Magyar Péter édesapja meglopta, zsarolta, késsel fenyegette a saját rokonát

INSIDER
INSIDER

Szerző E. R. A.

Létrehozva: 2024.05.14.

"Itt voltak!" - Riadóztattak a III. kerületi Ezüsthegyen

Aggódva várják az Ezüsthegyen élők, mi lesz, ha reggelente meglátogatják a kertjüket. Az utóbbi időben, május eleje óta ugyanis rendszeressé váltak a betörések a hétvégi házakban. A lakók szerint nincs olyan nap, hogy valamelyik telekre ne törnének be a tolvajok.

Múlt hét vasárnap, május 12-én az egyik III. kerületi Facebook-csoportban riadóztatott egy környéken élő – akinek kérésére nevét nem áruljuk el –, hogy a Meggy utca békéjét tolvajbanda verte fel. Vasárnap éjjel több hétvégi házba is betörtek, volt, ahol több százezer forint értékben lovasítottak meg tárgyakat.

Tolvajbanda jelent meg Ezüsthegyen /
Tolvajbanda jelent meg Ezüsthegyen / Fotó: Lucky Business

"Vigyázzatok! Az Ezüsthegy Meggy utcában az éjjel több hétvégi házba betörtek. Az utcai kamera látószögében vágták ki a kerítést. A kültéri kamera szeme láttára vitték el a fűnyírót és még sok mást... Már ettől sem félnek.” - írta bejegyzésében a férfi, akinek posztja óta kiderült: nem ez az első alkalom, hogy tolvajok garázdálkodnak a környéken.

„Gyomorgörccsel jövök ki”

Sz. Ottó több mint 20 éve minden nap kijár a telkéhez autóval Békásmegyerről. Mindig izgatottan indult útnak, ám május második hete óta, rossz érzéssel ül autóba. „Az egészségem miatt szerettem menni a telekre, a tiszta levegő miatt. Olyan szép a táj, rálátni a Kárpátokra, de amióta négyszer megloptak, gyomorgörccsel jövök ki, mi vár megint a telken!” – kezdte el mesélni a Ripostnak a 75 éves nyugdíjas.

A férfinak a tárolójából vittek el múlt héten, május 2. hetében 10 méregdrága szerszámot: a többi között ágvágót, fejszét és csapszegvágót – mindent elloptak, ami csak mozdítható volt. Eleinte nem is gondolta, hogy tolvajokkal állhat szemben

Rumli volt a faházban, a drótkerítés pedig el volt vágva. Akkor azt hittem, valami állat szakította szét. Aztán napról napra tűntek el a szerszámaim. A lyukas kerítést megjavítottam, erre később újabb lyuk lett rajta. Ekkor már gyanús volt! Észrevettem, hogy levágták a lakatot a sufni ajtajáról… Rájöttem, hogy megloptak! 

– idézte fel, mi történt múlt héten.

Ottó nagyjából 300 ezer forintra becsüli az ellopott szerszámok értékét. Úgy véli, a banda rendszeresen visszatérhet a Meggy utcába. „Minden második nap visszajönnek!” - húzta alá Ottó.

„Itt jártak”

Szabó János a lányának szokott segíteni az ezüsthegyi telken. A közeli otthonából szokott átmenni minden nap a Meggy utcába kertészkedni. A család tavaly tél óta küzd a tolvajokkal. 

Tavaly egy aggregátort vittek el. Utána még háromszor voltak, de gyorsan cselekedtem! Az első eset után kipakoltam mindent, üres a sufni. Biztos, ami biztos, még a függönyt is széthúztam, ha újra betörnének, hogy lássák nincs ott semmi.

 – részletezte János.

A tolvajok több hétvégi házba telkére betörtek már /
A tolvajok több hétvégi házba telkére betörtek már / Fotó: Pexels.com

A nyugdíjas férfi szomorúan mondta el, május 12-én vasárnap mégis visszatértek a tolvajok a telkükre. „A sufni ablaküvegének sarka és a gitt is megrepedt, onnan tudom, hogy itt jártak. Nem jutottak be, biztos látták, nincs ott semmi és feladták.” - vélekedett János.

A két nyugdíjas szerint szinte mindennaposak a betörések a Meggy utcában, hiába szerelt fel a kerületi önkormányzat kültéri kamerát az utcába, még az sem tántorítja el őket.

Éjszaka nincs rendes közbiztonság. Nagyon rossz itt a közhangulat, mert amit mi, lakók rendbe teszünk, mások szétrombolják. Nincs értelme itt tartani semmit. A szerszámokat autóval hozom és viszem, az a biztos! 

- panaszkodott János, aki a többi lakóval együtt azt reméli, legalább a kültéri kamerán rögzítették a tolvajokat és idővel lefülelik a bandát.

Kerestük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, hogy történt-e bejelentés a tolvajbanda kapcsán. Válaszukban azt írták, hogy az utóbbi időben nem, viszont közölték: utoljára 2024. április 14-én hoztak a nyomozó hatóság tudomására hasonló jellegű bűncselekményt, amellyel kapcsolatban a nyomozás folyamatban van.

 

origo.hu

Kígyózó sorok és hatalmas tömeg - megnyílt az első magyarországi Primark - videó

ripost.hu

Vad angyal, Esmeralda: mennyire emlékszel a sorozatokra?

mindmegette.hu

Végre eljött a mi időnk! Elismerték, hogy a magyar konyha egyik népszerű alapanyaga igazi szuperzöldség!

ripost.hu

Ellepték a kerted a csigák? Így inthetsz búcsút nekik nyomban

hirtv.hu

Reagáltak az oroszok a NATO-tagállam Észtország fenyegetésére + videó

ripost.hu

Ezzel vége? A legrosszabbat jósolta az időutazó, nincs sok hátra

mindmegette.hu

Hihetelen, mit tesz a csalán a növényekkel - így készíts tápoldatot belőle!

ripost.hu

Most jött: robbanás történt Magyarországon, nagy a baj

ripost.hu

Jön a változás, 3 csillagjegy életébe szól bele az univerzum

ripost.hu

Most jött a hír: tömegkarambol történt, ezekben a percekben is mentenek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter édesapja meglopta, zsarolta, késsel fenyegette a saját rokonát

INSIDER

„Ez nem a mi háborúnk, nem nekünk kell odamenni harcolni" - így vélekednek a magyarok a háborúról

INSIDER

Magyar Péter a kötelező sorkatonaságot támogató Weberrel akar szövetségre lépni

INSIDER

Európa ilyet még nem látott, százezreket várnak szombaton a belvárosba

INSIDER

Másra akarta kenni a gyilkosságot a férfi, aki minden idők egyik legbrutálisabb bűncselekményét követte el

INSIDER

Kocsis Máté: június 9-én megvédhetjük Magyarország békéjét

INSIDER

"Kérlek, vigyázz ránk fentről" - így köszöntek el a verőcei hajótragédia utolsó áldozatától

INSIDER

Szívfacsaró látvány: így néz ki a verőcei hajóbalesetben elhunyt Bogi sírja - fotó