Létrehozva: 2022.07.04.
Módosítva: 2022.07.04.

Kiderült, ez segíthet Solti Ádáméknak a babavárásban

Rengeteg pár látja egyetlen járható útnak a mesterséges megtermékenyítést, pedig sok esetben elég lenne, ha mindketten hátralépnének egyet...

Szerző Maca néni

Solti Ádám és felesége Bernadett nehéz időket élnek át, hiszen csak nemrég látott napvilágot, hogy a színésznek két éve balkézről született egy gyermeke egy rajongójától, akivel szeretői viszonyt ápolt sok éven át. Ezt az egyébként eleve nehéz helyzetet tovább nehezíti az a tény, hogy Ádám és Berni régóta hiába próbálkoznak a gyermekvállalással és jelenleg is éppen egy lombikprogramban vesznek részt. A színész felesége éppen a hormonkezelések mellékhatásaként felszedett pár kilót, amiről nemrég ő maga beszélt nyíltan. Ez sarkallta Dr. Droppa Lászlóné család- és párterápiás tanácsadót arra, hogy egy hosszabb posztban ossza meg gondolatait követőivel és mindazokkal, akik a párhoz hasonlóan évek óta küzdenek egy saját babáért, a posztot  Bors szúrta ki.

Fotó: TV2

 „Egy nő két dologért mindenre képes: hogy legyen, illetve ne legyen gyereke”

"Fontos tudni, hogy a párkapcsolathoz elköteleződés szükséges, amelynek alapja a bizalom. Gyermekvállalásnál még fontosabb, hogy megbízzak a páromban. Mivel a teherbeesésről a nő szervezete dönt, ezért a női agy az évmilliók során olyan szűrőmechanizmusokat épített ki, amelyek által képes a külső és belső feltételek szerint szabályozni azt: pl. ha hiányzik a partnerbe vetett bizalom, akkor az agy bizonytalanságot érzékel és gátolja a megtermékenyülést, illetve az embrió megtapadását. Van egy mondás, amely szerint: „Egy nő két dologért mindenre képes: hogy legyen gyereke és hogy ne legyen gyereke” - írta posztjában Soltiék történetéből kiindulva, de általánosságban a szakember, aki szerint a fizikálisan egészséges párok 15 százalékát érinti az úgynevezett funkcionális meddőség, amely hátterében gyakorta pszichés okok állnak. A párok ugyanakkor erre nem gondolva egy meddőségi klinikán keresik a megoldást.

Fotó:Facebook

Jön a „programozott babacsinálás”...

"Ekkor beszippantja őket a meddőségi ipar és költik a sok millió forintot a megtermékenyülésre. Jön a hormonkezelés, aminek mellékhatásaként hízni kezd a nő. A kétségbeesett próbálkozás időszaka ez, telnek az évek, de a baba nem jön. A férfi kezdi unni a programozott babacsinálási aktusokat, egyre kevésbé kívánja megváltozott testű és lelkületű párját, már nem a szerelem izzó vágya hajtja egymás karjaiba őket, hanem a görcsös akarás. Míg a nő újabb és újabb próbálkozást akar, addig a férfi talán már le is mondott a saját gyermekről, de nem mer beszélni erről, látva párja elszánt akarását. Szereti és megérti, hogy ő ebben nőiségét és az anyaságra való alkalmasságát látja megkérdőjelezve" - fejtette ki Éva, aki tapasztalataira alapozva úgy látja, hogy a Soltoiékhoz hasonló párok esetében jó eséllyel éppen a lombik program lehet az, ami nem hagy időt az esetleges lelki okok feltárására.

Van segítség

"Következik a beültetés időszaka, amely testileg és lelkileg is nagy igénybevételt jelent, és vagy sikerül, vagy nem. Közben egyiküknek sem jut eszébe, hogy talán más oka lehet, hogy nem jön a baba. Talán lassítani kéne, beszélgetni fájó, zavaró kérdésekről, és ha nem megy egyedül, akkor segítséget kérni szakembertől; úgy ahogy az elején testi alkalmasságuk vizsgálatánál tették. Most pszichológust, családterápiás szakembert kellene felkeresni, aki segítene feltárni, olyan lelki okokat, amelyek akadályozzák, hogy közös babájuk szülessen. Ám a lombik program erre nem hagy időt, hiszen jön a következő beültetés..." - vélekedik a tanácsadó.

origo.hu

Kiadta a parancsot Putyin, véres bosszú jön

origo.hu

Oroszország halálos fenyegetést küldött

borsonline.hu

Kitálalt a kórházi nővér: ezek a jelei, ha kinézett magának a halál

hirtv.hu

Megcsappanni látszik a Magyar Péter-turné közönsége

ripost.hu

Kőkemény IQ-teszt: kiemelkedő az intelligenciád, ha ezt megfejted

vg.hu

Üzemanyag: döntöttek az új magyarországi árakról – véget ért egy nagy sorozat

origo.hu

A legkisebb bikinijében mutogatja elképesztő fogyását Jákob Zoltán elhagyott szeretője

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 14.: a Szűz a megérzéseire figyeljen, a Kos jó hírt kap

ripost.hu

Bikiniben mutatta meg brutális dekoltázsát és kerek fenekét az Exatlon bombázója - videó

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Erre a 3 csillagjegyre idén felejthetetlen nyaralás vár

origo.hu

Ne maradjon le! Foglaljon most időpontot álmai nyaralására egy titkos horvát tengerparton! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

"Ez egy borzalom" - sokkoló levelet kapott a TV2 kilakoltatott sztárja

LELKIZŐ

Szomorú évforduló: Szívszorító, ami most elhangzott Berki Krisztián sírjánál – fotó

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Leköpött, megütött, zsarolt..." – megrázó vallomást tett kapcsolatáról a Házasság első látásra sztárja

LELKIZŐ

Mellrákkal küzd az X-men gyönyörű színésznője, ötödik műtétjére vár

LELKIZŐ

Mindenkit átvert Harry herceg? Kiderült, hogy bánik rákbeteg apjával

LELKIZŐ

Szerelme miatt komoly változás mellett döntött Kozso