INSIDER

Szerző Erdei Róbert Arnold

Létrehozva: 2024.05.20.

Kísértetek bolyonganak egy magyar kórházban: titkos rituálét használnak ellenük

Sokan megijednének, ha olyan különös dolgokat tapasztalnának, mint B. Erika és a kollégái. A pápai nővér a település kórházának intenzív osztályán dolgozik, ahol szerinte minden éjszaka szellemek kísértenek. A nővérek egy titkos rituáléval próbálják őket a túlvilágra engedni.

Szerző Erdei Róbert Arnold

A 44 éves B. Erika mindig is segíteni szeretett volna másokon, épp ezért választotta hivatásának a nővéri pályát. Azt viszont álmában sem hitte volna, hogy a pápai kórház intenzív osztályán a betegekkel a haláluk után is „lesz dolga”.

Kísértetek bolyonganak egy kórház folyosóin /
Kísértetek bolyonganak egy kórház folyosóin / Fotó: Anki Hoglund /  Shutterstock

„Gondoltam, ez képtelenség”

Erika 23 éve dolgozik nővérként, és már a pályája legelején, a többi nővértől tudta, hogy amikor eljön a kórház intenzív osztályán az éjszaka, sokszor megmagyarázhatatlan dolgok történnek a falak között: az elhunyt betegek szellemei kísértenek a folyosókon; üres kórteremben szól a csengő, lidércszerű lények suhannak el a folyosókon. „Eleinte, segédápolóként nem tapasztaltam, hogy szellemek vannak az osztályon, mert este nem dolgoztam még. Mesélték a kollégáim, hogy miután elhunyt egy idős asszony végelgyengülésben, este sokáig hallották, hogy a szelleme sétál, kopogott a cipőjével a folyosókon. A beteg matyó hímzéses cipőben sétált mindig a kórházban, ezért gondolták, hogy az ő szelleme kísérthet” – kezdte el mesélni Erika.

Ekkor még nem vette komolyan, amit a többiek mondtak, mígnem idővel őt is beosztották éjszakai műszakba. „Onnantól kezdtek különös dolgok történtek” – folytatta.

A 2000-es évek elején a nőknek és a férfiaknak külön volt kialakítva kórterem az intenzíven. Ekkor ijesztett rá Erikára először egy kísértet. 

A férfi kórteremből hallottam női kiabálást. Gondoltam, ez képtelenség, ott nincsenek nők. Amikor odamentem, elhallgatott az a valami. Visszamentem a nővérszobába, akkor megint egy női ordítást hallottam. Nagyon megijedtem, sosem felejtem el. Aztán kiderült, korábban a férfi kórteremben még nők voltak és egy daganatos hölgy halt meg ott, aki mindig ordított a fájdalomtól. Egy másik kollégám is hallotta az ordítást, akkor gondoltam, hogy csak nem őrültem meg!

- idézte fel a libabőrös pillanatokat a nővér.

Titkos rituálét tartanak

Erika azóta nem nem ijedt meg szellemtől, de állítja: a lelkek ott bolyonganak a pápai intenzív osztályon. „Van, aki nem tud továbblépni, ezért maradnak velünk” - mondta a nővér, aki a többi kollégájával egy titkos rituálét talált ki, hogy a betegeknek a haláluk után is tudjanak segíteni.

"Ezt nem szoktuk mondani senkinek, a kórház más osztályain sem nagyon beszélünk róla” – húzta alá Erika. De mi ez a titkos rituálé, amivel az elhunytak lelkeit átengedik a magyar nővérek a túlvilágra? 

Amikor egy betegünk meghal, mindig kinyitjuk az ablakot rögtön utána a kórteremben, hogy a lelke el tudjon menni a kórházból. Így próbálunk segíteni a lelkeknek a túlvilágra jutni

 – árulta el Erika.

A rituálé azonban nem mindig válik be a pápai kórházban, ezért éjszakánként, amikor már minden beteg alszik, Erika szerint kísértetek bolyonganak a folyosókon. „A férfi mosdóban hallottam, hogy valaki pisil, de amikor benéztem, senki nem volt ott. Láttam egy szellemet, egy homályos alakot átmenni egy ajtón. Gondoltam, akkor sajnos az ő lelke nem távozott a rituáléval…” - panaszolta el szomorúan Erika.

Egyszer az egyik nővér nem nyitotta ki egy elhunytnál az ablakot, hatalmas riadalom lett utána. 

Nem lett jó vége. Az elhunyt beteg szobájából hallottunk egy hatalmas durranást. Mintha kaviccsal dobták volna meg. Berohantam, és láttam, hogy az üveg megrepedt. Az elhunyt lelke akart távozni, de nem tudott. Szellemként szerintem nálunk ragadt

– idézte fel a nővér.

Erika és a többi kollégája kötelességének érzi, hogy a betegek lelkét is ápolják haláluk után.

„Jólesik, hogy legalább így segíthetek még a betegeinknek. Sokan szörnyű kínok közt, hirtelen mennek el, nem tudnak elbúcsúzni a szeretteiktől. Mi így adjuk meg a lelküknek a végső megnyugvást, ha kell. Akik itt ragadnak mégis szellemként, tőlük nem félek. Velünk vannak a kórházban, de nem bántanak” – zárta szavait Erika.

 

origo.hu

Két 15 éves sportoló halt meg tragikus balesetben

ripost.hu

Ha ezt látod a lángosozónál, menekülj!

borsonline.hu

Nem takargatja tovább Tilla, ünnepel a család: még Majka is gratulált

hirtv.hu

Nagy a felháborodás Amerikában a Donald Trump elleni ítélet miatt

life.hu

Mire izgul a pasi? Nem is gondolnád, mik tüzelik fel

vg.hu

Ezért rögzítik az üdítőitalos palackhoz a kupakokat

ripost.hu

Így vedd fel a harcot a meztelen csigák ellen

travelo.hu

Videó: Tragédia a Mount Everesten - megdöbbentő, miért veszthette életét a hegymászó

ripost.hu

Két perc alatt rúgták ki, megalázták BL-döntő előtt a világsztárt

ripost.hu

Nem erre számítottunk: Kőgazdag Csabi végre válaszolt Jákob Zolinak

ripost.hu

A tudósok is elsápadtak attól, ami az óceán mélyén felbukkant

ripost.hu

Érkezik a bolygóvonat: ezeknek a csillagjegyeknek hoz szerencsét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péterről megdöbbentő videó készült, egyre súlyosabbak a pszichés tünetei

INSIDER

Több százezren érkeznek ma az ország minden pontjáról a fővárosba

INSIDER

Orbán Viktor is beszédet mond a Békemeneten - mutatjuk a részleteket

INSIDER

Beindult a légkör: brutális, ami célba vette Budapestet - fotó

INSIDER

„Mindent megteszek, hogy megmentsem Dominik életét!” - eddig 12 millió forint gyűlt össze a milliárdos terápiához

INSIDER

Kötelező európai sorkatonaság: a nők sem lennének biztonságban - Videó

INSIDER

Rétvári Bence: Június 9-én vegyük a kezünkbe a sorsunkat!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: Mutassunk erőt Budapesten is! Váltsuk le Karácsonyt! - Videó