Létrehozva: 2023.11.01.

"Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek": Sztárjaink, akik számára a halottak napja idén már mást jelent

A temetők fénybe, a sírok virágba borulnak. Összegyűjtöttük azokat a magyar hírességeket, akiknek az idei halottak napja más értelmet nyert.

Október vége, november eleje minden évben nehéz időszaknak számít, pláne, ha van olyan személy az életünkben, aki már nem lehet velünk. Nagyjából egy héten át a temetők fénybe borulnak, hogy méltó módon emlékezhessünk meg elhunyt szeretteinkről. Mindenszentek vagy halottak napja az elmúlt évtizedekben gyakorlatilag már összefonódott, mindkettő egy és ugyanazt jelenti az embereknek: csendet, búcsút, az emlékek felidézését. A virág, a gyertya pedig csupán egy kézzel fogható tárgya, hiszen főleg a szívünkben adunk helyet az „ünnep” által halottainknak.

A 2023-as évre is bőven jutott a gyászból. Számos hazai sztár veszítette el férjét, feleségét, apósát, édesapját, édesanyját, családtagját. Számukra különösen nehéz lesz Mindenszentek napja, hiszen a gyász után ez az első alkalom, amikor ily módon is emlékezni kell.

A Ripost összegyűjtötte azokat az ismert tévés, színházi, vagy művészvilágban létező hírességeinket, akiknek november elseje a csendről szól.

Szacsvay László

A színművésznek sem könnyű, hiszen neki még nagyon friss a gyásza, feleségét nemrég veszítette el. Az asszony hét évvel ezelőtt szenvedett súlyos balesetet, kiesett lakásuk ablakán. Férje azóta ápolta. Több mint ötven évig voltak házasok, a nemzet színésze nemrég temette el az életének 68. évében meghalt Csicsay Claudia fotóst.

Szacsvay László
A színművész feleségét veszítette el (Fotó: Vaskó Tamás)

Török Dániel

Török Ádámot április 18-án, hat nappal 75. születésnapja után, álmában érte a halál. A szomorú hírt fia, Török Dániel jelentette be a Facebook-oldalán. A magyar rockzene kiemelkedő alakja két évvel korábban kapott sztrókot, amiből sikeresen felgyógyult. Az énekes-fuvolista-dalszerző május 8-án tartott volna évfordulója alkalmából koncertet, azonban erre már nem kerülhetett sor. Az eseményt végül zenésztársai „átkeresztelték” emlékműkoncertre, amit később tartottak meg.

Mádai Vivien

A TV2 műsorvezetője augusztus 18-án veszítette el édesapját, Mádai Jánost. Vivien a közösségi oldalán tudatta a szomorú hírt. Bár ez idáig nem nyilatkozott a fájdalmáról, a gyászjelentésből azonban kiderült, imádott szülője súlyos, méltósággal viselt betegség következtében, életének legfontosabb teniszmeccsét a döntő szettben, emberfeletti küzdelemben végül elvesztette.

Mádai Vivien
Mádai Vivien édesapját gyászolja (Fotó: Vaskó Tamás)

Csepregi Éva és Heatlie Dávid

Bob Heatlie április 8-án hunyt el. Csepregi Éva közös fiukkal gyászolják a férfit. Dávid tisztában volt édesapja megromlott egészségi állapotával, májusra tervezték a következő találkozást, azonban erre sajnos már nem került sor, pedig mindvégig hittek abban, hogy híres édesapja felépül. A dobos rendkívül szoros kapcsolatban állt a skót dalszerző, lemezproducer szülőjével, ezért olyan fájdalmas számára elvesztése, és bizonyára mindenszentek is felszínre hozza a közös emlékeket.

Csepregi Éva fia édesapját veszítette el Fotó: (Végh István)

Almási Éva

A színésznő férje, Balázsovits Lajos, hosszan tartó betegség után július 19-én, 76 éves korában hunyt el. Feleségével, Almási Évával 57 éven át tartottak ki egymás mellett jóban és rosszban egyaránt. A művésznő hét, míg férje már csak egy évig viselhette a nemzet színésze címet. A szintén színésznő lánya, Balázsovits Edit és egy ország gyászolja a legendás művészt.

Keresztes Ildikó

Az énekesnő is fájdalmas évet tudhat maga mögött, ugyanis közeli családtagját veszítette el. Erre is csak abból lehetett következtetni, hogy a közösségi oldalán váratlanul a profilképét és a borítóképét is a gyászt szimbolizáló gyertyákra cserélte. Néhány nappal később derült ki, hogy Keresztes Ildikó édesapjának második felesége, vagyis az énekesnő nevelőanyja, Zsóka hunyt el július végén.

Keresztes Ildikó
Keresztes Ildikó édesapja második feleségét gyászolja (Fotó: Szabolcs László)

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hihetetlen: Marics Peti nem tud randizni

origo.hu

Bemutatjuk Magyar Péter legnevetségesebb talpnyalóját, Puzsér Róbertet

borsonline.hu

Jó hír az autósoknak, már mai naptól él a változás

magyarnemzet.hu

Rossz helyen kopogtat Tusk – csak Lengyelországot gyengíti a támadása

metropol.hu

Házasság első látásra: ezért nem sajnálják az elhagyott csupa szív Gerit az olvasóink

magyarnemzet.hu

A kampányoló Szilágyi Áron váratlan helyen tűnt fel, ahol még soha nem láthatták

origo.hu

Kasza Tibi szórja a pénzt: nyolcmilliós órával dicsekedett

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek új időszámítás veszi kezdetét az előre induló Merkúrral

ripost.hu

Áll a bál: Kiakadtak a kommentelők a Házasság első látásra fináléján

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Haragosokból újra barátok: Kibékült Fresh Andi és Szögeczki Ági

LELKIZŐ

Drámai fordulattal ért véget a Házasság első látásra

LELKIZŐ

Bódi Csabi besokallt a rosszindulatú kommentelőktől: „Belefáradtam, elfáradtam”

LELKIZŐ

Utolsó óráit családjával töltötte, elhunyt a legendás zenész