KÜLFÖLD

Szerző IF

Létrehozva: 2024.05.15.

Nem vették komolyan Veronika fejfájását az orvosok: életét vesztette a fiatal anyuka

A 38 éves felvidéki nő hónapok óta elviselhetetlen fájdalmakkal küzdött. Férje a kórházat hibáztatja felesége elvesztéséért, mert azok nem törődtek vele.

Felfoghatatlan fájdalmat érez a Pozsony melletti kis községben, Dunahidason élő Petrov Péter. A férfi ugyanis csupán pár nappal ezelőtt veszítette el szeretett feleségét, a 38 éves Veronikát, akivel boldogságban nevelték kislányukat. A nő már hónapok óta szörnyű fejfájással és hányingerrel küzdött, ám orvosai nem vették őt komolyan. A kórházból is hazaküldték, majd pár óra múlva már hiába tettek volna meg érte mindent, nem tudták megmenteni az életét.

A 38 éves édesanya problémáit senki sem vette komolyan a kórházban  Fotó: JOJ TV

A 38 éves Veronika egészségügyi problémái még december végén kezdődtek. Férje, Péter, elmesélte, hogy feleségének borzasztóan fájt a feje és rengeteget szenvedett.

Elviselhetetlen fájdalmakkal küzdött, remegett a keze, még az ágyból sem tudott felkelni. Tárcsáztuk a segélyhívót, a diszpécser pedig azt mondta, pánikrohamról van szó, ami normális, csak lélegezzen egy zacskóba

– kezdte el mesélni a történetet a férfi, aki azt is elmondta, hogy voltak olyan napok, amikor Veronika teljesen jól volt. Ám máskor olyan szörnyen érezte magát, hogy a férjének mentőt kellett hívnia hozzá. Egy hónappal később azonban Veronika állapota drasztikusan romlásnak indult, ezért elmentek a háziorvoshoz, aki szintén azt mondta, hogy valószínűleg lelki eredetű a probléma, ezért a tünetek enyhítésére nyugtatókat és fájdalomcsillapítókat írt fel neki. Mindez azonban nem segített és április végén egy hányásroham tört rá a fiatal anyukára, ezért férje azonnal kórházba vitte, ahonnan végül hajnalban hazaengedték.

Veronika egész úton hazafelé hányt. Miután hazaértek, a férje elszaladt a gyógyszertárba, hogy vegyen neki valamit, amivel enyhíthetné felesége kínját, ám amikor hazaért, feleségét már a földön fekve találta.

Beléptem az ajtón és a földön feküdt elterülve és azt hajtogatta, »Meg fogok halni, meg fogok halni«. Mondtam neki, hogy nem lesz semmi baj, hívok mentőt. »Nem segítenek rajtam, meg fogok halni« mondogatta a földön fekve... 

-  emlékezett vissza a tragikus éjszakára Péter, aki azt is megosztotta a Riposttal, hogy pár óra múlva ismét kijött a mentő és Veronikát visszavitték a kórházba. A mentőautóban a nő eszméletét vesztette, nem sokkal később pedig a kórházban leállt az agyműködése és elhunyt.

A JOJ TV az üggyel kapcsolatban felkereste az illetékes kórházat is, hogy megkérdezze, hogyan is történhetett meg ez a tragédia. A kórház szóvivője, Kliská Éva elmondta, mindent megtettek, ami szükséges volt: 

A beteget április 30-án hozták be hozzánk. A páciens gombaleves elfogyasztása után hasi fájdalomra és hányásra panaszkodott. A tünetek alapján minden szükséges vizsgálatot elvégeztünk, infúziót adtunk neki. Utána azt mondta, jobban érzi magát, ezért hazaengedtük

– tette hozzá.

A kórház szerint Veronika csak akkor panaszkodott fejfájásra, amikor másodszorra vitték be a mentők. Ekkor átszállították a sürgősségi osztályra, ahol CT-vizsgálatot végeztek rajta, mely során cisztát találtak az agyában. Komplex ellátást kapott, ám az életét már nem tudták megmenteni. Az özvegy férfi úgy érezte, nem maradt más választása, mint az Egészségügyi Ellátást Felügyelő Hivatalhoz (ÚDZS) fordulni, ez viszont már nem hozza vissza a feleségét, aki egy gyönyörű kislánnyal ajándékozta meg. A gyermeket Péternek egyedül kell majd felnevelnie.

Nem tudom, hogyan fogom ezt végigcsinálni. Igazából nem is akarok élni, de muszáj erősnek lennem és megpróbálok legalább a lányunkon segíteni

– mondta a gyászoló férj. 

 

 

origo.hu

Tart a választás - így áll most!

ripost.hu

Medárd napja eldöntötte: Ezeken a településeken negyven napig esni fog az eső!

metropol.hu

Hátborzongató eltűnések: sosem látták többé a két férfit, miután ufót észleltek

vg.hu

Választás 2024: az ellenzék nyert Szlovákiában, a Fico elleni merénylet nem hozott fordulatot

ripost.hu

Jürgen Klopp aláírt; tíz játékost rögtön elküldtek

hirtv.hu

A többiek mellett ezekben a nagyobb városokban kell nagyon a Fidesz győzelem

ripost.hu

Ez vár ránk a nyáron Szegedi Erika főboszorkány szerint, ez a csillagjegy az abszolút győztes

mindmegette.hu

Kiderült, hol és mikor nyitja meg első magyarországi boltját a Mere

ripost.hu

Lehetetlen teszt, a legtöbben elbuknak rajta

ripost.hu

Brutális részvételi arány, rengetegen mentek el 13 óráig szavazni

ripost.hu

Újabb buszbaleset történt Budapest mellett, jelenleg is nagy erőkkel folyik a mentés

ripost.hu

„Eladó a paripa!” – 90 millióért árulja a kocsiját T. Danny

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Megkéseltek egy képviselőjelöltet Németországban

KÜLFÖLD

5 évig szenvedett: Szexrabszolgaként tartottak fogva egy 12 éves lányt

KÜLFÖLD

5 konkrét terv, amivel a Nyugat háborúba sodorhatja Európát

KÜLFÖLD

Dől a nyugati hadianyag Ukrajnába, újabb segélyt küld Amerika

KÜLFÖLD

Sokkot kaptak az emberek: élve falta fel a 4 gyermekes anyát egy vadállat

KÜLFÖLD

Horrorfilmbe illő jelenetek: babaarcú fiatal ölte meg a 3 szobatársát

KÜLFÖLD

„Együtt fognak ragyogni fent" - Mindössze 7 nap különbséggel haltak meg a kislányok szülei

KÜLFÖLD

„Nem lassít, nem teszi, amit mondanak neki" - Kamilla királyné Károly állapotáról vallott őszintén