Létrehozva: 2019.03.03.

Iszonyat a zárt ajtók mögött: évekig kínozta párját egy családanya

Válogatott eszközökkel kínozta a férfit a kétgyerekes anya. A férfi 6 évig tûrt...

A férfi hosszú éveken keresztül tűrte, ahogy gyermekei anyja válogatott módszerekkel kínozza - elmondása szerint a nő azzal fenyegette meg, hogy végez vele.

A BBC készített dokumentumfilmet Alex Skeelről, arról a brit férfiról, aki közel 6 éven keresztül tűrte, hogy barátnője, Jordan testileg és lelkileg bántalmazza. Tavaly márciusban derült ki a súlyos családi titok, a kétgyermekes anyuka pedig 7 és fél év börtönbüntetést kapott tetteiért.

A két fiatal még 2012-ben találkozott, hamar összehangolódtak, és bár minden olyan volt az elején, mint egy tündérmese, az első gondok viszonylag hamar jelentkeztek. Alexnek Jordan volt az első komolyabb kapcsolata, így érthető okokból a rózsaszín köd olyannyira elvakította őt, hogy nem vette észre: a lány lassacskán teljesen behálózza.

Először csak lelkileg bántotta a fiút: szerettei halálhírét hazudta neki, majd vígan nézte, ahogy párja órákon keresztül szenved, de olyan is megtörtént, hogy direkt eljátszotta eltűnését, majd amikor a párja már betegre aggódta magát miatta, nevetve előbukkant a semmiből.

Összeköltözésük után fajultak el teljesen a dolgok, rendszeressé vált a fizikai erőszak a szerelmesek között. Jordan rendszeresen verte Alexet egy palackkal, főleg elalvás után esett neki élettársának, majd amikor ő 'hozzászokott' ehhez, új szintre lépett, és kalapáccsal ütlegelte, majd bármivel, ami a keze ügyébe került.

Õ ennek ellenére szerette annyira Jordant, hogy hitt kapcsolatuk megjavításában, de egy idő után azért körvonalazódott benne is a tény, hogy ezt nem lehet tűrni tovább. Addigra azonban barátnője teljesen elszigetelte őt, a régi barátaival, sőt családjával is teljesen megszakíttatta a kapcsolatot, még Alex közösségi oldalainak kezelését is átvette.

Így hát teltek az évek és ő tűrte, hogy a nő megalázza, kitúrja az ágyból és a földön alvásra kényszeríti, veri és megölésével fenyegeti - nem volt hová mennie, nem tudott volna kihez fordulni.

"Féltem Jordantől és attól, amire képes. Attól féltem, ha mondok valamit, biztosan megöl. Az egyik szomszéd többször is kihívta a rendőrséget, mikor kiabálást hallott, de én mindig igazoltam, hogy Jordan nem csinált semmit. Nem volt helyes, de azért tettem, hogy az életemet mentsem. A szemem alatt monokli volt és tele voltam zúzódásokkal. Õ maga tüntette el őket sminkkel, hogy senki ne vegye észre, hogy mit tett velem" - mondta Alex, akinek időközben két gyereke is született párjától, akiket ugyan elmondása alapján sosem bántott, de nem lehetett benne elég biztos, hogy menekülése esetén sem tette volna meg.

Gyakorta fordult meg a helyi kórházban, ilyenkor sérüléseit különböző háztartási balesetnek hazudta. Jordan rendszeresen forrázta őt le, amelyek harmadfogú égési sérüléseket okoztak Alexnél, de ezeket is az elállított zuhanyzóra fogta. Végül a nő éheztetni kezdte társát, a gyakorta megtagadott étel pedig annyira legyengítette a férfit, hogy életveszélyes állapotba került. Ekkor döntött úgy, hogy bevállalja az igazságot, és egy hozzájuk érkező rendőrnek mindent bevallott. A szakértők szerint ha nem teszi meg, 10 napon belül biztos meghalt volna.

"Annyira fájt mindenem, és annyira kikészített az éhezés, ha a rendőr nem lép közbe biztos, hogy ott helyben összeesem."

A rengeteg seb és sérülés, ami Alex testét borította, mind-mind bizonyíték volt Jordan ellen, akit első nőként ítéltek el családon belüli erőszak miatt Angliában. A férfi most két gyermeke nevelésére koncentrál, akiket a jövőben mindenképp be szeretne avatni a történtekbe. Emellett gyakorta jár a kórházba előadásokat tartani, hogy felhívja az ott dolgozók figyelmét arra, miképp lehet megállapítani, ha valaki hozzá hasonló, mélyen elnyomott szerepben, brutális bántalmazásnak van kitéve otthonában - írta a Blikk.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

origo.hu

Óriási botrányba keveredett a TV2 sztárja - videó

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

magyarnemzet.hu

Főügyész Magyar Péter felvételéről: így nem törölhető a tartalom

origo.hu

Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

BIZARR

„Érzem a jelenlétét” - Démonnal küzd egy veszprémi anya, riasztó, miket művel a lény

BIZARR

József szelleme megkereste a Széchenyi-díjas mágust - Videó

BIZARR

Kitálalt a jövőlátó: közelebb van a III. világháború, mint bárki hinné

BIZARR

Nem semmi! Így néznek ki a földönkívüliek az AI szerint - fotók

BIZARR

„Földönkívüli szúnyogok” – Rejtélyes füstkarika okozott pánikot - Videó

BIZARR

„Mi a franc ez?” - Rejtélyes UFO jelent meg az ukránok felett - Fotó

BIZARR

Halálra rémült az apuka: hátborzongató, mi nyúlt be a kisfia ágyába

BIZARR

Mike Tyson 1995-ös mérkőzésének felvétele bizonyíték az időutazásra