Létrehozva: 2022.08.25.

"Hol nevetne, hol meg sírna" - így reagálna Pécsi Ildikó a róla szóló életrajzi könyvre

Sosem hallott történetek látnak hamarosan napvilágot a legendás színésznő, Pécsi Ildikó életéről.

Pécsi Ildikó fogadott fia és legfőbb bizalmasa, L. Péterfi Csaba a 80 éves korában elhunyt legendás színésznő halála után rögtön megfogadta, hogy továbbviszi Ildikó szellemi örökségét. 

PÉCSI Ildikó; KRENCSEY Marianne; Pécsi Ildikó
Fotó: MTVA Fotóarchívum/Zih Zsolt

Ennek nagyon fontos részét képezi az a könyv, ami Pécsi Ildikó filmbe illő életéről szól eddig sosem hallott, és bizony olykor-olykor roppant intim történetekkel. L. Péterfi Csaba hónapokon keresztül dolgozott a könyvön, ami a Ripost birtokába jutott információk alapján egy hónappal előbb jelenik meg a tervezettnél, azaz augusztus 25-én már elő lehet rendelni, és október 7-én meg is jelenik. A címe: Pécsi Ildikó: Úgy, ahogy volt.

"A kiadó úgy időzítette a könyv megjelenését, hogy még egy-két könyvfesztiválon ott lehessünk és találkozhassunk az érdeklődőkkel, olvasókkal. Figyelembe kell venni azt is, hogy ez az az időszak, amikor a legtöbb könyvet megjelentetik, hiszen közeleg a karácsony. Miután a könyv Ildikó teljes életét átfogja, így mondhatom azt, hogy az olvasó számára valóban kiderül, milyen volt az igazi Pécsi Ildikó. Sok részlet kiderül a szüleivel való viszonyával kapcsolatban, kitértem az iskolai évekre, az első nagy szerelemre, a főiskolai évekre, de nem marad ki természetesen a nagybetűs Élet sem, Ildikó ugyanis imádott élni. Aztán persze a könyv nagyon fontos részét képezi Ildikó filmbe illő házassága Szűcs Lajossal, hiszen legendás volt az ő szerelmük. Persze emlékezetes szerepek, színházak, más színészek is megjelennek, akik valamilyen szempontból meghatározóak voltak Ildikó életében"

- árulta el a Ripostnak L. Péterfi, aki pontosan tudja, a néhai színésznő hogyan reagálna, ha elolvasná a róla szóló könyvet.

"Röhögne, sírna, röhögne. Ezt így, felváltva" - jelentette ki a szerző, aki azt is elmondta, mennyire volt nehéz megírnia ezt a könyvet úgy, hogy igencsak közeli kapcsolatban állt a színésznővel.

Fotó: L. Péterfi Csaba

"Mondhatom, hogy amennyire lehetett, próbáltam elvonatkoztatni, de persze sokszor előttem volt egy-egy történetnél Ildikó arca, hangja. Elképzeltem az egykori jeleneteket. Természetesen jó, hogy ismertem őt, de nem titkolhattam el a valóságot. Ezt ő maga is kérte. Még akkor sem, ha néha kínos volt leírnom, olyankor finomabban fogalmaztam. Természetesen nagyon sokan segítettek. Hálás vagyok Keleti Évának, aki az egyik legjobb barátnő volt, Lőte Attilának, Sommer Katalin sminkmesternek, Léner Péter rendezőnek, Ildikó gyermekkori barátnőjének, Tomasovszky Katalinnak, Muskát Lászlónak. Ők mind-mind sokat segítettek, hogy egy-egy homályban maradt témát meg tudjak világítani.  Ildikó fia, Szűcs Csaba pedig elsőként olvasta el a nyers példányt. Ő is sokat segített. A szerkesztés után bizonyos részek kikerültek, de remélem, nem lesz ebből sértődés. Felvetődik a kérdés, hogy Pártos Csilla, Ildikó volt menye benne van-e a könyvben. Természetesen igen. De ebben a kérdésben is próbáltam megtalálni az arany középutat. Nem kívánok személyeskedni. Annyira került bele a könyvbe, amennyire Ildikó életének részese volt. De aki csak amiatt akarja majd megvenni, mert szaftos családi pletykákat vár, az kicsit csalódni fog. Nem egy másik ember lejáratása a célom, hanem Pécsi Ildikó életének bemutatása" - mondta határozottan Csaba, aki a könyv borítóját is megosztotta velünk.

Fotó: L. Péterfi Csaba

 

 

 

origo.hu

Miért nem gratulált a vadítóan dögös új barátnője Lando Norris futamgyőzelméhez?

origo.hu

Zelenszkij üzent Magyarországnak

borsonline.hu

Azonnal ki kellett üríteni a Tescót - már a helikopter is leszállt a parkolóban

magyarnemzet.hu

Szoboszlai nagy bejelentése: egy világmárka hálójába került, ez nagy durranás!

ripost.hu

Kőkemény kvíz: akár 160 is lehet az IQ-d, ha ebből 6-ot eltalálsz

vg.hu

Itt a magyar eper, beindultak a „Szedd magad!” akciók

origo.hu

Oroszország szövetségese is felkészült az atomháborúra

mindmegette.hu

Melyik a legegészségesebb olívaolaj? Segítünk a választásban

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

hirtv.hu

KOMMENT! Új közéleti talkshow Mészáros Nórival hétfőtől csütörtökig 17.50, HírTV! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Szomorú évforduló: Szívszorító, ami most elhangzott Berki Krisztián sírjánál – fotó

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Özönlenek jókívánságok, Sydney van den Bosch és vőlegénye nem is lehetne boldogabb

LELKIZŐ

Ismét gyászol a sztárvilág: elhunyt a Grease színésznője

LELKIZŐ

Ötéves lett Harry herceg kisfia, váratlan, amit a királyi családtól kapott

LELKIZŐ

Nagy Ő Virág vigasztalhatatlan: „Semmi sem lesz olyan, mint ezelőtt”