedig, hogy célba értek, mind egy emberként örülnek annak, hogy végre a kisfiú is megkaphatja a kezelést.

"Rengeteg üzenetet kaptunk, még válaszolni sem tudtam mindegyikre. Hatalmas öröm látni, hogy a követőink is velünk együtt örülnek." – folytatta.

Az édesanya a facebookon is közzé tette a nagy hírt, amelyben köszönetét is kifejezte mindenkinek, aki segített nekik. A poszt alatt egy igazi kommentáradat indult, ahol mindenki jó kívánságokkal bombázta a családot.

Nagyon örülök, ez a legjobb karácsonyi hír. Sok ember támogatott titeket, de a legnagyobb hősök ti vagytok, Anikó és Tamás. Felnézek rátok. Gondolatban veletek vagyok, tartson ki az erő, ami előre visz titeket, az utazás és a kezelés alatt is. 

– írta az egyik kommentelő.

"Még a hideg is kirázott! Könnyezem! El sem hiszem! Végre! Engem, egy kívülállót így érint! Akkor Titeket! El sem tudom képzelni, hogy mekkora öröm van most bennetek! Most végre elindultok és mi mindig veletek leszünk!" – szólt hozzá egy másik segítő.

"Meghallgatásra került a fohászunk. Könnyezve olvastam ezt az örömhírt és további sok sikert a nagy lépéshez! Szerintem mindannyian nagyon fogjuk várni a további beszámolót Tomika sorsáról! Az Erő legyen veletek!" – olvasható az egyik hozzászólásban.

Drága Követőink, Drága Angyalaink! Örömkönnyek közt olvassuk a hozzászólásaitokat! Egyesével már lehetetlen válaszolni rájuk, pedig annyira szívesen megtennénk. Annyira köszönjük, hogy velünk vagytok, velünk örültök. Mi tegnap délután óta felváltva sírunk és nevetünk még nem fogtuk fel, hogy tényleg célba értünk idén Együtt! Annyira köszönjük Nektek! Szívünk minden szeretetével és hálájával köszönjük!

 – kommentelte Anikó.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hihetetlen: Marics Peti nem tud randizni

origo.hu

Bemutatjuk Magyar Péter legnevetségesebb talpnyalóját, Puzsér Róbertet

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

mandiner.hu

Kövessék a pénzt! – a CIA egykori specialistája kitálalt az Északi Áramlat felrobbantásáról

ripost.hu

Itt a vége: 10 év után válik a népszerű zenész és felesége

mandiner.hu

Akkorát vitázott Puzsér Róbert és Magyar Péter, hogy a végén majdnem mindenben egyetértettek

origo.hu

Kasza Tibi szórja a pénzt: nyolcmilliós órával dicsekedett

mindmegette.hu

Valóban tilos füvet nyírni hétvégén? Itt az igazság!

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Teljesült élete legnagyobb álma Dorcinak, aki halva született

INSIDER

Felzúgtak a szirénák, ötéves kislányhoz rohantak a mentők Budapesten

INSIDER

Eddig tartott a tavaszias idő? Nem várt fordulatot vesz az időjárás

INSIDER

"Először a kezemet is vállból le akarták vágni" - így van most Péter, aki mellett felrobbant a gumiabroncs