Létrehozva: 2015.11.26.

Teljesen összetörtek lelkileg a párizsi vérengzést túlélő zenekar tagjai - Videó

Felkerült az internetre a teljes interjú az Eagles of Death Metal zenekar tagjaival. A zenészek elõször nyilatkoztak a párizsi mészárlásról. Borzasztó részletek derültek ki a lövöldözésrõl.

Egy csaknem félórás riportot készített az amerikai Vice magazin annak a zenekarnak a tagjaival, akik a két héttel ezelőtti párizsi vérengzés alatt a Bataclan színház színpadán játszottak. Az amerikai Eagles of Death Metal együttes zenészei most először meséltek az akkor átélt szörnyűségekről. A csapat énekesét, Jesse Hughes-t láthatóan nagyon megviselték a történtek, az interjú során többször is elérzékenyült. A lövöldözésben 89 ember vesztette életét, többen közülük a zenészek ismerősei voltak.

A zenekar dobosa, Julian Dorio azt mesélte, hogy a rockkoncerteken megszokott nagy hangerő ellenére az első lövéseket tisztán hallotta a színpadon.

Ha játszunk, akkor nehéz bennünket túlharsogni. De a lövések annyira hangosak voltak, hogy egyből tudtam, hogy valami nagy baj van.

A lövések szaga szinte azonnal megütötte az orrát. A dobfelszerelés mögé rejtőzött, majd hason csúszva próbált lemenekülni a színpadról. A lövöldözés első pillanatait egy amatőr videó is megörökítette, ezen jól látszik, ahogy a dobos a hangszere mögé bújik.

A zenekar gitárosa viszont elsőre nem tudta, hogy mi is történik. Azt hitte, hogy az erősítője kezdett recsegni, de aztán gyorsan rá kellett jönnie, hogy ennél sokkal durvább dolog kezdődött. Egy pillanat múlva már a frontember is futott felé. Először nem tudták, hogy a fegyveresek őket veszik-e célba, ezért fedezékbe húzódtak, és csak akkor hagyták el a színpadon, amikor a lövöldözők tárat cseréltek. 

Nem hagyták el azonnal az épületet, mert előbb meg akarták keresni az énekes barátnőjét. Az öltözőjük felé indultak el. Jesse Hughes kinyitotta egy folyosó ajtaját, de  a túloldalon egy fegyveres nézett vele szembe, aki azonnal lőni kezdett. Az énekes életét az mentette meg, hogy a lövedék az ajtókeretbe csapódott. Jesse a mögötte állóknak azt kiáltotta, hogy mindenki fusson az ellenkező irányba. A kijáratnál végül megtalálták Tuesdayt, Jesse barátnőjét.

A zenészek az utcára menekültek, majd a rendőrségre mentek. A csapat basszusgitárosa, Matt McJunkins viszont nem jutott ki az épületből. Õ a színpad másik oldalán állt, ott viszont nem volt kijárat, csak egy ajtó, ami egy kisebb helyiségbe vezetett. Ide többen is menekültek, súlyos sérültek is voltak közöttük. Az ajtót belülről eltorlaszolták, és itt várták meg a véres dráma végét.

A zenekar tagjai azt mondták, hogy döbbenetes volt az a kegyetlenség, amivel a terroristák támadtak. Az énekes könnyeivel küszködve beszélt arról, hogy bűntudatot érzett amiatt, hogy társai közül többen is az épületben maradtak. A lövöldözésben a banda ajándéktárgyait és pólóit áruló angol Nick Alexander is életét vesztette, róla is könnyezve emlékezett meg a frontember.

Az Eagles of Death Metal tagjai a terrortámadás után hazautaztak az Egyesült Államokba, és lemondták turnéjuk további állomásait, így a november végére meghirdetett budapesti koncertjüket is. Most viszont azt mondták, vissza fognak téri Európába, sőt Párizsba is, és ők szeretnének lenni az első zenekar, amelyik játszani fog az újranyitott Bataclan színházban.

Én akarok lenni az első, aki a Bataclanban játszik, mikor majd újra megnyitják... A barátaink azért jöttek oda, hogy rock and rollt hallgassanak, és meghaltak. Vissza akarok menni oda, és élni.

- mondta Jesse Hughes.

origo.hu

Ők a valaha élt legvéresebb uralkodónők

ripost.hu

Slágergyanús cukkinirecept: tarol a scarpaccia

borsonline.hu

Döbbenet, ami Szoboszlaival történt a Liverpoolban, így jutott a mennyből a pokolba

hirtv.hu

Balkáni áradat fenyegeti Torockót

ripost.hu

Ezt a három csillagjegyet nagy szerencse éri, míg a Nap és az Uránusz együtt áll

vg.hu

Elképesztő ára van annak a bornak, amit Orbán Viktor adott a kínai elnöknek

ripost.hu

Kőkemény IQ-teszt: kiemelkedő az intelligenciád, ha ezt megfejted

travelo.hu

Repjegyek 4 ezer forinttól, Európa legszebb városaiba? Igen!

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Rózsaszínre festette az eget a sarki fény! Ha lemaradtál róla, van egy jó hírünk: ekkor lesz újra látható - Galéria!

origo.hu

Ne maradjon le! Foglaljon most időpontot álmai nyaralására egy titkos horvát tengerparton! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

"Ez egy borzalom" - sokkoló levelet kapott a TV2 kilakoltatott sztárja

LELKIZŐ

Szomorú évforduló: Szívszorító, ami most elhangzott Berki Krisztián sírjánál – fotó

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

Szakított a Házasság első látásra sztárpárja

LELKIZŐ

Szívszorító felvétel Bruce Willisről: unokáját dajkálja a nagybeteg színész

LELKIZŐ

Erről suttognak: Ő tehette a vörös rózsát Berki Krisztián sírjára

LELKIZŐ

"Leköpött, megütött, zsarolt..." – megrázó vallomást tett kapcsolatáról a Házasság első látásra sztárja