INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.01.31.
Módosítva: 2024.01.31.

Brutális antifa-támadások: Nem véletlenül állnak bíróság előtt a szélsőbaloldali vádlottak

Símaszkokban, viperákkal felfegyverkezve támadtak tavaly februárban ártatlan járókelőkre Budapest utcáin a szélsőbaloldali antifa tagjai. A bűnszervezetben elkövetett támadássorozat vádlottjai kilenc embert vertek meg brutálisan, tárgyalásuk a héten kezdődött el. A dollármédia máris nagy erőkkel mosdatja őket.

Brutális támadásokat követtek el tavaly februárban egy szélsőbaloldali bűnszervezet külföldi tagjai Magyarországon. 2023. február 9-e és 11-e között öt alkalommal, összesen kilenc embert támadtak meg és bántalmaztak súlyosan a radikális nézeteket valló antifák. A támadásokat a magyar Becsület napja elnevezésű eseményt megelőző napokra időzítették, az áldozataikat pedig  puszta kinézetük alapján válogatták ki a szervezet tagjai, akik kifejezetten a bűncselekmények elkövetése céljából érkeztek hazánkba.

Brutális antifa-támadások: nem véletlenül állnak bíróság előtt a szélsőbaloldali vádlottak

Ártatlan járókelőket vertek meg viperákkal

A símaszkokkal, viperákkal felszerelt banda február 10-én fényes nappal verte meg egy dohánybolt alkalmazottját Gazdagréten. Az áldozatnak annyi volt a bűne, hogy aznap terepszínű nadrágban ment el dolgozni. A támadást a térfigyelő kamerák rögzítették. Ezen a felvételen jól látszik, ahogy a banda tagjai a férfit ütik, rúgják, majd végül paprika spray-vel arcon fújják. A gazdagréti támadás mellett a Nyugati pályaudvaron, egy vonaton is bántalmaztak egy embert, a Fővám téren három lengyel állampolgárra támadtak, egy sétáló pár egyik tagját az ötödik kerületi Bank utcában verték meg, majd a banda tagjai az I. kerületi Mikó utcában bántalmaztak járókelőket. Az áldozatok kéz, borda és arccsont töréseket szenvedtek. 

„Hátulról leütöttek viperával, szétnyílt a fejem, amit a kórházban összevarrtak. A bal oldalam teljesen fel van dagadva, felrepedt az arccsontom, jégakksival borogatom, szedek gyógyszert és kaptam szemcseppet. A barátnőmet kétszer combon szúrták valamivel, sokkos állapotba került, de a helyzethez képest már jól van"

– nyilatkozta korábban a Bank utcánál megtámadott férfi.

A gazdagréti bűntény helyszínét hatalmas vértócsa borította

Egy 40 éves olasz tanárnőt vádolnak a támadások megszervezésével

A bűncselekmény-sorozat felgöngyölítésére létrehozott nyomozócsoport a külföldi hatóságokkal szorosan együttműködve megállapította, hogy a bűncselekmények elkövetése egy 20 fős elkövetői körhöz köthető, amelyből 17 fő személyazonossága megállapítást nyert. Tavaly októberben három ember ellen vádat is emeltek: egy 40 éves olasz tanárnőt, Salis Ilariat bűnszervezetben elkövetett 3 rendbeli, két esetben társtettesként, egy esetben bűnsegédként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A német Edelhoff Tobiast és Anna Christina Mehwaldot bűnszervezetben részvétel bűntettével vádolták meg.

Az antifa-támadások megszervezésével vádolt Salis Ilaria mosolyogva érkezett a tárgyalóterembe

Előre kitervelt forgatókönyv szerint verték a járókelőket

A vádirat szerint a banda tagjai kifejezetten a támadások miatt, előre kitervelten érkeztek Magyarországra, és szándékosan okoztak súlyos és életveszélyes sérüléseket a kinézetük alapján kiválasztott járókelőknek: így akartak elrettentő példával szolgálni a szélsőjobboldali mozgalmak képviselői számára. A támadásokat előre kitervelték és megkoreografálták, a banda tagjainak begyakorolt forgatókönyve is volt, a feladatokat pedig felosztották egymás között. A támadások időtartamát 30 másodpercben határozták meg, amelynek mérése az irányító feladata volt, aki a támadást vezényszavakkal indította meg, illetve állította le, majd ezután a társai menekülésében segédkezett. A figyelő feladata a környezet figyelése, valamint kívülálló személyek beavatkozásának megakadályozása volt, a további tagok pedig a támadás végrehajtói voltak. A támadások során az elkövetők törekedtek az arcfelismerés és a nyomazonosítás meghiúsítására is, símaszkokat és kesztyűket használtak, a menekülés alatt pedig átöltöztek. 

Az ügyben bűnszervezetben elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlete miatt 14 gyanúsítottal szemben belföldi elfogatóparancs került kibocsátásra, továbbá a nemzetközi és európai elfogatóparancsok kibocsátása is megtörtént. Gabriele Marchesit tavaly novemberben Milánóban fogták el, Simeon Ravi Truxot pedig tavaly decemberben fogták el Berlinben. 

 

Vigyorgott, kacsintgatott a tárgyalóteremben a brutális támadások szervezője

A tavaly októberi vádemelés után január utolsó hetében kezdődött meg Magyarországon az antifa-támadások elkövetőinek tárgyalása. A támadások megszervezésével vádolt 40 éves olasz tanárnő, Salis Ilaria vigyorogva érkezett meg a tárgyalóterembe, ahol többször is mosolyogva kacsintott az ügyben eljáró bíróra. A nő tagadta bűnösségét, míg társa, a német Edelhoff Tobias beismerte, hogy minden úgy történt, ahogy az a vádiratban szerepel.

Ám hiába érkezett arcán széles mosollyal az olasz tanárnő a tárgyalóterembe, ügyvédje, a börtönbizniszben élen járó Magyar György a rossz fogvatartási körülményekre panaszkodott, a dollármédia pedig máris védelmébe vette a nőt. Miután Salis Ilariát vezetőszáron vitték be a tárgyalóterembe, ahogy az a súlyos bűnelkövetőknél teljesen megszokott, a baloldali olasz lapok máris „láncra verésről” cikkeztek, amit kritika nélkül vett át a hazai dollármédia is.

Mindent egybevetve elmondható, hogy súlyos bűnügyről van szó, ami a nyomozók jó munkájának köszönhetően már bírósági szakaszban van. Ahogy arra Giorgia Meloni olasz kormányfő is felhívta a figyelmet, Magyarországon az igazságszolgáltatás független, a döntés a bíróság kezében van.

Csak a baloldali olasz lapok mentegetik Salis Ilariát, a jobboldali médiumok tényszerűen bemutatják, mivel vádolják

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága közölte, nem igaz a hír a börtönben lévő rossz körülményekről. A büntetés-végrehajtási szervezet által kiadott közlemény szerint a „volt külföldi állampolgárságú fogvatartott hazugságain” alapul. A büntetés-végrehajtási szervezet „szomorúnak és etikátlannak tartja, hogy „egy volt fogvatartott sárdobálását a másik fél megkérdezése nélkül, már-már tényként kezelve hozzák le bizonyos sajtóorgánumok”. A szervezet megjegyzi, a vonatkozó jogszabályok és a különböző szakmai protokollok szigorú előírásokkal szabályozzák a fogva tartás körülményeit. Az intézményekben folyamatos higiéniai ellenőrzések zajlanak, a fogvatartottak megfelelő egészségügyi ellátásban részesülnek. A patkányok jelenléte pedig „hazugság” – teszi hozzá a közlemény.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezek a képek valódiak, pedig akár a jövőben is készülhettek volna - megdöbbentő fotók

origo.hu

Amerikai OnlyFans-sztárpárról készít filmet a magyar rendező

life.hu

Erre senki sem számított: a hercegi pár 14 év házasság után beadta a válókeresetet

mandiner.hu

Bajban a Momentum? – lassan gyűlnek az aláírások

metropol.hu

Alig költöztek le vidékre, Istenes Bencének az egész településtől bocsánatot kellett kérnie

hirtv.hu

Nyilvánosan beismerte Karácsony, hogy meg sem mozdulhat Gyurcsányék nélkül + videó

origo.hu

Cserpes Laura bikiniben búcsúzott az Ázsia Expressztől

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 27.: a Rák egy kapcsolata váratlan fordulatot vesz, a Bak szerencsés

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Íme, itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

INSIDER

Édesanyja fedte fel a gyerekgyilkos Katalin szörnyű titkát

INSIDER

Botrány Bécsben: hullarészeg magyar késelt az utcán, még a rendőröket sem kímélte

INSIDER

Ócsai horror: Elképesztő pofátlanság, mit kértek a patkány harapta kislány anyukájától az albérletért