KOMPOST

Sokkot kapott a fogorvos, amikor meglátta, mi van a férfi röntgenképén

Azt hitte a férfi, hogy csak rosszul mos fogat, ezért kellemetlen olykor a lehelete.
  • Szerző: Ripost

Teljesen megváltozott az élete az 51 éves Darren Wilkinsonnak. A férfi mostanra képtelen beszélni, enni és inni, miután állkapcsa 90 százalékát el kellett távolítani.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Sok-sok éve próbáltam neki időpontot szerezni egy fogorvoshoz, mire végre kaptam. Nagyon félt a vizsgálattól, hiszen már 27 éve nem volt része ilyesmiben. Eleve nincs oda a fogorvosokért, de falfehéren tért haza” – kezdte Wilkinson felesége, Mel.

Az asszony elmondta: a vizsgálaton készített röntgenfelvételen egy hatalmas sötét folt tűnt fel Wilkinson állának kellős közepén. A fogorvos állítása szerint még sosem látott ehhez hasonlót.

„Időnként véres párnával ébredt fel és rendszeresen kellemetlen szagú volt a lehelete. Azt hittem, csak rosszul mossa a fogát” – folytatta a feleség.

Fogorvosa elküldte Wilkinsont a sheffieldi kórházba, ahol két biopszia után kiderült: a férfi állkapcsát egy hatalmas, rosszindulatú tumor támadta meg, amelyet minél hamarabb el kellett távolítani.

Wilkinson műtétje a koronavírus-járvány miatt áprilisig húzódott, mire összesen hat életmentő műtéten esett át, ugyanis addig több komplikációtól és fertőzéstől is szenvedett.

„Olyan volt vele élni, mint egy időzített bombával. Mint kiderült, elképesztően ritka a férjem esete: egy az ötmillióhoz annak az esélye, hogy ez megtörténjen vele. A végén már annyira rosszul volt, hogy kijelentette: érzi, ahogyan minden szerve leáll” – részletezte az asszony.

„Ha most belenézek a szájába, jól látom a fém alkatrészeket, a drótokat és az elhalt csontot. Jelenleg képtelen enni, inni és beszélni is, a nyelve pedig annyira meg van duzzadva, hogy lélegezni is csak nehezen tud – mondta Mel.

Wilkinson nagy valószínűséggel képtelen lesz visszatérni a munkájához, jelenleg a lábszárcsontjából terveznek állkapocs-transzplantációt.

A férfi ritka betegsége miatt szeretne erőt adni a hozzá hasonlóknak, ezért gyűjtést szervezett a megsegítésükre – írta a Ladbible.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?