KOMPOST

Elképesztő: tartásdíj fizetésére kényszerítették a férfit, pedig kiderült, hogy nem ő az apa

14 évig hitte azt, hogy van egy lánya.
  • Szerző: Ripost

A férfi eddig 38 ezer fontot fizetett ki gyerektartás jogcímen. Hiába derült ki az igazság, tovább akarták fizettetni vele a tartásdíjat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A helyi gyermekjóléti szolgálat beleegyezett ugyan abba, hogy felfüggeszti az ügyet, de a 2000 fontnyi hátralék törlését megtagadta.

A The Sun szerint a férfi 2014. március és 2018. október közötti időszakra nem fizette ki a tartásdíjat, ezt a hátralékot követelték rajta.

36,40 fontnyi összeget számoltak fel a hátralék kifizetésére, amelyet közvetlenül a gondozói juttatásból vontak le havonta. Az apa, aki teljes munkaidőben két fogyatékkal élő fia gondozása után kap gondozó juttatást azt mondta, hogy a CMS-nek „szégyellnie kell” az ügyét. Elmondta: a gyermekjóléti szolgálat is elfogadta, hogy nem az övé a gyermek, az igazi apa jelenleg fizet gyermektartást és ezért nem tartja törvényesnek, hogy tőle követelik a hátralékot.

Pixabay

Kiderült: a férfit sokkolta, hogy nem az ő lánya az, akit éveken keresztül a sajátjának tekintett. „Szerettem a lányomat és minden tőlem telhetőt megtettem érte„ -mondta.

Hull West és Emma Hardy helyi képviselő sürgette a Munkaügyi és Nyugdíjügyi Minisztériumot (DWP), hogy vizsgálja felül az az esetet, de a a gyermekjóléti szolgálat szerint a férfi továbbra is köteles a hátralékot megfizetni.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?