KOMPOST

Megrázó: egyszerre tervezi az esküvőjét és a temetését a rákos anya

Natalie története felkavaró, de máris többet élt, mint amennyit jósoltak neki.
  • Szerző: Ripost

Esküvő és temetés – mindkettőt tervezi a fiatal nő. Néhány hét múlva Natalie Sanders-Mohammad hároméves fia kezét fogva sétál majd a folyosón, hogy feleségül menjen élete szerelméhez a blantyre-i Crossbasket kastélyban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bár ez lesz élete legboldogabb napja, nem tud szomorúság nélkül gondolni rá, mert Natalie-nak csupán hónapokat jósoltak, miután diagnosztizálták nála az emlőrákot .

Amikor Zeke kétéves volt, éles fájdalmat észleltem az egyik mellemben, valahányszor Zeke hozzám simult.„ – kezdi történetét a 29 éves nő.

„Tudtam, hogy a mellemben csomók vannak, de azt hittem, hogy gyulladt cisztám van, felkerestem az orvost, aki ugyanezt gondolta és elrendelte a laborvizsgálatokat. Egyúttal mammográfiára és biopsziára is elküldött, és végül 2019 októberében elmondta a mindenki által rettegett hírtez mellrák” -mondta a nő a Daily Recordnak.

„Idegesen nevettem a hír hallatán, és arra gondoltam, hogy tudtam, hogy nem csak képzelem, hogy valami nincs rendben velem. Szürreális érzés volt, mintha mással történt volna, amikor azt mondták, hogy hármas fázisú mellrákom van, a legagresszívebb típus„ - tette hozzá.

A doktorok elmondták a fiatal nőnek, hogy műtétre van szüksége, amelynek során eltüntetik a daganatot, 8 kemoterápiás kezelésre, ezt követi a masztektómia, hogy a rák ne térhessen vissza.

A párja, Idrees a kezelések közben megkérte a kezét, amire természetesen igent mondott.

„Egy különösen rossz napon, 2020 januárjában, amikor kimerültnek éreztem magam az ágyban egy kemoterápia után, Idrees felhívott és megkért, hogymenjek le a földszintre. Ő és a fiam, Zeke mindketten ott álltak, öltönyben. Előttük egy kirakós játék, rajta egy kép rólunk a következő szavakkal: Leszel a feleségem?„ – meséli könnyek között a leánykérés történetét.

„Visszasietettem az emeletre, hogy felvegyem a parókámat, mert arra gondoltam, hogy nem lehetek kopasz ebben a romantikus pillanatban. ”

Mivel akkor a prognózis reménytelinek tűnt, úgy döntöttek, hogy spórolnak és várnak néhány évet a házassággal. Egy havas esküvőt álmodtak meg Svájcban, amelyre minden barátot és a családtagot meghívnak majd.

Aztán Natalie kemoterápiája közepette lecsapott a koronavírus-járvány, és minden kezelés abbamaradt.

De mivel a rák nem terjedt tovább, Natalie azt hitte, a megpróbáltatásoknak vége. Szeptemberben azonban a fájdalom súlyosbodott és a melle annyira megduzzadt, hogy aludni sem bírt.

További vizsgálatok és CT-vizsgálat következett. A fiatal anya tudta, hogy valami nincs rendben, amikor a nővér azt javasolta, hogy másnap vigye magával Idreeset a megbeszélésre.

Ekkor maximum 6-12 hónapot jósoltak neki.

„Nehéz volt elmondani a családnak és a barátoknak, mert minden le volt zárva a járvány miatt és csak telefonon tudtam beszélni velük, nyugtató ölelések nélkül„ – idézi fel a történteket a nő.

A kisfia miatt erős maradt és arra koncentrál, hogy a gyereknek minél több szép családi emléke legyen. Az esküvőt is megtartják, már a ruhája is kész.

Bár izgul az esküvő miatt, szomorúság tölti el a szívét.

esküvő és temetés

„Olyan szomorú azt gondolni, hogy szeretteim, akik táncolni fognak az esküvőmön, rövid idő múlva feketét viselnek majd. Az esküvő izgalma közepette praktikusnak kellett lennem és meg kellett terveznem a temetésemet is” – mondta a lapnak.

Idrees tudni akarta, hogy a leendő feleségének milyen kívánságai vannak. A nő elmondta neki, hogy katolikus istentiszteletet szeretne, és hogy végül majd a férjét is mellé temessék. „Szeretném, ha ő is vinné a koporsóm, ha képesnek érzi magát rá. Jegyzeteket készítek neki. Kértem a You Are My Sunshine című szám eljátszását. Ezt gyakran éneklem Zekének, amióta megszületett. Idrees és én beszélgettünk róla, és mindketten szeretnénk, ha a fiunk is ott lenne a temetésen„ – ecseteli terveit a nő.

18 hónapja annak, hogy az orvosok az jósolták neki, hogy még 6-12 hónapja van hátra. Natalie egy új gyógyszert szed, annak tulajdonítja javulását. A Talzenna nevű, újonnan engedélyezett Pfizer-gyógyszer eddig hatásosnak bizonyult.

Natalie családja létrehozott egy Go Fund Me oldalt, amely segíti őket a költségekben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?