KOMPOST

A fiatal lány végbélnyílását hirdették, a Facebook nem akarta törölni

A lány nem tudja, ki az, aki létrehozta az oldalt.
  • Szerző: Ripost

Samantha Jespersen olyan jogi problémába ütközött, amilyennel bizonyára igen kevés ember találkozik élete során. A pékként dolgozó 23 éves kaliforniai nő még 2015-ben keresett rá saját nevére az interneten, és

a legelső találat egy Samantha Rae Anne Jespersen’s Butthole, azaz Samantha Rae Anne Jespersen s*gglyuka elnevezésű Facebook üzleti profil volt.

Nem kicsit lepődött meg a kaliforniai fiatal, és persze szomorú is volt, mondván, ha valaki rákeres a nevére, nem biztos, hogy a legjobb, ha a végbélnyílását hirdető oldal az első, ami szembejön. A Facebook-oldalon amúgy nem szerepelt különösebb tartalom, Samantha mégis inkább azt szerette volna, ha az oldal eltűnik.

Ezért írt a Facebooknak. Többször is. Hiába. Azt a választ kapta, hogy nem szedik le az oldalt, mert nem sérti a Facebook közösségi alapelveit.

Jespersen nemrég a Redditen a jogi problémák fórumába írt elkeseredett harcáról, ezek után a BuzzFeed lehozott a témában egy cikket, amelyből kiderült, hogy a nőnek fogalma sincs, ki csinálhatta az érdekes üzleti oldalt, 2012-ben hozták létre, amikor ő 15 éves volt.

De hogy vele – pontosabban az ő végbélnyílásával – kapcsolatos, az tuti: az oldalon található térképen a családja korábbi otthona van bejelölve. Már csak ezért is bízott abban, hogy a Facebook eltávolítja majd az oldalt (amelynek címében ráadásul bizonyíthatóan az ő teljes neve szerepel).

Ha nem vesznek fel egy munkahelyre, utána biztos, hogy nem fognak azzal felhívni, hogy »Szia, találtunk egy Facebook-oldalt a s*gglyukadról, ezek után nem alkalmazunk téged«

– indokolta a BuzzFeed-nek, hogy (többek között) miért nem örül a Samantha Rae Anne Jespersen’s Butthole oldal létezésének.

És ezeket olvastad már?