Létrehozva: 2019.08.15.

Nagyon durván megszívták a magyarok a tengerparti szállodában

A legtöbben még az ellenségeiknek se kívánnák, ami a párral történt. Ők csak ki akartak kapcsolódni, és ehhez képest mindenki legvadabb rémálmával találták szemben magukat...

Kétségbeesetten kért segítséget egy magyar pár egy online fórumon: éppen Bulgáriában nyaraltak, ahol is a háromcsillagos szállodában összemarták őket éjszaka az ágyi poloskák. Azt kérdezték a csoporttagoktól, vajon kérjék-e a szállodától a ruháik fertőtlenítését, vagy nem kell emiatt aggódni? A kommentek aztán egyáltalán nem voltak megnyugtatók.

Az ágyi poloska fertőzöttség szinte minden nagyobb városban jelen van, így Budapesten is. Ez a szívós kártevő ugyanis hihetetlenül nehezen irtható, ha megtelepszik valahol, és nagyon könnyen megfertőzhetjük vele a lakásunkat. Nem csoda, hogy a kommentelők egyből azt írták a párnak, hogy vegyék komolyan a helyzetet, mert a ruháikkal akár haza is vihetik az élősködőket.

Bár leginkább a lakótelepeken terjedt el ez a kártevő, tömegszállásokon is felütheti a fejét, és sokszor még csak nem is a higiénia hiánya miatt jelenik meg. Használt kárpitos bútorokkal éppúgy hazavihető, mint poloskás szálláshelyről hazatérve a ruházaton. És ha egyszer megjelenik, a legtöbbször szinte kiirthatatlan.

Nem véletlen, hogy azt javasolták a párnak, hogy ha tehetik, a ruháikat csak zsákban vigyék be a lakásba, onnan pedig egyenesen a mosógépbe tegyék, és legalább hatvan fokon mossanak ki mindent. Attól ugyanis elpusztulnak a vérszívó rovarok.

Az ágyi poloska csak sötétségben aktív, nappal csak akkor találkozni vele, ha már borzasztóan elszaporodtak a lakásban. Az alvó ember által kibocsátott széndioxid alapján találja meg a táplálékforrást, és reggelre viszkető, több tucatnyi csípés jelzi a jelenlétét. A kellemetlen érzés mellett a poloskainvázió lelki terrort is jelent az áldozatra nézve, szakemberek szerint is hatalmas pszichés nyomást okoznak. Hogyne, hiszen a delikvens megszállottan keresi a bogarak fészkét, nem tud aludni a tudattól, hogy éjszaka vérszívók lepik el a testét, és emészti a tehetetlen düh, ami nagyon könnyen tartós szorongássá válhat…

Léteznek házi praktikák: teafaolaj, poloskairtó spray és az ágynemű lefagyasztása, de a rovarokat teljesen kiirtani ezekkel nem lehet. Ugyanis a matracban és egyéb rejtett helyeken élnek, oda petéznek, és csak az alvó embert támadják meg. Tehát hiába irtja ki a pórul járt károsult a kifejlett rovarokat, néhány hét múlva a kikelt utódok miatt újabb invázióra számíthat. Emiatt érdemes erre szakosodott cégekkel végeztetni az irtást, aminek az ára igencsak borsos...

Nem csoda, hogy a legtöbben elkerülni igyekeznek a fertőzöttséget. Ha felmerül a gyanú, hogy ahol látogatóban jártunk, fertőzött lehet, az utcai ruhát azonnal fertőtlenítsük, és csak alapos körültekintéssel vásároljunk kéz alól bútorokat, ruhaneműket.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

origo.hu

Kegyetlen embervadászat zajlik Kárpátalján

borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

metropol.hu

Váratlan bejelentés érkezett: ez Azahriah mindhárom Puskás-koncertjét érinti

magyarnemzet.hu

Vége a szappanoperának: ő lesz a Barcelona vezetőedzője a következő idényben

origo.hu

Összeomlott a Házasság első látásra egyik botrányos szereplője

lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KOMPOST

„Kiráz a hideg!” - Dühös anya szelleme kísértette a házfelújítást

KOMPOST

Szörfdeszka alakú UFO száguldott el a Hold előtt - Fotó

KOMPOST

Figyelmeztet a NASA: Ütközési pályára állt egy gyilkos aszteroida

KOMPOST

Démoni baba tartja rettegésben a lakókat

KOMPOST

Sokkot kaptak az orvosok, amikor meglátták, mi van a beteg férfiasságán

KOMPOST

Sokkot kaptak az orvosok, amikor meglátták, mi szorult a férfi fenekébe

KOMPOST

UFO jelenség okozott pánikot, sokkot kaptak a látottaktól az emberek - Fotó

KOMPOST

Hátborzongató pillanat: szellem jelent meg a népszerű kastélyban – Fotó