Létrehozva: 2019.09.06.

Ismét felbukkant a rejtélyes Bagolyember – ezúttal levideózták

Egy brit szellemvadász azt állítja, hogy sikerült videóra vennie a rejtélyes Bagolyembert a Mawnan Smith-i temetőben. A legendás teremtményt már 40 éve nem látta senki, pedig egykor nagy hírnevet hozott az angol kisvárosnak.

Mawnan Smith város helyi folklórjának 1920 óta része a különös lény. Utoljára 1976 körül bukkant fel, aztán teljesen eltűnt. Több mint 40 évvel később, a szellemvadász, Mark Davies azt állítja, hogy kamerájával sikerült megörökítenie a hírhedt teremtményt.

A vörös szemei csak úgy izzottak a sötétben

A helyi folklór szerint 1976 április 17-én a 12 éves June Melling és 9 éves húga, Vicky éppen a Mawnan környéki erdőn sétáltak át, amikor a helyi templom tornya felett megpillantottak, egy leginkább óriási bagolyra emlékeztető lényt. June később le is rajzolta a teremtményt, mely egy tollas szárnyú férfire emlékeztetett, fekete csőrrel és hegyes fülekkel.

Ugyanezen év júliusában két kamaszlány szintén látni vélte a fent említett lényt: Sally Chapman éppen barátnőjével táborozott a mawnani templom közelében, amikor sátrából kilépve szembe találta magát egy embermagas, bagolyszerű teremtménnyel, melynek szemei vörös, kísérteties fénnyel izzottak. A lény egy fenyőfa tövében állt, majd hirtelen szárnyra kapott. Sally és barátnője ugyancsak készített egy-egy rajzot a találkozás után.

Évek óta nem látta senki

Abban az időben ez igen nagy hírnevet hozott a település számára. Rengetegen érkeztek, hogy megnézzék Mawnan Smith-i Bagolyembert. Persze csalódottan kellett távozniuk... A Vörös Oroszlán kocsmában, a postahivatalban és az Emlékcsarnokban mind hallottak már a hibrid fenevad történetéről, de mindannyian azt mondták, hogy nem tudnak eleget róla, hogy kommentálhassák az újabb híreket.

Mark Davies gondolta utánajár a régi sztorinak, és barátjával Chris Powerrel meg egy „spirituális detektorral” felszerelkezve, illetve egy kamerával járkáltak a helyi temető körül és felvételeket készítettek.

„Az úgynevezett Ley-vonalak egyikére épült a templom, ahol a különös lény is felbukkant 1976-ban. Az ilyen helyeken sokszor észlelnek paranormális jelenségeket.”

Lecsap a Bagolyember

„A mérőeszközömön, ami kijelzi az elektromágneses energiákat, és amit szellemek észlelésére használunk, vadul villogtak a lámpák. Ez azt jelentette, hogy démoni energia van a közelben és nem vagyunk biztonságban.”

„Egyszer csak sziszegő hangot és szárnycsapkodást hallottunk a fák közül. Aztán megláttam a kísérteties alakot. Olyan volt, mintha szarvai lettek volna a fejet tetején. Iszonyú dühösnek tűnt. Szinte sokkot kaptam a rémülettől!” – mesélte Mark a kalandjukról.

Társát egy láthatatlan erő hirtelen fellökte, amitől több karcolás is keletkezett a karján, a fényképezőgépe pedig összetört.

„Nem láttam semmit, csak éreztem ezt az energia-hullámot, ami egyszerűen ledöntött a lábaimról...” A jelenés, ahogy jött, el is tűnt egy pillanat alatt. A két szellemvadász meg van győződve róla, hogy az úgynevezett Bagolyember a mai napig a környéken van, de inkább visszahúzódik és nem akar feltűnést kelteni. Mivel azonban megzavarták, figyelmeztetésben részesítette őket, amely szerint nem kellene ott szimatolniuk, mert bajuk eshet... „Ez egy olyan hely, aminek meglátogatását nem javasolnám senkinek. Főleg egyedül... Ki tudja még mire képes ez az entitás, ha felbosszantják...”

Forrás: kisertetvadasz.hu

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jelentős műsorváltozás lesz a TV2-n

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

vg.hu

Valami súlyos történik az ukrán elnöki hivatalban: Zelenszkij kirúgta az egyik legfontosabb emberét

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

astronet.hu

Április havi horoszkóp: nagy felismeréseket tehetünk

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KOMPOST

Sokkot kaptak az orvosok, amikor meglátták, mi szorult a férfi fenekébe

KOMPOST

UFO jelenség okozott pánikot, sokkot kaptak a látottaktól az emberek - Fotó

KOMPOST

Hátborzongató pillanat: szellem jelent meg a népszerű kastélyban – Fotó

KOMPOST

Itt a bizonyíték: a földönkívüliek már itt vannak

KOMPOST

21 diákját csábította el a szőke tanárnő, egyiküktől teherbe is esett

KOMPOST

Kitálalt az ördögűző: a megszállt nő feketét pisilt és sátánivá vált az arca

KOMPOST

Diákjával huncutkodott a fiatal tanárnő, de lebuktak

KOMPOST

Nem megy ki egyedül a mosdóba, szellemtámadástól retteg a műsorvezetőnő