INSIDER

Szerző K. D. R.

Létrehozva: 2024.03.16.

Túlvilági lelkek vezetik Kata kezét: általa rajzolnak és üzennek a szellemek

Szabó Kata bár gyerekkora óta érzi a szellemek jelenlétét és tudta, hogy médiumnak született, sokáig nem akart ezzel foglalkozni. Végül 40 éves korában úgy döntött, enged a benne élő médiumnak: azóta a szellemek vezetik a kezét, rajzolnak és üzenetet írnak általa.

Író-festő Médium – így nevezi magát a 48 éves, Budapesten élő Szabó Kata, akinek kezét túlvilági szellemek festészetre, üzenetek írására használják. Kata sokáig ellenállt annak, hogy ebben dolgozzon, pedig kiskora óta érezte a szellemeket. Végül 40 évesen változott meg a hozzáállása és elfogadta, hogy ez az ő életfeladata, hiszen ezzel akár másoknak is segíteni tud.

Kata már gyerekkora óta érezte, hogy médiumnak született, de sokáig nem akart hallgatni a belső hívásra  / Fotó: olvasói fotó

„Kaptam egy sugallatot...

Először csak írtak, de aztán írás helyett elkezdtek rajzolgatni a kezemet használva. Először csak olyan szimbólumokat, amiket nem tudtam megfejteni. Ennek nem örültem, és nem is hagytam őket rajzolni. Kértem őket írjanak, betűkkel szavakat, mondatokat. Aztán 2023 október végén megengedtem, hogy végig rajzolják azt, amit szerettek volna, és akkor jöttem rá, hogy nem csak firkálgatnak, hanem komoly képeket alkotnak

 – mesélt a Ripostnak Kata, aki rájött, hogy a rajzolás is az útjához tartozik. A dolog furcsasága, hogy Kata sosem tudott rajzolni. Saját állítása szerint rajztudása a pálcikaember szintjén ragadt meg, magától sosem tudna ilyen képeket alkotni.

„Ha pár hónappal azelőtt valaki azt mondta volna nekem, hogy festeni és rajzolni fogok, kinevettem volna. Nem hogy rajzolni, de még másolni sem tudok. De amikor ők rajzolni akarnak éreztetik velem, érzem az egész karomban. Leülök rajzolni, festeni és egyszerűen csak vezetik a kezem – árulta el a festőmédium munkájának részleteit. Kata van, hogy vakon, bekötött szemmel fest vagy rajzol, sokszor például fejjel lefelé készülnek a képek, vagy jobb kezes lévén bal kézzel, vagy épp mindkét kézzel egyszerre.

Amikor én leülök rajzolni, festeni fogalmam sincs mit fognak alkotni a kezem által a szellemek. Hiába van saját ízlésem, sokszor olyan képeket festenek, ami nekem nem tetszik, vagy amit nem is értek

 – részletezte Kata, aki által bár rajzolnak és üzennek az elhunytak, az életüket vagy érzéseiket nem ismeri meg. A rajzokból azonban sok minden kiolvasható. Kata úgy tapasztalja, hogy médiumként segít az embereknek az elengedésben, a gyász folyamatában vagy akár traumák feldolgozásában.

Katának minden képe más stílusban készül, ebből is látható, hogy más-más lelkek alkották őket  Fotó: olvasói fotó

„Segítek összehozni az élő személyeket az elhunyt szeretteikkel”

Katán keresztül nem csak rajzolnak a lelkek, de üzeneteket is írnak. A legmegdöbbentőbb, hogy a legtöbb esetben beazonosítható az elhunyt kézírása is.

„Másfél évvel ezelőtt az egyik kedves ismerősöm eljött hozzám, hogy közvetítsek neki, az elhunyt nagymamájával akart beszélgetni. A mamája az idézés alatt nagyon sok szívecskét rajzolt neki általam és sok választ kapott írásban. Mikor hazament kaptam tőle egy üzenetet, hogy "Képzeld Kata mikor hazaértem akkor is éreztem, hogy a Mama velem van, mondtam neki, hogy kérlek Mama, ha most is itt vagy küldj nekem egy jelet, és pár perc múlva a pulcsim beakadt és kiszakadt így!" – mesélte az elképesztő történetet a médium.

Ezt a fotót küldte Katának az ismerőse, akinek így üzent elhunyt nagymamája - Fotó: Picasa / olvasói fotó

Nem tudom megmondani, hány szellem fest rajzol a kezem által, de mindegyiküknek más stílusa van. Némelyik aláírja az alkotását, van aki nem. Vannak olyan képek, amiket bármelyik irányba forgatjuk akkor is értelmes dolgokat lehet rajtuk látni, és ami még az érdekességük, hogy 100 emberből szinte 100 mást lát rajtuk. A stílusok is teljesen különbözőek, rajzonként eltérő, látszik, hogy más lélek üzent általa 

– tette hozzá Szabó Kata, aki nem foglalkozik a szkeptikusokkal és nem zavarja, ha valaki nem hisz a szellemekben, ő nem akar senkit sem meggyőzni.

Nem Kata az egyetlen festőmédium

Vannak festőmédiumok a világon, de főleg Brazíliában, Franciaországban és Indiában élnek. Chico Xavie, és Louis Antonio Gasparetto is ilyen Brazíliában. Kata ráadásul több festő munkáján is látja, hogy szellemek festették a képeiket a kezeik által, csak épp nem vállalják fel. Kata azonban úgy véli, hogy ő sosem merné azt állítani, hogy ezeket a képeket ő készítette, hiszen nem ő a művész, hanem a lelkek, akik őt használják. 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hihetetlen: Marics Peti nem tud randizni

origo.hu

Bemutatjuk Magyar Péter legnevetségesebb talpnyalóját, Puzsér Róbertet

borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

ripost.hu

„Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

vg.hu

Frei Tamás bejelentette: megállapodtak az Aldival

origo.hu

Kasza Tibi szórja a pénzt: nyolcmilliós órával dicsekedett

travelo.hu

Megtalálták az okot, hogy miért haltak ki a maják! Vajon mi biztonságban vagyunk?

ripost.hu

150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Teljesült élete legnagyobb álma Dorcinak, aki halva született

INSIDER

Felzúgtak a szirénák, ötéves kislányhoz rohantak a mentők Budapesten

INSIDER

Eddig tartott a tavaszias idő? Nem várt fordulatot vesz az időjárás

INSIDER

"Először a kezemet is vállból le akarták vágni" - így van most Péter, aki mellett felrobbant a gumiabroncs