BIZARR

Ez a végső megoldás, tudósok fejtették meg a Loch Ness-i szörny titkát

Azoknak, akik hittek a szörny létezésében, most át kell gondolniuk a korábbiakat, a tudósok ugyanis rájöttek a lény létezésének magyarázatára.
  • Szerző: Ripost

Bár már a középkorból is vannak feljegyzések egy skót tóban élő, hatalmas vízi lényről, az érdeklődés a XIX-XX. század fordulóján nőtt meg a Loch Ness-i szörny iránt. A népszerű lény legendáját egy londoni orvos 1934-es, hírhedt fotója alapozta meg, amiről azóta kiderült, hogy egyszerű hamisítvány.

Egy friss tanulmány most azt állítja, hogy a Loch Ness-i szörny sohasem létezett, megjelenése egyfajta tömeghallucináció, amit a dinoszauruszok felfedezése indította el, ugyanis a leletek feltárása előtt még nem sokan képzelődtek hosszú nyakú hüllőkről – írja a Fox News.

Charles Paxton, a St Andrews Egyetem kutatója és Darren Naish, a Southampton Egyetem paleontológusa azt vizsgálták meg, hogyan hatott a dínók felfedezése az állítólagos szörnyészlelésekre.

A világon először a brit William Buckland tárt fel őshüllőmaradványokat 1819-ben. A tudósok 1801 és az 1930-as évek között született feljegyzéseket átkutatva azt vették észre, hogy korábban csak a beszámolók 10 százaléka szól hosszú nyakú, hüllőszerű lényekről, de a dinoszauruszok felfedezése után már több mint 50 százalékuk ilyen leírás volt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?