INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.26.
Módosítva: 2024.02.26.

Karácsony próbálja mismásolni botrányait, de a "levágásra ítélt pulykákat" nehéz lesz átvernie

Kampányüzemmódba kapcsolt a főpolgármester, tüntetésről tüntetésre sétál, sok mindenről beszél, csak a saját botrányairól nem.

Karácsony Gergely minden olyan ügyben szívesen emeli fel a szavát, amiről úgy gondolja, hogy sikerül elterelnie a botrányairól a figyelmet. A főpolgármester ma már nem akar emlékezni arra, hogyan finanszírozták "mikroadományokkal" választási kampányát. Arról pedig, hogy ez ügyben vizsgálatot kezdeményezne eszébe sem jut.

Kampányüzemmódba kapcsolt a főpolgármester, sok mindenről van véleménye, de a botrányairól inkább hallgat -Fotó: Mirkó István / Magyar Nemzet

A botrány azután robbant ki, hogy a Nemzeti Információs Központ (NIK) által az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága számára a 2022-es választások külföldi befolyásolásáról készített összefoglaló anyaga szerint Karácsony Gergely párbeszédes párttársa, Perjés Gábor 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között tizenkilenc alkalommal 506 millió forintot fizetett be az általa vezetett, a főpolgármester által alapított 99 Mozgalom számlájára. A pénzek több mint négyötöde külföldi pénznemben, euróban és fontban érkezett a mozgalomhoz. A NAV mindezek miatt költségvetési csalás, pénzmosás, illetve az OTP feljelentése alapján hamis magánokirat felhasználása miatt is eljárást indított.

A minap azért kampányolt Karácsony, hogy az új köztársasági elnök személyéről ne a parlament döntsön, hanem bízzák azt a választókra. Azokra a választókra, akiknek véleményét a BKV-s járatritkítások ügyében a BKK-főnöke feleslegesnek ítélte kikérni, hiszen a pulykákat sem kérdezik meg arról hálaadáskor, hogy levágják-e őket.

Mint ismert, a főváros januárban egyik napról a másikra 53 közlekedési járat ritkítását jelentette be, minden előzetes felmérés nélkül. Karácsony először tagadta, hogy járatritkítás történt volna, majd elismerte, valóban volt járatritkítás. A botrány elérte Walter Katalint, a BKK vezetőjét is, aki a főpolgármesterhez hasonlóan elhallgatta a járatritkítást, majd elismerte, hogy a döntés nem volt megfelelően előkészítve, és figyelmen kívül hagyták az utasok véleményét, de az olyan lenne, mintha hálaadás előtt megkérdeznék a vágásérett pulykát, hogy mi legyen vele. A BKK-vezér be is adta felmondását, amit Karácsony Gergely nem fogadott el.

A főpolgármester szerint a Fővárosi Önkormányzatnak a Lánchíd-botrány néven elhíresült ügyben sincs vizsgálni valója. Az már korábban kiderült, hogy a jókora csúszással induló hídfelújítás a Tarlós István idején előkészített közbeszerzéshez képest ötmilliárd forinttal drágábban valósul meg, az viszont új fejlemény, hogy a hírek szerint 1,4 milliárd forint kerülhetett a Lánchíd-felújítást végző cégtől egy számlagyárügy gyanúsítottjának cégéhez.

Karácsonyt az említett apróságok nem érdeklik. Fontosabb feladatai vannak. Együtt védi a veszélybe került demokráciát Gyurcsány Ferenccel, az elítélt Varju Lászlóval, Fekete-Győr Andrással, akik lassan már az ellenállás hőseiként tündökölnek, de parlamenti mandátumukról nem hajlandóak lemondani.

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Összeverték Németh Kristófot, kihívták a rendőrséget

origo.hu

Újabb drámai részleteket árult el kapcsolatukról Marics Peti új barátnője

metropol.hu

Megjött a várva várt bejelentés a Házasság első látásra című műsorral kapcsolatban

hirtv.hu

Most éppen a Jobbik tyúkszemére lépett Magyar Péter

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

mandiner.hu

Elszólta magát az ATV-ben Rangos Katalin: Magyar vagy Márki-Zay Péterről beszélt? (VIDEÓ)

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Tragédia a Gyáli úton: Porsche gázolt el egy férfit - helyszíni fotók!

INSIDER

Kínzó izom- és ízületi fájdalom, kimerültség: új járvány terjed Magyarországon?

INSIDER

„Szép lány volt, nagy álmokkal” – Halálra gázolták az 5 éves hercegnőt egy iskola előtt

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria