INSIDER

Szerző M. N.

Létrehozva: 2024.02.13.

„Felrobbantanám az iskolát!”- ezzel fenyegetőzött az arab származású diák a budai iskolában

Ahogyan azt a Ripost elsőként megírta, egy 19 éves arab származású diák mások megölésével fenyegetőzött egy budai iskolában. A rendőrség végül személyi szabadság korlátozása miatt indított eljárást ellene, majd végül házkutatást is tartottak az otthonában. A rendőrség sajtótájékoztatót hívott össze a fiú ügyével kapcsolatban, amin elhangzott: a diák az iskola felrobbantásával is fenyegetőzött.

A rendőrség sajtótájékoztatót tartott annak a budai diáknak az ügyében, aki a 12. kerületi Márvány utcai Budai Gimnázium és Szakgimnáziumban korábban mások megölésével fenyegetőzött. A fiút kijelentései miatt két tanára és az igazgató is meghallgatta. Behívták a tanáriba, ahol végül összeveszett az egyik pedagógussal, akit nem engedett ki a szobából. Kiderült, nemcsak emberel lelövése jutott az eszébe, hanem robbantás is. Az érintett iskola továbbra sem nyilatkozik az esettel kapcsolatban. 
 

Ebbe az iskolába jár a fiú / Fotó: Ripost 

Lövöldözéssel fenyegetőzött 

A diáktársaival beszélgetett először arról a 19 éves arab diák, hogy az iskolájukban valakit fejbe lőne. Ezek a kijelentések hamar a tanárok fülébe jutottak. Két tanár és az igazgató behívta a diákot a tanári szobába, ahol számon kérték a fenyegetések miatt. Eközben az egyik tanár hangfelvételt akart készíteni, de ezt az arab származású fiú ellenezte, aminek hangot is adott. Végül elállta a szoba útját, ami miatt nem tudtak kimenni a tanárok. A rendőrség lapunkat először úgy tájékoztatta, hogy a fiú néhány percen keresztül nem engedte ki az iskola igazgatóját és két másik pedagógust a teremből. Ám később kiadtak egy nyilatkozatot, melyben leszögezték, hogy csak egy tanár szabadságát korlátozta, azaz őt nem engedte ki az irodából. Vélhetően azért módosult a gyanú, mert a másik két pedagógus nem is kívánta elhagyni a szobát.

Biztonsági őrök védik az iskolát

A Ripost beszélt több szülővel is, akik elmondták: szülői értekezleten tájékoztattak mindenkit arról, hogy miért jelentek meg a rendőrök az iskolában. Elmondták, hogy az egyik diák emberek lelövésével fenyegetőzött és agresszíven lépett fel a tanáraival szemben. Végül azt is közölték, hogy megerősítették az iskola védelmét. Két – állítólag fegyveres – biztonsági őrt kértek a diákok mellé, akik az egész tanítási idő alatt az intézményben és az épület előtt tartózkodnak. 
 

Biztonsági őrök vigyáznak a gyerekekre / Fotó: Ripost

 

„Belelőnék a radiátorba, hogy felrobbanjon a suli” 

A hétfői sajtótájékoztatón a rendőrség közölte, hogy túszejtés nem történt, viszont eljárást indítottak személyi szabadság megsértése miatt. Tájékoztatásuk szerint a diák megbeszélést kezdeményezett az osztályfőnökével az iskola tanári szobájában, ahonnan végül percekig nem engedte a pedagógust távozni. Úgy gondolta, hogy a tanár rögzítette a beszélgetésüket a mobiltelefonjával és attól félt, hogy a felvételt majd felhasználják ellene. Megkérte a tanárt, hogy mutassa meg neki a mobil tartalmát, illetve törölje a felvételt. A tanár erre nem volt hajlandó, el akarta hagyni a termet, de a fiú ráfogott a kilincsre. 15 percen keresztül nem hagyta őt távozni, de közben más tanárokat beengedett az irodába. A diák a kihallgatásán elmondta, hogy ő akart beszélni a tanárával, hogy tisztázza a kialakult helyzetet. Elmondta, hogy korábban az egyik szünetben az egyik osztálytársa azt kérdezte tőle, hogy mit tenne, ha lenne egy lőszere. Erre ő megnevezte az egyik osztálytársát, hogy őt lőné le. Arra a kérdésre pedig, hogy mit tenne, ha három lőszere lenne, két másik osztálytársat is megnevezett a diák, illetve azt is mondta, belelőne a radiátorba, „hogy felrobbanjon az egész iskola”.
 A fiú otthonában házkutatást tartottak, ahol lőfegyvert, lőszert nem találtak a nyomozók, azonban adathordozókat foglaltak le. Szakértők bevonásával jelenleg is vizsgálják, hogy más vagy súlyosabb bűncselekmény történt-e.  

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mindenki ezen a lengyel falun ámul - képek

origo.hu

Háborús művelet zajlik az orosz-fehérorosz határnál

magyarnemzet.hu

Ő a Liverpool legönzőbb játékosa a klub legendája szerint

life.hu

Lehet, hogy örökké tartó szerelemben élsz? Ezekre a jelekre figyelj

hirtv.hu

A DK-sok megküldték a Gyurcsány-féle lófejet Magyar Péternek + videó

origo.hu

Édesanyja szerint naponta visszajár a két éve meghalt Berki Krisztián

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

magyarnemzet.hu

A fővárosi számlagyár mellett több más bűncselekmény miatt is fájhat a baloldal háttéremberének feje

ripost.hu

Nincs visszaút, 4 csillagjegy életet forgatja fel gyökeresen a telihold!

ripost.hu

Itt vége! Fekete-fehér képpel búcsúzott a TV2 sztárja

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Öngyilkosságot hazudott Magyar Péter

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Már a legszörnyűbbtől tartanak: TBC-kezelés után veszett nyoma Renátának

INSIDER

"Lehet, hogy még közöttünk jár" - Még mindig keresik a szentesi Andrea gyilkosát, rettegnek a helyiek

INSIDER

Sokarcú lesz a tavasz folytatása: köd, zápor, napsütés, és erős szél is lehet

INSIDER

Visszatért a halálból a zalaegerszegi családapa: álmában jött rá, ki segített neki