Létrehozva: 2024.03.22.
Módosítva: 2024.03.22.

Orbán Viktor: Az EP-választás tétje, hogy ki békepárti és ki akar háborút

A miniszterelnök a Kossuth Rádió vendége volt, Brüsszelből jelentkezett be. Mutatjuk, miről beszélt.

Ismét a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt Orbán Viktor. A miniszterelnök, aki a rádió brüsszeli stúdiójából jelentkezett be, ezúttal is az országunkat érintő legfontosabb kérdésekről beszélt. A politikus jelenleg a brüsszeli csúcson vesz részt, ahol az ukrán-orosz helyzet került középpontba. Az ukrán gabona fontos kérdés, a dömping ugyanis lassan tönkreteszi az európai és a magyar gazdákat. A magyar álláspont világos: meg kell védenünk a gazdáinkat! - hangsúlyozta a csúcs előtt is Orbán Viktor. Emellett a háborús spirálról is szó volt: Magyarországnak a tűzszünetet és a béketárgyalásokat kell szorgalmaznia!

"Furcsa érzés Magyarországról jönni Brüsszelbe. Magyarország egészen úgy néz ki, mint egy normális ország" – kezdte beszámolóját Orbán Viktor, aki kiemelte: a letöbb vezető úgy beszél, mintha a saját háborúját vívná. Egyedül Magyarország tekint úgy erre a konfliktusra, hogy mi nem állunk háborúban Oroszország ellen, mi kívülálló felek vagyunk. A háborús spirál kifejezést használta, emlékeztetve arra, hogy egyre komolyabban beavatkoznak az országok az ukrán-orosz háborúba. 

Brüsszel háborús spirálba került

"Egyre több dolgot vállalnak el. Először az volt a helyzet, hogy küldjünk sisakot. Aztán fegyvereket, aztán halált okozó fegyvereket, harckocsikat, most meg már arról beszélnek, hogy katonáknak kellene állomásoznia Ukrajna területén. Ez a magyar fül számára megdöbbentő. Vigyázni kell, hogy nehogy beszippantson minket ezeknek az országoknak a pszichózisa."

Ami két-három hónapa elképzelhetetlen volt, hétköznapi eseménnyé válik

 – jelentette ki, emlékeztetve, hogy Németország korábban nem akart fegyvert sem küldeni, most pedig már rakétákat küldene. Kiemelt: minden szónak, döntésnek súlya van.

A baloldal belerántaná Magyarországot a háborúba, míg a magyar kormány békét akar

Arról is beszélt: Magyarország béke- és tűzszünetpárti, ugyanakkor a baloldal itthon is belehúzna minket a háborúba. Szerencsére ezt az emberek többsége nem támogatja.

A magyar közvélemény megőrizte a józanságát!

Só volt arról is: míg Magyarországon a kormány meghallgatja az embereket, ad a szavukra, addig mintha Európa többség, élén Brüsszellel ezt nem tenné meg.

"Az európai emberek véleményének érvényesítését az is nehezíti, hogy Brüsszel egyre inkább foglyává válik a Soros György által fölépített nemzetközi aktivista hálózatnak."

Brüsszelnek fontosabb Ukrajna, mint az európai gazdák

Így kialakul egy törésvonal, amely az európai gazdák és az ukrán gabona kérdésében is megjelenik.

Mi a baj lényege? Az EU szigorú szabályokat állít fel az európai gazdák számára, mellyel csökkentik az európai gazdák termelékenységét. Ukrajnában ilyen kötöttségek nincsenek, így ők aránytalan versenyelőnyhöz jutnak. Ezzel elveszik az európai, így a magyar gazdák piacát is. 

Brüsszel süket ezekre a problémákra. Ők háborús spirálban vannak, ők azt látják csak, hogy segítsük az ukrán gazdákat, és így Ukrajnát – de ezzel tönkretesszük saját magunkat!

 – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Ennél sokkal értelmesebb lenne, ha nem engedjük be az ukrán gabonát, vagy ugyanolyan könnyű szabályokat alkalmazunk a mi gazdáinkra is, mint az ukránra – vagy arra is olyan szigorút, mint az európaira, hogy fair legyen a verseny – emelte ki, hozzátéve:

Csak Brüsszelnek fontosabb Ukrajna, mint az európai gazdák.

Békapárti politikusok kellenek az EU-ba

Béke és jólét – ezért hoztuk létre az uniót. Ezzel szemben most menetelünk a háború felé, és rosszlét van – mondta Orbán Viktor. Alapvetően negatív a vélemény a brüsszeli bürokratákkal szemben. A döntő kérdés a mostani választás előtt, hogy ki a békepárti, és ki a háborúpárti – tette hozzá.

Minél több békepárti politikust kell küldeni az Európai Parlamentbe. Meg kell állítani a háborús pszichózist, mert menetelünk bele egy háborúba.

Orbán Viktor: ki kell tenni Budapest vezetéséből Gyurcsány embereit

Orbán Viktor a hazai helyzetről is szót ejtett: a háború- és békepárti ellenállás a magyar politikában is jelen van. Az európai baloldal háborúpártisága a magyar politikában is jelen van.

Nincs kétségem affelől, hogy ha nem nemzeti jobboldali kormány lenne Magyarországon, akkor szügyig állnánk a konfliktusban. 

Emellett arról is beszélt: a magyar baloldal továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a tanároknak és óvónőknek járó pénzeket elvegyék Magyarországtól. A baloldali magyar politikusok Brüsszelben azért kampányolnak, hogy ezeket a pénzeket vonják el. Ez a legfontosabb kérdés mindenki számára. Budapestről azt mondta, hogy a város fogságban van, a régi baloldal embereinek a fogságában.

A fontos ügyeket nem a főpolgármester dönti el Budapesten, nehéz is ezt elhinni róla. Azért üres a kassza Budapesten, mert a baloldal régi emberei csődbe vitték.

Szép, kényelmes életnek kellene lennie Budapesten, de a főváros kasszájából szétfolyik a pénz – tette hozzá. Ki kell tenni a városvezetésből Gyurcsány embereit, mert különben csődbe mehet a város. 

Azért ment csődbe az ország, mert oda vitték. Akik odavitték, azok viszik oda a fővárost is – ezt kell megakadályozni. Budapestnek virágozni kellene: a legrendezettebb, legmagasabb életszínvonalat nyújtó városnak kellene lennie. 

Azt remélem, olyan főpolgármestert választanak a magyarok, aki ennek a helyzetnek véget vet.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan bejelentést tett Putyin - ez mindent megváltoztat

origo.hu

Hadüzenetet küldött egy európai uniós NATO-ország az oroszoknak

vg.hu

Benzinárstop: az olcsó üzemanyag jöhet, az üres töltőállomás nem

life.hu

Csalódtak Katalin és a királyi család rajongói: nem azt kapták, amit vártak Lajos születésnapján

vg.hu

Döntött Lázár János: ez lesz a hivatalos neve a Kalocsa-Paks közötti új Duna-hídnak

origo.hu

Azonnal kórházba kellett szállítani a stúdióból a TV2 sztárját

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

ripost.hu

Összesúgtak a rajongók: Mi történt a 62 éves Zoltán Erika arcával?

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Imádják a TikTokon Nagy István agrárminisztert, kóstolós videóját több mint százezren látták már!

INSIDER

Teljesült élete legnagyobb álma Dorcinak, aki halva született

INSIDER

Felzúgtak a szirénák, ötéves kislányhoz rohantak a mentők Budapesten

INSIDER

Eddig tartott a tavaszias idő? Nem várt fordulatot vesz az időjárás