Orbán Viktor: Nem akarjuk hogy más döntsön a magyar fiatalok katonai szerepéről, sorsáról

POLITIK
INSIDER

Szerző Z. H.

Létrehozva: 2024.05.12.

Jó hír az autósoknak, tovább csökkennek az üzemanyagárak; Tragédia Szalántán, szerelmespár halt meg a balesetben; Magyar Péter trükkje....

Ezen a héten olvasóink a következő cikkeket kedvelték leginkább, az olvasottságban legalábbis ez látszik.

Az üzemanyagár-csökkenés május elsejével indult. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter úgy fogalmazott, örül az intézkedésnek, hazánkban az üzemanyagokat ne a régiós átlagár alapján határozzák meg, hanem a szomszédos országok árait vegyék figyelembe. A május 8-i kormányülést követően dönt a kormány a benzin árával kapcsolatosan.

A környező országok régiós üzemanyagárai  Forrás: Illusztráció Ripost

A miniszter szerint az adótartalom a középmezőnyben van. Ráadásul a kutak között akár ötven forintos különbség is lehet, mert az autópályák mentén a töltőállomásoknál jóval drágábban tankolhatunk. Így a kormány a profit mérséklését javasolja

Közúti versenyzés okozott tragédiát

Ismét az esztelen száguldás és főleg az egymással való versenyzés okozott tragédiát. Az ütközés még május 4-én történt az 58-as úton Szalántánál egy hosszabb egyenes szakaszon. Egy Audi S5 és egy Mercedes-AMG GT versenyzett egymással, ám azzal nem számoltak, hogy nemcsak ők közlekednek az említett szakaszon, hanem egy suzukis is. Az Ignis sofőrje balra tervezett kanyarodni, kitette az indexét és megkezdte az irányváltást, viszont a sofőr nem vette észre, hogy autóját éppen nagy sebességgel előzik. Az első autó sofőrje még félre tudta rántani a kormányt és megúszta egy apróbb koccanással, viszont a Mercedes telibe kapta a kanyarodó autót.

A nagymama autója szétszakadt az ütközés miatt  Fotó: Laufer László

A Mercedesben ketten utaztak a 32 éves S. Dániel és a barátnője a 30 éves A. Henrietta, akik azonnal szörnyethaltak. A másik autóban a kocsit vezető nagymama és unokája súlyosan megsérült.

Magyar Péter trükkje pofonegyszerű

A PszichoPetinek is gúnyolt Magyar Péter mindig aszerint alakítja a mondanivalóját, hogy kikhez beszél: kaméleon módjára változtatja a nézeteit. 

HZ1_4309
Fotó: Magyar Nemzet

Ahhoz, hogy pontosan megértsük, milyen kettős önképet mutat magáról Magyar Péter, elég felidéznünk a következőt:

  • Magyar Péter első nagyszabású közszereplése a Partizán stúdiójában volt, ahol arról beszélt, hogy ő meggyőződéses jobboldali, soha senki nem fogja tudni megingatni ebben a világnézetében.
  • Pár héttel később egy interjúban arról beszélt, hogy amúgy neki fiatal korában az SZDSZ-es Demszky Gábor posztere lógott a falán.
  • Majd jött a teljes pálfordulás azzal, amikor a liberálisok fellegvárában, a Spinoza Színházban azt mondta Rangos Katalinnak, hogy tudja, hogy nem lenne szabad ezt mondania, mert felvétel készül a beszélgetésről, de ő igazából liberális. 

A ma már teljesen baloldali politikus mindenkinek azt mondja, amit hallani akar. Egy lengyel napnak adott minapi interjújában például kerek-perec kijelentette, hogy hiába kérdezik, nem mondhat rosszat az oroszokra, mert akkor Magyarországon jelentős számú támogatót veszítene.   

Magyar Péter többször kijelentette azt is, hogy a hazai baloldallal nem kíván együttműködni. Érdekes módon aztán mégis kiderült, hogy közös ügyletei vannak pártjának a Bajnai Gordonhoz köthető Datadat nevű céggel, az egyik tüntetése backstage-ében pedig azzal a Láng Balázzsal ölelkezett, aki korábban már szinte az összes baloldali vezető politikust támogatta munkájával. 

De arra is emlékezhetünk, amikor a sajtószabadságért fohászkodó Magyar Péter a BlikkTV-nek azt parancsolta, hogy azonnal vágják ki a róla szóló videóból azt a részt, amikor a barátnője arról beszél, hogy a tüntetésüket külföldről is támogatták. 

Macron fenyegető mondataira kemény választ adott Putyin

Egyre nő a világháborús készülődés, Macron pedig nem nyugszik, rakja a tüzet. Vlagyimir Putyin orosz elnök Emmanuel Macron francia elnök „vörös vonalak átlépésével” kapcsolatos kijelentése, valamint az után, hogy David Cameron brit külügyminiszter a mélységi orosz területek elleni ukrán támadásokat jogszerűnek minősítette, utasítást adott egy átfogó, taktikai atomfegyverekkel történő hadgyakorlatra. 

Emmanuel-Macron
Fotó: AFP / AFP

Az utóbbi időszak fejleményei azt mutatják, hogy a Nyugat elszánta magát a háború folytatása mellett: Joe Biden elnök 60 milliárd dolláros támogatást hagyott jóvá Ukrajnának. David Cameron 3 milliárd dolláros fegyverszállításra tett ígéretet, Jens Stoltenberg NATO-főtitkár pedig öt év alatt 100 milliárd dollár támogatást vár el Ukrajna számára.

Magyar Péter nőellenes kirohanásai

Magyar Péter valamiért a nőket különösen kipécézte magának.Varga Judit korábban a FrizbiTV-nek adott interjújában beszélt arról, hogy milyen borzalmakat kellett átélnie Magyar Péter feleségeként. PszichoPeti rendszeresen lebutázta és megalázta sikeres feleségét, az egykori igazságügyi minisztert. Magyar Péter előszeretettel adta volt felesége tudatára, hogy nem tartja túl okosnak. Ezt elég gyakran és elég egyértelműen közölte feleségével. Az egyik ilyen alkalom után a már teljesen összetört és önbizalmát vesztett Varga Judit megkérdezte férjét, hogy miért gyűlöli, miért beszél folyton így vele, erre azonban csak annyi volt a válasz: Legyél okos, mert buta vagy. Folyton lejáratsz. 

Bemutatjuk a baloldal új messiását, Magyar Pétert: íme az agresszív PszichoPeti igazi arca!
Magyar Péter csak mondja és mondja...  Fotó: Magyar Nemzet

Magyar Péter Szokolyán, a politológushallgatók táborában a következőképpen fejtette ki - intelligensnek és ízlésesnek közel sem mondható - véleményét Gyurcsány Ferenc feleségéről, európai parlamenti képviselőről:

Dobrev Klára ilyen egészen ijesztő, de ha gyerek lennék, vagy gyerekem lenne, lehet nem tolnám ott babakocsival, nehogy megálljon a növésben

- mondta a baloldali politikus közönség előtt. Magyar tehát már nem tudja véka alá rejteni a nőkről, mindenkit ízléstelenül pocskondiáz, akivel nem ért egyet vagy aki nem azt a szekeret tolja, amelyiket ő akarja. 

 

 

origo.hu

Itt nézheti meg Orbán Viktor óriási érdeklődéssel várt nagyinterjúját - videó

ripost.hu

Ellepték a kerted a csigák? Így inthetsz búcsút nekik nyomban

borsonline.hu

Egyedül is teljesek: 4 csillagjegy, akinek nincs szüksége párra a boldogsághoz

hirtv.hu

Miklósa Erika kritikájára gőgös választ adott Rost Andrea + videó

ripost.hu

Gyászol a Buckingham-palota: mindenki szíve összetört

magyarnemzet.hu

Orosz–ukrán háború: döbbenetes adat látott napvilágot az orosz tüzérségről

ripost.hu

Ezt kell most tenned a paradicsommal, ha bőséges termést szeretnél

mindmegette.hu

Leszerelik az önkiszolgáló kasszákat, és kiderült, hogy már az air fryerekben sem bízhatunk!

ripost.hu

Ekkorra időzítsd a nyári szabid! Mutatjuk a kánikulai időszakokat

ripost.hu

Megmutatja hatalmát az univerzum, 3 csillagjegy élete most felfordul

ripost.hu

Óráink vannak hátra: a fél országra kiadták a riasztást, brutális, ami közelít

ripost.hu

Hoppá: több százezer forint borravalót adott T. Danny egy felszolgálónak - videó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Böjte atya: Egyesek háborúra készülnek, mi a békére

INSIDER

Még jó, hogy fel kell tüntetni! Egyetlen boltban 29 összement termék!

INSIDER

Újabb lépés a világháború felé: térképen az amerikai fegyverekkel támadható orosz célpontok

INSIDER

Orbán Viktor: ez az a választás, ahol eldől a háború és béke kérdése

INSIDER

Ők azok a szerencsés csillagjegyek - nekik hozza el a szerelmet az idei nyár, a főboszorkány szerint

INSIDER

Verőcei hajóbaleset: újabb áldozat testét találták meg, szívszorító bejegyzés

INSIDER

Dettiről már lemondtak az orvosok - így van most a súlyos autóbalesetet szenvedett lány

INSIDER

Egy nappal a verseny előtt tudta meg, hogy indulhat, pár nappal később világbajnok lett János