INSIDER

Szerző Kis Dalma Róza

Létrehozva: 2024.03.18.
Módosítva: 2024.03.18.

Halála után is különleges segítséget nyújtott egy sorstársának a leukémiában szenvedő Níla

A most kilencéves Zolikánál tavaly áprilisban akut limfoid leukémiát diagnosztizáltak. A kisfiú különleges ajándékot kapott a napokban egy olyan kislány szüleitől, aki maga is átélte ugyanennek a betegségnek a fájdalmait, de már sajnos nincs közöttünk.

A jelenleg 9 éves Zolikánál tavaly áprilisban ALL-t, azaz akut limfoid leukémiát diagnosztizáltak. A kisfiú 9 hónapon át tartó kemoterápiás kezelést kapott, azóta pedig szájon át bevehető kemoterápiás gyógyszereket kell szednie. Most folyamatos kontrollvizsgálatokkal figyelik állapotát, azonban Zolika a kezelések mellékhatásként állandóan fáradékony, fájnak a végtagjai és járása nehézkessé vált. 

Zolika boldogan vette át a telefont, amit az alapítványt támogatóknak hála kapott  Fotó: Facebook / Níla Alapítvány

„Bízunk benne, hogy felépül és teljes értékű életet élhet"

A kisfiú nagy álma volt egy saját mobiltelefon, amit most nem is akárkinek köszönhetően kapott meg. Egy olyan kislány nevében gyűjtöttek adományokat a telefonra, aki maga is megküzdött azzal a betegséggel, mint Zolika. Szász Níla 9 évesen hunyt el, szintén leukémiában. A kislány már a kórházban töltött napok után is érezte, hogy szeretne segíteni beteg sorstársainak. Terve az volt, hogy létrehoz egy alapítványt, ez azonban csak egy álom maradt, hiszen a pici lánynak előbb meg kellett volna gyógyulnia, hogy aztán másokon is segíthessen. Ez azonban nem sikerült: Níla 2021-ben elhunyt leukémiában. 

Szülei, Zoltán és Hajnalka azonban elhatározta, hogy valóra váltják elhunyt kislányuk álmát és a nevében más beteg gyerekeknek segítenek. Így jött létre a Níla a Daganatos Gyermekekért Alapítvány, ahol immár lassan 3 éve segítik a beteg gyerekeket. Ennek az alapítványnak köszönhetően kapott mobiltelefont Zolika is.

Ez adott célt, értelmet az életünknek kislányunk halála után! Most azon dolgoztunk, hogy örömet szerezzünk beteg gyermekeknek anyagi, tárgyi, lelki dolgokban. Ruhákat, játékokat, táplálékkiegészítőket, vitaminokat, készségfejlesztőket, telefonokat, tableteket, kirándulásokat adományozunk, ahogy azt Níla akarta. Bízunk benne, hogy Zolika mihamarabb felépül és teljes értékű életet élhet! 

– mondta az édesapa, aki bízik benne, hogy kislányuk látja és hallja őket és nagyon büszke rájuk, hogy a nevében létrehozott alapítvánnyal megvalósították az álmát. 

Az adományozás különlegessége, hogy Níla épp Zolikával egyidős volt, amikor legyőzte szervezetét a betegség, ráadásul ugyanazzal a daganatos betegséggel harcolt a kislány is. 

Níla életében is egy csupa szív kislány volt, halála után azonban szeretetét beteg kisgyermekek sokasága érezheti  Fotó: olvasói fotó

„A mosolya azonban örökké él, más gyerekek örömében"

Szász Níla egy különleges kislány volt, aki a legnagyobb fájdalmak között is azon gondolkozott, hogy tudna más beteg gyerekeknek segíteni. A kislány nagyon jól át tudta érezni beteg társai szenvedését, hiszen ő maga is ugyanabban a cipőben járt. Mindent megtett, hogy jobb kedvre derítse a beteg társait a kórházban.

Ha kapott egy zacskó ropit, vagy egy doboz színes ceruzát, az első dolga volt, hogy megossza másokkal a kórházban. Egyszer csak megkérdezte kerek perec, hogy egy alapítványhoz mit kell csinálnia? Akkor azt mondtuk neki, hogy ahhoz, hogy másoknak tudjon segíteni, előbb neki kell meggyógyulnia. Erre azonban nem került sor, így eldöntöttük, hogy mi megvalósítjuk az álmát, egy alapítványt

– hangsúlyozta Níla édesapja, Zoltán, aki feleségével, Hajnalkával hétről-hétre megosztja egy fotón, hogy épp kinek segített a Níla Alapítvány. Ezzel kislányuk neve nem csak számukra marad meg, hanem minden gyermek szívébe lesz írva, akin segítettek szülei. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Összeverték Németh Kristófot, kihívták a rendőrséget

origo.hu

Újabb árcsökkenés jön a hazai benzinkutakon

borsonline.hu

Marics Peti elszólta magát a szerelmi életről: „Van egy csaj, 24 éves”

magyarnemzet.hu

Groteszk fantomképet közölt a rendőrség, most ezen röhög az egész internet + fotó

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

origo.hu

Elképesztő titkokat osztott meg Szabó Zsófi

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

Kiderült, együtt van-e még a Házasság első látásra egyetlen házasságban maradt párja

hirtv.hu

Íme, a YouTube-on letiltott CPAC-beszéd

ripost.hu

Újabb lehetetlen teszt, az emberek 1 százalékába tartozol, ha sikerül

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Visszatért a halálból a zalaegerszegi családapa: álmában jött rá, ki segített neki

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

INSIDER

Egy kétéves kislányt zártak az autóba Nyíregyházán, eszméletlenül húzták ki

INSIDER

Az orvosok szörnyű jóslata: 9 évet él már csak a hetedik osztályos Krisztián