Létrehozva: 2023.05.15.
Módosítva: 2023.05.15.

Peter Srámek nem hitt a szemének, ki ült a nézők között a koncertjén

Peter Srámek néhány hete A Király című legújabb lemezével indított koncertturnét. A siker leírhatatlan, egyre többen kíváncsiak rá. A turné egyik szlovákiai állomásán pedig hatalmas megtiszteltetés érte, ugyanis Zámbó Jimmy egykori menedzserét is megpillantotta a nézők között.

Érsekújváron, Szlovákiában, a sportcsarnokban élő zenekarral lépett színpadra Peter Srámek. A nézők közt pedig Joós István, Zámbó Jimmy egykori menedzsere is feltűnt.

– Tudtam arról, hogy Joós Pisti is el fog jönni, ugyanis régóta kíváncsi volt, hogyan reagálnak az emberek az általa írt dalokra, amik egyrészt A Király című sorozatban és a lemezemen is felcsendülnek. Mégis furcsa érzés volt, amikor megpillantottam őt és a feleségét az első sorban – kezdte a Ripostnak. 

Nekem ez egy óriási elismerés, hiszen Magyarországon ebben a szakmában ő a legjobb. Sokaknak segített már, és büszke voltam, hogy egy ilyen ember része az én életemnek is. 

Felnézek rá, öröm számomra, hogy vele dolgozhatom, arra pedig különösen, hogy már barátomként tekinthetek rá. Gyakran beszélünk telefonon, miközben rendkívül jól tudunk együttműködni. A koncert után mondták nekem, hogy több dalt is megkönnyezett – mondta érdeklődésünkre.

Peter Srámek
Joós István egészen Érsekújvárig ment, hogy megnézze Peter koncertjét (Fotó: Cséfalvay Á. András / Atempo.sk)

 

Joós István először szkeptikus volt Peterrel

Kíváncsiak voltunk, Joós István milyen tapasztalatokat, élményeket szerzett Peter koncertjén. A zenei producer elárulta, ő maga is meglepődött Srámek sikerén, még úgy is, hogy pontosan tudja, mennyire tehetséges az énekes.

Szkeptikus voltam, amikor elkezdtünk együtt dolgozni. Azt gondoltam, A Király című filmhez nem tud olyan színvonalon megtanulni magyarul, hogy ne vegye észre a közönség az akcentusát. 

Féltem, hogy nem fogja megugrani ezt a fantasztikus feladatot annak ellenére, hogy csodálatosan énekel. De a hihetetlen szorgalmának köszönhetően hétről hétre bizonyította fejlődését, így minden aggodalmam elszállt. Óriási munkát tett bele, hiszen azt mondják, a magyar nyelv a kínai után a legnehezebb, és ez már önmagában is minden elismerést megérdemel – mondta lapunknak.

Az elismert dalszövegíró mikor megtudta, hogy egy komoly koncertturné veszi kezdetét, kíváncsi volt, hogy Peter egy teljes koncertet, milyen összekötő szöveggel, hogyan tudja a közönséget magával vinni két órán keresztül. Ekkor döntött úgy, hogy az Érsekújváron megtartandó előadáson ő is részt kíván venni.

Mint alkotótársa, szövegíró, mint a Magneoton Kiadó vezetője, megfigyelőként vettem részt az előadásán. 

Amikor a függöny fölmegy, minden ott dől el. Érdekelt, hogyan fogadják a dalokat. Megdöbbentett, hogy mennyi ember kíváncsi Peter Srámekre. Nem emlékszem, mikor voltam jelen ilyen vastapssal teli koncerten. Arra is felfigyeltem, hogy a nők valamiért imádják. A sportcsarnokban legalább 90 százalékban nagyon jól szituált hölgyeket láttam minden korosztályból. Ott azt is kiderült számomra, hogy rengetegen látták a sorozatot, ismerik a dalokat, úgy a sajátokat, mint a Zámbó Jimmy nótákat. Az is megdöbbentett, hogy két órán keresztül le nem jött a színpadról, nem fáradt el a hangja, a mozgása. Nem akarták hazaengedi, érdekes élménnyel tértem haza – mesélte Joós István lapunknak.

Peter Srámek édesanyjával
"Minden nap megköszönöm Istennek, hogy édesanyám még van nekem." Fotó: Peter Srámek

 

Édesanyja a legfőbb támasza

A már említett koncertről természetesen Peter édesanyja, mint ahogy minden előadásán, most is jelen volt, ráadásul épp Joós István mellett foglalt helyet. Az énekes elárulta, nagyon sokat köszönhet anyukájának, aki mielőtt fia sikereket ért el, már hitt gyermekében.

Minden nap megköszönöm Istennek, hogy édesanyám még van nekem. Amit minden koncertemen szeretnék látni a jövőben is, az anyukám arca. 

Ő a mindenem! Velem volt az első pillanattól kezdve, amikor elkezdtem ezt a pályát, segített nekem, nem volt olyan hely, ahova nem kísért volna el. A legfőbb támaszom, anyára mindig lehet számítani, még akkor is, ha az egész világ ellenem fordulna – mondta az énekes.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Sokkoló iskolai késelés Bőnyben: egy hatodikos lány szúrta meg osztálytársát

borsonline.hu

Őt választotta: vele tölti minden szabadidejét a Házasság első látásra sztárja

magyarnemzet.hu

Félelmetes videó jelent meg az orosz pilóták kegyetlen pusztításáról

ripost.hu

150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

origo.hu

Kiderült, mennyit kell fizetnie apjának a folyamatosan pucérkodó Britney Spearsnek

astronet.hu

A Vénusz a Bikába lép, a Mars a Kosba: ez a nagy egymásra találások ideje

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Haragosokból újra barátok: Kibékült Fresh Andi és Szögeczki Ági

LELKIZŐ

Drámai fordulattal ért véget a Házasság első látásra

LELKIZŐ

Bódi Csabi besokallt a rosszindulatú kommentelőktől: „Belefáradtam, elfáradtam”

LELKIZŐ

Utolsó óráit családjával töltötte, elhunyt a legendás zenész