Létrehozva: 2024.02.19.
Módosítva: 2024.02.19.

Fekete-Győr Andrásnak le kell mondania

Fekete-Győr Andrásnak le kellene mondania a mandátumáról, ilyen embernek nincs helye a közéletben – mondta Pindroch Tamás, az Alapjogokért Központ vezető elemzője azzal kapcsolatban, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Momentum volt elnökét. Pindroch az Origónak adott interjúban többek között kifejtette, hogy a momentumosok radikálisak, ugyanazt az elhibázott politikát szeretnék nálunk újra meghonosítani, ami ma a nyugati országokat jellemzi. Azt a szuverenista kormányzatot próbálják megbuktatni, amely kiáll Magyarország érdekekei mellett, és elutasítja a háború-, gender-, és migrációpárti irányvonalat.

Fekete-Győr Andrást, a Momentum bukott elnökét hétfőn másodfokon egy év börtönbüntetésre ítélték, miután bűnösnek találták hivatalos személy elleni erőszakban. Mit tett 2018-ban Fekete-Győr és társa, Szarvas Koppány Bendegúz? Ez miért volt példátlan a magyar politikatörténetben?

Egy hat évvel ezelőtti, az Országház előtt tartott ellenzéki demonstráción a Momentum akkori elnöke - párttársával, Szarvas Koppány Bendegúzzal együtt - pirotechnikai eszközt dobott a rendőrök közé, tehát a hatóság embereire támadtak – írja az Origo

A cselekményről felvétel is készült, a széles nyilvánosság is szembesülhetett Fekete-Győr erőszakos viselkedésével. Éppen ezért volt nevetséges a képviselő védekezése, hogy ő csupán beejtette a füstgránátot a rendőrök közé, miközben a felvétel bizonyítja, hogy nem erről volt szó. 

Tehát a valóságban megtörtént eseményt próbált letagadni. A bíróság ezért a minap másodfokon két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az erőszakos képviselőt. Az ügy a Legfelsőbb Bíróságra kerül, hiszen Fekete-Győr megfellebbezte a mostani határozatot, így a döntés nem emelkedett jogerőre. 

De létezik az emberben egy általános igazságérzet, amely alapján egyértelmű, hogy egy politikus nem támadhat rá a rendőrökre, nem dobálhatja őket pirotechnikai eszközökkel.

Fekete-Győrnek tehát le kellene mondania a mandátumáról, ilyen embernek nincs helye a közéletben. Akármilyen véleménnyel vagyunk is egy képviselőről, a közvélekedés szerint ő a választókat képviseli, tehát be kell tartania a törvényeket. 

A demokratikus berendezkedésünk alapja, hogy a bíróság által elítélt politikus nem folytathatja a munkáját az Országgyűlésben. 

Az ítélet példátlan egy képviselővel szemben, azonban Fekete-Győr eddig mégsem mondott le a parlamenti mandátumáról. Van arra esély, hogy vállalja a politikai felelősséget, azaz lemond parlamenti mandátumáról és visszavonul a közélettől?

A Momentum elnöke az ítélet kihirdetése után újra az ügyészséget támadta, de korábban már 

Polt Péter legfőbb ügyészt is börtönnel fenyegette meg, a 2022-es kampányban azt mondta, amennyiben megnyerik a választásokat, Polt ellen eljárások lesznek indíthatóak. 

Ezek után ne is csodálkozzunk azon, hogy az ő jogérzéke és jogfelfogása szerint nem követett el semmit, így nincs következménye a mostani bírósági ítéletnek, és nem mond le a mandátumáról. A felelősség hárítása, az egész magyarországi baloldalra jellemző hozzáállás. 

Mondhatjuk, hogy ahogyan annak idején Gyurcsány Ferenc sem vállalta a felelősséget, ez egyfajta „divat” a baloldalon? A dollárbaloldal az egész esetet – szokásához híven – megpróbálja bagatellizálni, miért? Miért védik a baloldalon Fekete-Győr Andrást a társai? Mit mutatnak ezek a történések a baloldal morális és erkölcsi állapotáról? Miért viselkednek álszent módon?

A jobboldallal szemben a baloldalon soha senki nem hibás semmiért. Mindent elmond róluk az a tény, hogy ma is Gyurcsány Ferenc a vezetőjük, miközben az őszödi hazugságbeszéd nyilvánosságra kerülése után azonnal távoznia kellett volna a közéletből. Nem beszélve arról, hogy 2006 őszén az ellene tüntetőket kardlapozták, gumilövedékkel lőtték a rendőrök, ezért azóta sem hangzott el egy halk bocsánatkérés sem a részükről. De számos aktuálpolitikai példát is hozhatunk, például a külföldi befolyásszerzés, a guruló dollárok ügyében sincs következmény a baloldalon, de 

Karácsony Gergely főpolgármesterben sem merült fel, hogy a Városháza-botrány, a Lánchíd-felújítás, vagy akár a főváros csődhelyzete miatt vállalja a felelősséget. 

Például arra sem hajlandóak, hogy a Klubrádió tulajdonosától, Arató Andrástól elhatárolódjanak, vagy bojkottálják a baloldali adó műsorait Arató Novák Katalint és Varga Juditot emberi mivoltukban gyalázó minősíthetetlen cikke miatt. 

Fekete-Győr ügyét is bagatellizálják, ebből is látszik, hogy a baloldalt Gyurcsány vezetésével elvtársi véd-, és dacszövetség jellemzi. Az ellenzéket nyugodtan minősíthetjük következmények nélküli koalíciónak.

Szerda este egy senkit nem érdeklő tüntetést tartott a Momentum, amelyen Fekete-Győr is beszédet mondott. Nem érzik a baloldalon, hogy nevetséges, amit csinálnak?

A Momentum lételeme, hogy lázadónak, radikálisnak mutassák magukat. Ez azért is abszurd, mert valójában azt a mainstream globalista baloldali irányvonalat képviselik, amely a nyugati világ politikai elitjét is alkotja, és valójában nem a szavazókat, hanem a globális nagytőke, a hálózatok érdekeit szolgálják. Látjuk a németországi, franciaországi emberek felháborodásából, hogy miről is szól ez a politika. 

A momentumosok valóban radikálisak, ugyanazt az elhibázott politikát szeretnék nálunk újra meghonosítani, ami ma a nyugati országokat jellemzi. Azt a szuverenista kormányzatot próbálják megbuktatni, amely kiáll Magyarország érdekekei mellett, és elutasítja a háború-, gender-, és migrációpárti irányvonalat. 

Az ellenzék azért küzd, hogy feladjuk politikai önállóságunkat, az ő aknamunkájuk miatt nem kapjuk meg az uniós támogatásokat sem. A magyar szavazók döntő része elutasítja ezt az álláspontot, ezért sem képes az ellenzék növelni bázisát. Nem tudnak szimpátiát kelteni maguk iránt, hiszen a baloldal céljai világosak, újra kiszolgáltatottá akarják tenni az országot. Hosszú időn keresztül kormányoztak már, a választók tudják, hogy 

ez az irányvonal a stabilitás és növekedés helyett gazdasági csődhöz és társadalmi feszültségekhez vezet. A Momentum tüntetésein is ezért vannak nagyon kevesen, hiszen az üzeneteikkel és a programjukkal sem képesek megszólítani a választók széles rétegeit. 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szívszorító titkok és keserűségek Haumann Péter életében és halálában

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Erdélyi Mónika már feladta a reményt – Jákob Zoltán közbelépett

vg.hu

Munka Ausztriában: otthagyják a magyarok – ez áll a háttérben

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

magyarnemzet.hu

Cseh Katalin budapesti városokról beszél, belezavarodott a mondanivalójába + videó

origo.hu

Ez a fiatal énekesnő csalta hónapokig a vőlegényét Marics Petivel

ripost.hu

Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Dallos Bogi megmutatta kisfia cuki arcát: „Gyönyörű szeme van a kishercegnek” - Fotó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal