Létrehozva: 2023.07.08.

Egyre nagyobb rejtély, ki vitt kokaint a Fehér Házba

A jobboldali véleményvezérek arra gyanakszanak, hogy Joe Biden kokainfüggő fia, Hunter hagyhatta el a kábítószert.

Szerző Gaál József

Ahogy arról a hazai és a nemzetközi sajtó is széles körben beszámolt, vasárnap egy rövid időre kiürítették a Fehér Házat és környékét, miután a titkosszolgálat az épület rutinszerű ellenőrzése során gyanús fehér porra bukkant. A felfedezést után a helyszínre vezényelték a washingtoni tűzoltóság és a készenléti szolgálat munkatársait, akik tesztelés útján megállapították, hogy a fehér por kokain-hidroklorid. Anthony Guglielmi, a titkosszolgálat szóvivője még aznap este azt mondta, hogy az anyagot további tesztelés céljából laborba szállították, hogy megállapítsák, milyen összetevői lehetnek még.

Egyre nagyobb rejtély, ki vitt kokaint a Fehér Házba

A botrány kirobbanása után egymásnak ellentmondó hírek jelentek meg arról, pontosan hol és mekkora mennyiségtan fedeztek fel kokaint. A helyi sajtó először arról számolt be, hogy egy 10 centes érme nagyságával megegyező kokaindarabot találtak a Fehér Ház könyvtárszobájának egyik asztalán.

Nem sokkal később viszont a lapok már arról adott hírt, hogy a kokaint az Ovális Irodának is otthont adó nyugati szárnyban találták meg egy olyan polcon, ahová a látogatók rakják le a személyes tárgyaikat a körbejárás idejére. A nyugati szárnyról röviden azt érdemes tudni, hogy ott található a kabinetszoba, a sajtórészleg, valamint a személyzet és a tanácsadók irodái és munkaterületei is.

Szerdán a Fehér Ház egy neve elhallgatását kérő munkatársa azt mondta a CNN-nek, hogy a titkosszolgálat „mindent megtesz”, hogy megpróbálja azonosítani, ki vitte be az épületbe a kábítószert. A tisztviselő szerint a tettes azonosítása komoly fejtörést okoztat a hatóságoknak, ugyanis a kokaint egy olyan területen találták, ahol sokan keresztülhaladnak. "A titkosszolgálat megvizsgálja a látogatói naplókat, a biztonsági kamerák felvételeit, valamint ujjlenyomat- és DNS-elemzést végez, hogy megpróbálja előmozdítani a nyomozást" - fogalmazott. 

Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára szerdán nem volt hajlandó válaszolni arra az újságírói kérdésre, hogy a Fehér Ház támogatja-e a kokain ismeretlen tulajdonosa elleni eljárást. Az újságírók Joe Bident is szerették volna megkérdezni az incidensről, ő azonban szótlanul mosolygott amikor a kokainról faggatták. 

Donald Trump korábbi amerikai elnök egy közösségi médiás bejegyzésben azt írta, hogy a titkosszolgálat valószínűleg már tudja, honnan származik a kokain, de ez annyira kínos, hogy inkább eltussolják az ügyet.

"Valaki tényleg azt hiszi, hogy a Fehér Ház nyugati szárnyában, az Ovális Irodához nagyon közel talált KOKAINT Hunter és Joe Bidenen kívül bárki más fogyasztotta? De figyeljétek meg, a Fake News Sajtó hamarosan azt fogja mondani, hogy a talált mennyiség „nagyon kicsi” volt, és valójában nem KOKAIN volt, hanem inkább az aszpirin, és a történet el fog tűnni”

- fogalmazott Trump, aki szerint a biztonsági kamerák felvételeit visszanézve azonnal kiderülne kié volt kábítószer.

"A Biden-féle Fehér Ház" - a karikaturisták azonnal lecsaptak a kokainbotrányra

Jobboldali véleményvezérek az eset kapcsán arra hívták fel a figyelmet, hogy Joe Biden amerikai elnök kokainfüggő fia, Hunter Biden nem sokkal azelőtt bizonyíthatóan a Fehér Házban járt, hogy a kábítószert felfedezték az épületben. Az elnöki rezidencia látogatási naplója szerint Joe Biden és Hunter pénteken utazott el helikopterrel Washingtonból a mindenkori kormányfő hivatalos vidéki rezidenciájára (Camp David) Maryland államba.

A kokainügy legfrissebb fejleménye, hogy Tim Cotton republikánus képviselő, a kongresszus igazságszolgáltatási bizottságának tagja levélben arra szólította fel a titkosszolgálat vezetőjét, hogy adja át a nyomozati anyagot a testületnek.

 

origo.hu

Százak gyászolják Bogit, a verőcei hajóbaleset egyik áldozatát

ripost.hu

Szoboszlai szomorú bejelentést tett, rajongók ezrei zokognak most

borsonline.hu

Úszik a boldogságban Tápai Szabina, itt az első fotó a nagy bejelentésről

hirtv.hu

Bayer Zsolt felhívása + videó

ripost.hu

Rettentően nehéz IQ-teszt, ami a személyiségedre is magyarázatot ad

magyarnemzet.hu

Ő a verőcei hajóbaleset egyik áldozata, gyászba borult az internet

ripost.hu

Szerelem a láthatáron: három csillagjegyre júniusban boldogság vár

mindmegette.hu

Csípős helyzet: eltűnhet a boltokból a magyarok egyik kedvelt szósza

ripost.hu

Katalin hercegné végre személyesen adott hírt magáról

ripost.hu

Ekkorra időzítsd a nyári szabid! Mutatjuk a kánikulai időszakokat

ripost.hu

Itt a vége? Még a képeket is törölte Sebestyén Balázs felesége

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

180 fokos fordulatot vett az EU, megállíthatatlanul sodródunk a háború felé

KÜLFÖLD

Megműtötték Robert Ficót, egy rövid időre magához tért

KÜLFÖLD

Soros fia megint Ukrajnába utazott, érdekükben áll a háború kiterjesztése

KÜLFÖLD

Donald Tusk: a NATO katonái már Ukrajnában vannak

KÜLFÖLD

Elromlott a defibrillátor, nem tudták megmenteni a 14 éves fiút

KÜLFÖLD

A hamisított légzsák miatt kellett meghalnia egy 22 éves édesanyának

KÜLFÖLD

Halálra rémültek a rendőrök: egy hatalmas UFO szállt le előttük

KÜLFÖLD

Mindenki elől titkolta: gyógyíthatatlan rákot diagnosztizáltak a 6 gyermekes édesanyánál