KOMPOST

Az orvosok is sokkot kaptak: élő férget műtöttek ki a nő agyából

A nő szűnni nem akaró fejfájással ment orvoshoz.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Egy 23 éves kínai nő nemrég súlyos, szűnni nem akaró fejfájása miatt fordult orvoshoz. A csak Xiao Yinek nevezett páciens nem sokkal később epilepsziás rohamot kapott, ami miatt a nankingi egyetemi kórházba szállították. Miután már az első vizsgálatok élősködő jelenlétét mutatták ki szervezetében, azonnali agyműtétet hajtottak rajta végre és az operáció során rá is találtak a nő problémájának forrására.

Mellrak01

Fotó: Pixabnay.com

„A beavatkozás során egy több mint tíz centiméter hosszú, tekergő féregre bukkantunk. A galandféreg fehér színű volt, úgy nézett ki, mint a tészta, és még élt, amikor sikerült teljes egészében eltávolítanunk” – mesélte Dr. Dai Wei, a kórház professzora.

A hírek szerint a galandféreg összesen valamivel több, mint tizenöt centiméter hosszú volt és kétféle úton kerülhetett a nő agyába. Vagy úgy, hogy félig nyersen fogyasztotta el egy féreggel fertőzött állat húsát, vagy pedig úgy, hogy a lárva állapotú állat került a szervezetébe egy fertőzött állat vagy ember ürülékéből.

„A nyers húsok, vagy a tengeri élőlények nagyon sok parazitát tartalmaznak. Valószínűleg ez a féreg is a hölgy egy utazása során jutott a szervezetébe, ahol egy nem megfelelő higiéniájú konyhában fogyasztott húsételt” – mondta az orvos, aki hozzátette, a nő még a műtét után is kezelésre szorult, de állapota gyorsan javul és hamarosan elhagyhatja a kórházat is.

Az esetet bemutató videó ide kattintva érhető el.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?