KOMPOST

Nem is gondolnád, kik figyelnek, amikor korhatáros filmeket nézel

Sokszor az sem segít, ha a pornót inkognitó módban nézed, az adataidat úgy is meg tudják szerezni.
  • Szerző: Ripost

A Facebook, a Google és az Oracle képes a különféle weboldalakon keresztül követni úgynevezett web trackerekkel, hogy a felhasználóik milyen pornót néznek - állítja egy új tanulmány, amit először a The New York Times vett észre.

A Microsoft és a Carnegie Mellon egyetem kutatói 22 484 felnőtt oldalt elemeztek annak céljából, hogy felderítsék azokat a nyomkövető kódsorokat, amik információt küldenek külső felekhez. Az eredmények aggasztók: a pornóoldalak 93 százaléka szolgáltat adatokat harmadik félnek - közölte a Business Insider.

A 2018 márciusában vizsgált oldalak 74 százalékán (16 638) a Google, 24 százalékán (5396) az Oracle és 10 százalékán (2248) a Facebook követő kódjait fedezték fel. A kutatók szerint az sem nyújt védelmet a legtöbb esetben, ha a netező inkognitó módban használja a böngészőjét.

A szakemberek szerint a böngészésekről összegyűjtött érzékeny adatok kiszivárgásának lehetősége aggodalomra ad okot, főleg, hogy a vizsgált weblapok 17 százaléka nem használt titkosítást, ezáltal veszélynek tették ki a felhasználókat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?