KIAJOBB

Szerző LL

Létrehozva: 2024.04.04.

Oda minden remény, már Dárdai Pál maradása is kérdőjeles

Nagybevásárlásra készül Dárdai Pál és a Hertha-vezetés. Elszállt az idei feljutás esélye, mostantól más célok lebegnek a szemeik előtt.

Áll a bál Berlinben Dárdai Pál személye körül, kérdőjeles a vezetőedző jövője a Hertha Berlin focicsapatánál. A magyar tréner szerdán kaotikus sajtótájékoztatót tartott, melynek komoly következményei lehetnek.

Dárdai Pál karácsonyig a 4-5. helyig akarja röpíteni a most 12. Herthát
Fotó: YouTube/herthabsc

Dárdaitól a tekintélyes német lap, a Kicker újságírója akart kérdezni, azonban egy korábbi kritikusnak tartott cikk miatt Dárdai nem volt hajlandó válaszolni. Sőt, a második kérdésére sem, ekkor inkább kivonult a sajtószobából. Érdekesség, hogy a Hertha honalpja egyelőre hallgat a kínos esetről.

Ha ez nem lenne elég, komoly napok várhatnak a magyar szakemberre.

Noha matematikailag még semmi sem dőlt el, a német sportsajtó mérföldkőként kezeli a Hertha hétvégi, Nürnberg elleni döntetlenjét (3-3): mindenhol azt zengik, hogy Dárdai Pál futballcsapata az újabb hazai pontvesztésével végképp lemondhat a visszajutásról a német Bundesliga élvonalába. A tavaly kiesett berlinieket a bajnokságból hátralévő hét fordulóban csak két cél vezérli. Gólkirályi címhez akarják segíteni a korábban két magyar klubban is szolgált Haris Tabakovicot, és a lehető legjobban felkészülni a következő szezonra, amikor már harcban lennének a feljutásért. Ez utóbbi érdekében nyáron óriási változások várhatóak a Herthában.

Komoran néz a jövőbe Dárdai Pál és főnöke, Benjamin Weber (jobbra): jövőre lehet esélyük a feljutásra?
Komoran néz a jövőbe Dárdai Pál és főnöke, Benjamin Weber (jobbra): jövőre lehet esélyük a feljutásra? / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Sokan a magyar klubikon, Dárdai Pál maradását is megkérdőjelezik, miközben ő maga tavaly nyár óta mindig hangsúlyozta: kár túl sokat várni, ez egy átmeneti szezon. A kényszerből totálisan átalakított, megfiatalított csapatát idén tovább erősítve, a 2024/25-ös szezonra lehet majd ütőképesebb a Hertha.

„Tapasztalatokat kell gyűjtenünk. Ez egy átmeneti év, talán jövőre már kimondhatjuk, hogy fel akarunk jutni” – nyilatkozta nemrég a magyar edző.

Főnöke, Benjamin Weber sportigazgató most némileg határozottabban fogalmazott erről:

„Folyamatosan fejlődni akarunk, támadni és belátható időn belül visszatérni a Bundesligába, ez nyilvánvaló.”

A Hertha vezetői hosszú és folyamatosan bővülő listán írják össze a nyári erősítésül kiszemelt futballisták neveit. A Bild értesülése szerint máris több mint 20 játékosról van szó, és csak kapus- és belső védőposztra (itt szerepel az immár magyar válogatott Dárdai Márton) nem keresnek új futballistákat. 

Dárdai egyik kívánsága például a magdeburgi Baris Atik lenne, aki a két csapat szezonbeli két meccsén egy góllal és két gólpasszal villant a Hertha ellen.

Weberék több ügynökséggel és menedzser is közölték, mely pozíciókra, milyen focistákat keresnek. Két megszorítással: lehetőleg szabadon igazolható játékosokat, akik évente legfeljebb 300 ezer eurós (118 millió forint) fizetéssel is beérik. Ez utóbbira azért van égető szükség, hogy a tavaly csődközelbe került klub teljes kerete ne keressen többet évente 40 millió eurónál (15,7 milliárd forint).

Dárdai Pál így bánik a művészével

Ami a magyar NB I-ben is szerepelt, 17 gólos bosnyák Tabakovic ügyét illeti, valamivel könnyebb a 9. helyezett Dárdai-csapat dolga. Dárdai Palkó és a többi focista az eddiginél is több beadással keresi majd a kapu előtt bóklászó centert. 

– A klub és Haris számára is szép dolog lenne – célzott Dárdai Pál vezetődző az áhított gólkirályi címre. – Számomra a középcsatárok művészek. Bizalomra és biztonságérzésre van szükségük, és akkor góllal fizetik vissza ezeket.

Tabakovic jelenleg a düsseldorfi görög Hrisztosz Colisszal holtversenyben szerezte a legtöbb gólt a német másodosztályban, de mögöttük is nagy a tülekedés. 


A 27 forduló alatt gyűjtött 38 pontjával 9. Hertha legközelebb pénteken (18.30, tv: Aréna 4) az egy-egy ponttal és helyezéssel jobban álló Paderbornhoz látogat.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

origo.hu

Sztárok Macron és a kínai elnök díszvacsoráján Párizsban

origo.hu

Elképesztő titkot árult el magáról Vilmos herceg

metropol.hu

Biztonsági őrök léptek közbe Zalatnay koncertjén

mandiner.hu

Váratlan sztárvendég jelent meg Vlagyimir Putyin eskütételén

ripost.hu

Égben írt szerelem? Három csillagjegy szívét dobbantja meg az univerzum!

hirtv.hu

Ez várhat Szoboszlaira a Liverpoolban

origo.hu

Durván kiosztották a TV2 sztárját, hatalmas csalódást okozott

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek az életébe boldogságot hoz a Bika újhold

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

hirtv.hu

KOMMENT! Új közéleti talkshow Mészáros Nórival hétfőtől csütörtökig 17.50, HírTV! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KIAJOBB

Bajnokok Ligája után teljes szétesés: óriási gondban a magyar válogatott kulcsembere

KIAJOBB

Michael Jordanhez hasonlítják a Budapesten fellépő szupersztárt

KIAJOBB

„Nem kérdés, nyerni fog a Fradi” - az MTK legendája nem bízik a csodában

KIAJOBB

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

KIAJOBB

"Pusztító magyarok" - Szoboszlaitól és a magyar válogatottól meglepetést várnak az Eb-n

KIAJOBB

Lehull a lepel, a korábbi csapattárs elárulta, milyen lesz Szoboszlai jövője a Liverpoolnál

KIAJOBB

Egy korszak lezárul: válogatott csapatkapitánya elhagyja a Fradit

KIAJOBB

Ki a jobb? Egymásnak ugrottak a drukkerek Szoboszlai miatt