INSIDER

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.03.15.
Módosítva: 2024.03.15.

Orbán Viktor: háború vagy béke?

A Nemzeti Múzeumnál tartott fontos beszédet Orbán Viktor Március 15-én.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulóját ünnepeljük 2024 március 15-én. Nemzeti ünnepnünk alkalmából Budapesten és vidéken is számos nagyobb megemlékezést tartanak, a családok pedig mindenféle ingyenes látványosságon és programon vehetnek részt. 

Orbán Viktor elmondta ünnepi beszédét / Fotó: Facebook

Orbán Viktor kormányfő az elmúlt évtizedekben több emlékezetes beszédet is mondott már az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulóján. A 2024-es sem volt másként! Orbán Viktor, mint egykoron Petői Sándor a Nemzeti Múzeum előtt tartotta meg szokásos ünnepi beszédét. Magyarország miniszterelnökét hatalmas tapsal fogadta a Múzeumkertben összegyűlt tömeg

„A magyar forradalom nem romboló, hanem építő” 

1848 márciusában Európa lángokban állt. Vér folyt a fővárosok utcáin, Bécsben barikádokon harcoltak. Mit csináltak a magyarok? Verset írtunk. 12 pontot szerkesztettünk. Átsétáltunk Pestről Budára - az volt az első Békemenetünk. Puskalövések nélkül kiszabadítottuk a politikai foglyokat. (...) És estére győztünk. Napra pontosan 9 hónapra rá megszületett Petőfi Zoltán” - kezdte meg ünnepi beszédét Orbán Viktor. 

Mint kihangsúlyozta a forradalom kapcsán, ha magyar fiatalok csinálják: nem halál, hanem élet fakad. Hozzátette: 

A magyar forradalom nem romboló, hanem építő. 

Március 15. - Állami díszünnepség a Múzeumkertben, Orbán Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából tartott állami díszünnepségen a Múzeumkertben 2024. március 15-én. / Fotó: MTI - Koszticsák Szilárd

Nem az a kérdés, milyen világot hagyunk a gyerekeinkre, hanem, hogy milyen gyerekeket hagyunk a világra, valójában ezen múlik minden - hívta fel a figyelmet a kormányfő. Orbán Viktor szerint 1848-ban is ezen múlt minden. 176 évvel ezelőtt csak azért álltak ki a haza szabadsága mellett a magyarok, mert a forradalmi hősök szülei hazájukat szerető fiakat hagytak a világra - tette hozzá. 

A márciusi ifjak szülei tudták, hogy haza csak addig van, amíg van aki szeresse. A magyar haza örökös fenyegetettség árnyékáéban él

A magyar hazát csak a szívek ereje, és a polgárok szeretete tartja fenn - mondta a kormányfő. 

A nyugati világban emberek milliói gondolják azt, hogy a semmiből jönnek, és a semmibe mennek, és ezért nincsenek tekintettel semmire és senkire. 

Háborúkat robbantanak ki, és semmibe veszik a holtakat, és megfosztják jogaiktól a meg sem születetteket. Mi magyarok másképpen akarunk élni - tette hozzá. 

Március 15. - Állami díszünnepség a Múzeumkertben, Orbán Viktor
Fotó: AFP

Orbán Viktor: A legnagyobb dolog, ami megtörténhet velünk, hogy magyarnak születünk

Bennünket nem tesz szabaddá, ha mindenki azt csinálja amit akar - mondta Orbán. Olyan hazát akarunk építeni, ahol nincs a fejünk felett háziúr. A legnagyobb dolog, ami megtörténhet velünk, hogy magyarnak születünk - mondta a kormányfő. 

A nyugati világban azt gondolják, hogy az ember csak úgy van, ő dönti el, hogy fiú lesz-e, vagy lány. A haza pedig csak működési terület. Mi magyarok ebben nem hiszünk.

 Ha egyedül állsz a világban, akkor nem szabad vagy, hanem magányos - tette hozzá. 

Mi magyarok társak vagyunk, ezt kiáltották a magyarok 1848-ban, honfitársak vagyunk. 

Március 15. - Állami díszünnepség a Múzeumkertben
Ünnepi műsor az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából tartott állami díszünnepségen a Múzeumkertben 2024. március 15-én. / Fotó: Máthé Zoltán

A magyarok nem „követ törnek”, hanem „katedrálist építenek”

„Negyven nemzedék építőköveiből emelkedik a magyar katedrális. Nagyjaink harcoltak azért, hogy ma itt lehessünk. 1848 hősei látták a katedrálist” - tette hozzá. 

Rabság, vagy szabadság, legelőször erre kell válaszolnunk - mondta Orbán Viktor. Ma is így van ez. Vágyakozunk a csendes, és nyugodt élt örömei után - tette hozzá. 

Európa ma nem csendes, hanem egyre hangossabb. Európa népei ma Brüsszeltől féltik a szabadságukat, és olyanra akarnak minket ránk káényszeríteni, ami a magyar szellem számára kárhozatos és idegen. 

Be akarnak minket préselni egy háborúba, migránsokat akarnak betelepíteni, és át akarják formálni a gyermekeinket. Mindezt azonban mi nem hagyjuk nekik - hangsúlyozta a kormányfő. Brüsszel nem az első birodalom, amely szemet vetett Magyarországra - tette hozzá. 

Az elmúlt 500 évben minden birodalom belátta, hogy elnyomással, zsarolással, erőszakkal, Bach-huszárokkal, pufajkásokkal velünk nem megy semmire. Mi vagyunk a bot a kerék között, és mi vagyunk az a Dávid, akiket jobb, ha elkerül a Góliát.

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából tartott állami díszünnepségen a Múzeumkertben 2024. március 15-én. / Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Nincs más választásunk: el kell foglalnunk Brüsszelt

Orbán Viktor szerint Bécsben, Moszkvában, és Sztambulban is rájöttek arra, hogy azzal jár a legjobban, ha békén hagy minket. A kiegyezéssel megmutattuk, ha megkapjuk a tiszteletet, akkor megadjuk ami jár a másiknak. Úgy tűnik, egyedül Brüsszel nem akarja megérteni ezt, és ezért ha meg akarjuk őrizni Magyarország szabadságát és szuverenitását, akkor el kell foglalnunk Brüsszelt - mondta a kormányfő. 

Most Brüsszelig fogunk menetelni, és mi magunk fogjuk megcsinálni a változást az unióban. 

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából tartott állami díszünnepségen a Múzeumkertben 2024. március 15-én. / Fotó: Máthé Zoltán

Sorsfordító év év lesz az idei

Itt az ideje, hogy a helytartónács Brüsszelben is reszketni méltóztassék. Nem fogadjuk el, hogy Brüsszel szembefordult az emberekkel, adósrabszolgákká tegyék a gyerekeinket, és háborúba vigyék az embereket.

Orbán Viktor közölte, hogy mi ismerjük a háborút. Egy emberöltő és nemzedék élete ment rá a legutoló háborúra, így nem kérünk a háborúból. Ideje, hogy helyreállítsuk az európai emberek önérzetét és önbecsülését. Nem vagyunk egyedül, a szlovákok lábrakaptak, a csehek ébredeznek, fellázadtak az amerikaiak is. Sorsfordító év lesz az idei. Az év végére mi leszünk a többség a nyugati világban - mondta a kormányfő. 

Szuverenista fordulat előtt állunk Amerikában és Európában, helyreállhat a normális élet, és a nyugati nemzetek nagy korszaka nyílhat meg. 
Orbán Viktor szerint azoknak az árulók sorsa jut, akik Brüsszelben áskálódnak Magyarország ellen. Az árulót nem ismertük soha - idézte a kormányfő Szabó Magdát. 

„Az igazság oldalán állsz, vagy a globális bégetők oldalán állsz? Háború, vagy béke? Június 9-én itt az európai választás, és döntened kell.”

Megkapjuk a választ, hogy milyen gyerekeket hagytunk maguk után június 9-én zárta a beszédét a kormányfő 

- zárta ünnepi beszédét Orbán Viktor. 

Íme Orbán Viktor beszédének lényege, pár percben összefoglalva:

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szánalmasan sikertelen lett Magyar Péter akciója, alig néhány százan tüntikéztek

origo.hu

Amerikai OnlyFans-sztárpárról készít filmet a magyar rendező

borsonline.hu

Meg van írva: 3 csillagjegy kapcsolata hamarosan véget ér!

mandiner.hu

Szalah-t úgy kellett lefogni, összebalhézott Kloppal (VIDEÓ)

ripost.hu

A legtöbben elbuknak ezen a KRESZ-teszten: te tudod a jó választ?

hirtv.hu

Ilaria Salis újabb nyílt levelet írt magyarországi börtönéből

origo.hu

Cserpes Laura bikiniben búcsúzott az Ázsia Expressztől

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Íme, itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

INSIDER

Édesanyja fedte fel a gyerekgyilkos Katalin szörnyű titkát

INSIDER

Botrány Bécsben: hullarészeg magyar késelt az utcán, még a rendőröket sem kímélte

INSIDER

Ócsai horror: Elképesztő pofátlanság, mit kértek a patkány harapta kislány anyukájától az albérletért