KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.29.

Brutálisan vezet Trump a legfrissebb felmérésekben, Biden népszerűsége összeomlott

A korábbi amerikai elnök gyakorlatilag minden mutatóban jobban teljesít Bidennél.

A CNN vasárnap publikált legfrissebb országos közvéleménykutatása szerint Donald Trump republikánus párti elnökjelölt népszerűsége hat százalékponttal magasabb mint a jelenleg hivatalban lévő Joe Bidené, és ha most tartanának választásokat, Trump a szavazatok 49 százalékára, Biden pedig mindösszesen a 43 százalékára számíthatna. A CNN beszámolója szerint a regnáló elnök újraválasztási esélyei folyamatosan romlanak az idő előrehaladtával, hiszen januárban a republikánus jelölt még csak 49-45 arányban vezetett a regnáló kihívójával szemben.

Brutálisan vezet Trump a legfrissebb felmérésekben, Biden népszerűsége összeomlott

A CNN felmérés szerint Trump előnye még nagyobb, ha a teljes mezőnyt figyelembe vesszük. Ebben az esetben Trump előnye 42% Bidennel szemben, akinek 33%-ot mértek, majd 15%-al követi őket a független jelölt, Robert F. Kennedy Jr.. A fennmaradó 10% harmadik párt jelöltjeit támogatja, vagy bizonytalan.

A CNN által megkérdezett amerikai választók 66 százaléka nem érti, hogyan támogathatja bárki is Bident, míg 52 százalékuk azt állította, hogy semmi esetre sem szavazna a hivatalban lévő elnökre. Ez a szám Trump esetében csak 47 százalék volt.

Érdekesség, hogy a felmérés szerint a választóknak csak A 47 százaléka elégedett a kettő nagy történelmi párt elnökjelöltjével. A demokraták 44 százaléka, a republikánusok 63 százaléka elégedett a saját pártja indulójával.

Bidenről a választók 58%-a vélekedik negatívan, míg Trumpról 53%-uknak van negatív véleménye. A megkérdezettek mindössze 65%-a gondolja úgy, hogy Biden jogosan nyerte meg a 2020-as elnökválasztást, ami nem változott ahhoz képest, amikor ugyanezt a kérdést a 2021. januári amerikai Capitoliumi zavargások után tették fel.

Trump elnöki ciklusáról alkotott vélemények javultak, mióta távozott hivatalából. Teljesítményére visszatekintve az amerikaiak 55%-a véli úgy, hogy Trump elnöksége “sikeres” volt, szemben a 45%-kal, amikor a zavargások után kérdezték meg a választókat. Ehhez képest a megkérdezettek csak 39%-a szerint volt sikeres Biden hivatali ideje – derült ki a felmérésből.

A CNN szerint a választókat leginkább foglalkoztató ügyek továbbra is a gazdaság (65% tartotta kifejezetten fontosnak), a demokrácia védelme (58%), a bevándorlás (48 %), és a bűnözés (48%).

Érdekes, hogy Biden munkájának megítélése az Izrael és a Hamász közötti háború kezelése kapcsán a legrosszabb: mindössze a válaszadók 28 százaléka értékelte pozitívan az elnök lépéseit, miközben a 35 évnél fiatalabbak körében a 20 százalékot sem éri el ez az arány.


Donald Trump volt amerikai elnök a CPAC Hungary 2024 rendezvényen egy videóüzenet formájában vett részt. A felvételen Trump arról beszélt, hogy a konzervatívok minden nap azért harcolnak, hogy megőrizzük a kultúrát, a szuverenitást, és fenntartsák a szabadság, a család és a mindenható Istenbe vetett hit időtálló értékeit.

 

 

IMG_0020
Trump

                                                                                                                      Fotó: Csudai Sándor

– Először is szeretnék köszönetet mondani Orbán Viktor miniszterelnök barátomnak, valamint az Alapjogokért Központ főigazgatójának, Szánthó Miklósnak – jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök, aki a CPAC Hungary 2024 rendezvényen egy videóüzenetben köszöntötte a résztvevőket. Felidézte, hogy nemrég beszélt az Egyesült Államokban a CPAC-en, és most megtiszteltetésnek veszi, hogy Magyarországon szólhat ennyi hazafihoz, akik – szavai szerint – büszkén harcolnak a nyugati civilizáció megmentéséért vívott harc frontvonalában.

Együtt veszünk részt egy epikus küzdelemben, hogy felszabadítsuk a nemzetünket mindazon baljós erők ellen, amelyek el akarják pusztítani. Minden nap azért harcolunk, hogy megőrizzük kultúránkat, megvédjük szuverenitásunkat, megvédjük életmódunkat, és fenntartsuk a szabadság, a család és a mindenható Istenbe vetett hit időtálló értékeit. Elnökként büszke voltam arra, hogy együtt dolgozhattam Orbán miniszterelnökkel, aki egyébként egy nagyszerű ember, hogy előmozdítsuk a két nemzet értékeinek és érdekeinek érvényesítését

– fogalmazott Trump, aki hozzátette: 

Leszámoltunk az illegális bevándorlással, megvédtük határainkat, munkahelyeket teremtettünk, megvédtük hagyományainkat, valamint a ma oly fontos zsidó–keresztény értékeket. Alig várom, hogy ismét szorosan együtt dolgozhassak Orbán Viktor miniszterelnökkel, amikor az Egyesült Államok 47. elnökeként leteszem a hivatali esküt. Amíg egységesek maradunk az elveinkhez hű víziónkban, és félelem nélkül védjük értékeinket, addig a konzervatívok meg fogják nyerni a csatát, hogy megmentsük civilizációnkat a kommunistáktól, marxistáktól és fasisztáktól, és visszaállítsuk a konzervativizmus uralmát.

 

Csak így tovább, fantasztikus munkát végeztek, és nagyszerű miniszterelnökötök van

– zárt az üzenetét Donald Trump.

 

origo.hu

Itt a NATO-vezér döbbenetes kijelentése: ez a sors vár Ukrajnára

ripost.hu

Alaposan megváltozott a helyzete, kitálalt Szoboszlai Dominikról a kapitány

borsonline.hu

Rendkívüli bejelentést tett a szlovák kormány Robert Fico állapotáról

hirtv.hu

Gátlástalan bűnözői múltja van Magyar Péter gazdasági vezetőjének

ripost.hu

Felkavarják az állóvizet az égiek, 3 csillagjegy élete rögvest új irányt vesz!

magyarnemzet.hu

Az összes pénzét ellopják, ha felveszi a telefont, amikor erről a számról hívják

ripost.hu

A Merkúr a Bikába lép: négy csillagjegynek nagy meglepetést tartogatnak az égiek

mindmegette.hu

Ezt a fűszert keverd a fasírtba és olyan finom lesz, mint még soha

ripost.hu

Szoboszlai szomorú bejelentést tett, rajongók ezrei zokognak most

ripost.hu

Megint nagyot fog esni a benzin ára, itt vannak a részletek

ripost.hu

Újabb részletek a Magyar Péterhez köthető 8 milliárdos pilótajátékról

ripost.hu

Kőkemény teszt: csak a magas IQ-val rendelkezők képesek megoldani ezt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Megműtötték Robert Ficót, egy rövid időre magához tért

KÜLFÖLD

Soros fia megint Ukrajnába utazott, érdekükben áll a háború kiterjesztése

KÜLFÖLD

Donald Tusk: a NATO katonái már Ukrajnában vannak

KÜLFÖLD

Macron fenyegető mondataira kemény választ adott Putyin

KÜLFÖLD

Tragédia a focimeccsen: összeesett és meghalt egy 14 éves fiatal

KÜLFÖLD

Ezért nem lőtték agyon Fico merénylőjét a testőrök

KÜLFÖLD

Sokkot kaptak a szülők: szemek nélkül született Margot

KÜLFÖLD

„Nem akarom, hogy meghaljon” - A világon egyedüliként küzd genetikai betegségével a 6 éves tündéri lány