INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.23.

Varju László: Garázdaság, testi sértés, választási csalás! Mégsem akar lemondani Gyurcsány robbantómestere

Varju Lászlót másodfokon is elítélte a bíróság, mégsem mond le. A börtönbüntetésre ítélt Fekete-Győr András sem vonul vissza. A baloldal csak beszél a felelősségvállalásról.

A baloldali politikusok körében semminek sincs következménye. Felelősségvállalás helyett a bíróság, az ügyészség ellen vádaskodnak. Csütörtökön másodfokon is elítélta a bíróság Varju László DK-s képviselőt, de a DK-s politikus nem hajlandó lemondani. A Fővárosi Ítélőtábla részben megváltoztatta az elsőfokú ítéletet és nem csak választás rendje elleni bűntettben és garázdaságban, hanem testi sértésben is bűnösnek találta Varju Lászlót.

A képviselőnek 2018 decemberében nem volt joga bemenni a közszolgálati televízió stúdiójába, fellépését provokatívnak és támadónak nevezte a bíró - Fotó: Archiv

A gyurcsányista politikus ellen 2020 áprilisában emelt vádat az ügyészség. Az egyik vádpont szerint Varju, a DK képviselőjelöltjeként a 2018-as országgyűlési választások előtt, győzelmi esélyeinek növelése érdekében, visszalépésre akart bírni egy független képviselőt, akinek ezért anyagi ellenszolgáltatást ígért.
A másik két vádpont az ellenzék 2018 decemberi, MTVA-székháznál okozott botrányához kapcsolódik, amikor is Varju politikustársaival együtt randalírozott az épületben, összetűzésbe kerülve az ottani biztonsági szolgálattal. A képviselő a vád szerint egy biztonsági őrnek nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott.

Indokolásában a tanácsvezető bíró kifejtette: a képviselőnek nem volt joga bemenni a közszolgálati televízió stúdiójába, fellépését a televízió székházában provokatívnak és támadónak nevezte. 
A politikus azonban azt hangoztatta, hogy szerinte azért került bíróság elé, mert a kormánypárti többségnek nem tetszik az ő politikai véleménye, és ez egy megfélemlítési folyamat része. 

varju lászló
Elítéltek egymás közt. Az adócsalásért korábban elítélt Czeglédy Csaba és a "friss büntetéses" Varju László - Fotó: Magyar Nemzet

Varju László nem válaszolt arra a kérdésre, hogy lemond-e országgyűlési képviselői mandátumáról. Egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy szerinte törvénysértő ítélet született, bár azt nem árulta el, hogy miért tartja jogszabályokba ütközőnek a bírói döntést.

varju lászló
Varju, Czeglédy, Gyurcsány. A bukott volt kormányfő nekiment a bíráknak - Fotó: Magyar Nemzet

A csütörtöki ítélethozatal előtt Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke kísérletet tett arra, hogy nyomást gyakoroljon a bíróságra. A bukott kormányfő azt üzente híveinek, hogy nem kell szégyenlősnek lenni, jegyezzék meg az ügyészek és a bírók nevét, mert jók lesznek majd tanúknak egy, a rendszer ellen folytatott eljárásban.

Távozzon a közéletből Varju és Fekete-Győr!

A11I6243
Fekete-Győr Andrást börtönre ítélték, de nem mond le - Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet

Fekete-Győr Andrást, a Momentum volt elnökét is a közelmúltban ítélte el másodfokon el a bíróság hivatalos személy elleni erőszak miatt. A politikus 2018 decemberében az Országházat védő rendőrök felé füstbombát dobott. Ő másodfokon egy év börtönbüntetést kapott, de nem mond le parlamenti mandátumáról. 

A kormánypártok nevében a Fidesz frakcióvezetője arra szólította fel a baloldalt, hogy szüntesse be a közéleti erőszakot és az emberek hazugságokon alapuló hergelését. Kocsis Máté csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos, kihelyezett frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón a közéletről való távozásra szólította fel Varju Lászlót (DK) és Fekete-Győr Andrást (Momentum).  
Kocsis Máté arra hivatkozott: csütörtökön elítélték Varju Lászlót testi sértés miatt, Fekete-Győr Andrást pedig korábban hivatalos személy elleni erőszak miatti ügyében ítélte el a bíróság. "Azt szeretnénk kérni, minden vitát felülírva, hogy akit jogerősen elítélnek garázdaságért, testi sértésért és miegyebekért, az a mai nappal haladéktalanul távozzon a magyar közéletből" - mondta.
Kocsis Máté megjegyezte: az efféle erőszakos fellépés nem idegen a magyar baloldali politikától, mert a hatalomért és a pénzért bármire képesek. Úgy értékelte, hogy egyre több a közéleti agresszió. Ide sorolta az antifamozgalom erőszakos akcióját is, amit a napokban a józsefvárosi Fidesz-irodával szemben követett el a Szikra Mozgalom egyik tagja. Jámbor Andrással szemben ugyan nem hozott a bíróság ítéletet, de a politikai felelősséget viselnie kell - mondta Kocsis Máté a Párbeszéd képviselőjéről.


 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Felismerhetetlen lett Tom Cruise barátnője, a Top Gun szőke bombázója

origo.hu

Brutális friss képeken az orosz-ukrán háborús pokol

life.hu

Mókusszerűvé vált Jennifer Aniston arca: plasztikai sebész magyarázza el az okokat

magyarnemzet.hu

Kitört a pánik, aztán a népharag amiatt, amit a pékáru között találtak egy magyar áruházban

metropol.hu

Próbáld ki tudásod és érettségizz velünk!

vg.hu

Soron kívüli üzemanyagár-csökkenésről döntöttek Magyarországon – hétfőtől megint olcsóbb lesz a benzin és a dízel

origo.hu

Bugyiban vitte el a zokogó, őrjöngő Britney Spearst a mentő a luxusszállodából

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

ripost.hu

Kiderült, együtt maradt-e a Házasság első látásra kedvenc házaspárja

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Visszatért a halálból a zalaegerszegi családapa: álmában jött rá, ki segített neki

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

INSIDER

Egy kétéves kislányt zártak az autóba Nyíregyházán, eszméletlenül húzták ki

INSIDER

Az orvosok szörnyű jóslata: 9 évet él már csak a hetedik osztályos Krisztián