KOMPOST

Koronavírus: Cipőnkkel is magunkkal vihetjük a kórokozókat

Újabb kutatások szerint már négy méteres távolságba is terjed a levegőn keresztül a koronavírus, sőt akár a cipőnkkel is hordozhatjuk.
  • Szerző: Ripost

Az amerikai járványügyi központ, a Centers for Disease Control and Prevention készített el egy újabb tanulmányt a SARS-CoVID-19 nevezetű új típusú koronavírussal kapcsolatban. Kutatásukat az egészségügyi dolgozók érdekében kezdték meg, hogy kiderítsék, a vírus hogyan terjedhet tovább a kórházakban – írja a IFLScience.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

Mint ismert, nem csak a betegekkel való érintkezések során lehet elkapni a koronavírust, hanem fertőzött felületeken keresztül is. Így a szakértőkből álló kutatócsapat ilyen különböző felületekről származó mintákat vizsgáltak meg, egy vuhani intenzív osztály fertőzött betegek kórterméből.

Ez alapján jutottak arra a felismerésre, hogy a padlón is rengeteg vírus megtalálható, az egészségügyi dolgozók pedig sétálva, a cipőjükön szállíthatják a vírust.Ezt az is bizonyította, hogy ott is megtalálták a koronavírust, ahová fertőzött betegek nem mentek.

Azt még továbbra sem tudni, hogy mennyi kórokozóra van szükség a megfertőzéshez, illetve a felületeken talált vírusok fertőzőképesek-e.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?