INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.22.

Sorosék ismét be akarnak avatkozni a választásokba. Leleplező részletek!

Sorsdöntő választások előtt áll az ország, s ahogy az lenni szokott, Sorosék ismét be akarnak avatkozni a magyar belpolitikába.

Sorsdöntő EP- és önkotmányzati választások előtt áll az ország, és az is nyilvánvaló. hogy a Soros György nevével fémjelzett szervezetek nem mondanak le a magyar belpolitika befolyásáról. A céljuk továbbra is az, ami eddig volt, a baloldal erősítése a Fidesz-KDNP ellenében.  Alex Soros már tavaly nyáron bejelentette, áthelyezik a fókuszt Kelet-Európára, s nem hagyják cserben „azokat a szövetségeseket, akik kiállnak a demokratikus jogokért az autokratákkal és a leendő diktátorokkal szemben sem Európában, sem a világ többi részén.”

-
Soros György fiára, Alexre hagyta birodalmát. Alex már tavaly közölte, szervezeteik fókusza Kelet-Európára kerül  - Fotó: AFP

Ursula von der Leyen nem tagadja, hogy Sorosék szövetségese

alex soros 
 Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen és Alex Soros. Az ifjabb Soros a müncheni Biztonságpolitikai Konferencián adott vacsorát uniós vezetőknek. Vajon ki állja a számlát? - Fotó:  Facebook

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen pedig, ha akarná, akkor sem tagadhatná le, hogy Sorosék szövetségese.
Ezt bizonyítják azok a fotók is, amelyeket Alexander Soros tett közzé. 

Az ifjabb Soros a müncheni Biztonságpolitikai Konferencián adott vacsorát uniós vezetőknek, amerikai szenátoroknak, európai politikusoknak, majd azt írta közösségi oldalán: 

Megtiszteltetés, hogy segíthetek az Open Society Foundations, az ECFR és a müncheni Biztonságpolitikai Konferencia idei közös vacsoráján mint házigazda. Nagyszerű nyitóbeszédet mondott Ursula von der Leyen. Köszönjük az uniós vezetőknek, szenátoroknak és az amerikai adminisztráció munkatársainak, hogy csatlakoztak hozzánk.” 

A Magyar Nemzet szerint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnök pedig Alex Soros jobbján, láthatóan kitűnő hangulatban töltötte az estét.

A guruló dolláros Korányi Dávid szervezete mögött is Sorosék állnak

Ott voltak Münchenben a guruló dollárok ügyében elhíresült Action for Democracy (A4D) nevű szervezetnek prominensei is. Mint ismert, az A4D már a 2022-es parlamenti választások befolyásolására is jelentős összegeket küldött a magyarországi baloldalt támogató NGO-knak. A tavaly nyáron a titkosítás alól részben feloldott titkosszolgálati jelentés kiderítette, hogy az Action for Democracy-n, illetve egy azonos célú svájci alapítványon keresztül több, mint 4 milliárd forint érkezett Magyarországra, és a pénzekkel a baloldal választási kampányát segítették. A szervezet ügyvezetője, Korányi Dávid pedig nem csak Karácsony Gergelynek, hanem Bajnai Gordonnak is tanácsadója volt.  A Sorosékkal való kapcsolatukat az Action for Democracy kuratóriumi elnöke, Kati Marton is elismerte,  kijelentve, hogy szervezetük fő támogatója Soros György – írta korábban a Tűzfalcsoport.

Befolyásolni akarja a választásokat a Soros-féle szervezet

Az Action for Democracy – most, hogy újabb sorsdöntő választás előtt áll az ország – nyílt pályázati felhívásokat tett közzé hivatalos oldalán: „Az Európai Unió polgárainak szavazati jogának erősítése” címmel. A Magyar Nemzet írása szerint  olyan amerikai székhelyű nonprofit szervezetként határozták meg magukat, „amelyek a demokráciák védelmében és újraépítésében járnak közre”. Olyan globális demokráciapárti, szolidaritási mozgalom kiépítésére és mozgósítására törekszenek, amely „elkötelezett a demokratikus értékek és intézmények előmozdítása és a világszerte egyre növekvő autokrácia fenyegetése ellen”. Főként olyan „csatatérállamokban” törekednek demokratikus szereplők megerősítésére, mint Brazília, Magyarország, Olaszország vagy Lengyelország.
A Mandiner pedig arról írt, hogy Wesley Clark tábornok, egykori NATO-főparancsnok, az A4D kuratóriumi tagja arról számolt be, hogy Soros György hosszú ideje igyekszik befolyásolni régiónk országainak nemzeti választásait. Megjegyezte azonban, hogy nem az amerikai kormány akcióiról van szó, hanem bizonyos magánszemélyek igyekeztek beavatkozni más országok választásaiba.
A tábornok azzal is kérkedett, hogyha ők szervezték volna a Recep Tayyip Erdoğan török elnök elleni puccsot, az minden bizonnyal sikeres lett volna.
 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

origo.hu

Lázár János szerint Szentkirályi Alexandra képes rendet tenni Budapesten

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

vg.hu

Átadták a forgalomnak Magyarország legújabb autópályáját – de előtte még biciklisek használták

life.hu

A szülőkön múlik, hogy jó testvérek lesznek-e a gyerekek

magyarnemzet.hu

Ő a Liverpool legönzőbb játékosa a klub legendája szerint

origo.hu

Családja legnagyobb félelméről beszélt Tóth Gabi

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

Ezt nem látták jönni: ledöbbentek Majka legújabb dalán a rajongói

ripost.hu

Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Tragédia a Gyáli úton: Porsche gázolt el egy férfit - helyszíni fotók!

INSIDER

Kínzó izom- és ízületi fájdalom, kimerültség: új járvány terjed Magyarországon?

INSIDER

„Szép lány volt, nagy álmokkal” – Halálra gázolták az 5 éves hercegnőt egy iskola előtt

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria