Létrehozva: 2021.05.30.

A legjobb kirándulóhelyek gyerekekkel

Alig múlt el a jó idő, de máris hiányoznak az izgalmas nyári kalandok. Pedig ilyenkor ősszel is fantasztikusakat lehet kirándulni, és még csak nem is kell sok pénzt költened.

Rám-szakadék

Túrabakancsot föl!

A Dobogókő és Dömös között, mintegy 1 km hosszan húzódó Rámszakadék hazánk egyik legvadregényesebb kirándulóhelye. Izgalmakban itt nincs hiány: a kijelölt útvonal a vízesés mellett fut, ahol sziklákba rögzített létrák és kapaszkodókorlátok segítségével juthatsz egyre feljebb és feljebb. A torlódások elkerülése miatt ezen a terepen az alulról fölfelé történő bejárás ajánlott. A szakadékot Dobogókőről lehet megközelíteni, itt biztonságos parkolóban hagyhatod az autót.

TIPP: A kék jelzésű túraútvonalon indulva gyalogolj a központi kilátóig,

majd onnan a Lukács-árkon át sávon közelítheted meg a Rám-szakadék alsó bejáratát.

Irány a Balaton és a Dunakanyar

Pattanj bringára

Hatalmas családi biciklitúrával is kihasználhatod a simogatóan meleg őszi napokat. Ha messze laksz a legszebb túraútvonalaktól, az sem gond, hiszen a MÁV kerékpáros túra-jegyével vonattal is megközelítheted a Balatont, a Dunakanyart a Tisza- és a Fertő tavat is. A kiegészítő jegy 420 Ft-ba kerül. A kellemes testedzés mellett a túrákon érdekes településeket látogathatsz végig, ritka műemléket, különleges természeti értékeket nézhetsz meg. Fontos azonban, hogy a család összes tagjának erőnlétét vedd számításba, amikor útvonalat tervezel.

Arborétum, Kámon

Ábrándozóknak

Szinte simogatja a lelket, ahogy a természet szép csendben készül az őszre. A fák vörösben izzó jelmezét a Szombathely melletti Kámonban, az arborétumban szinte zavartalanul csodálhatod meg. Ráadásul a hely a főszezon lejártával, október 15-e után ingyen látogatható. Miután kisétáltad magad a friss levegőn, ruccanj át a közeli Kőszegre, ez kb. félórányi autókázást jelent. Kedves utcácskáin sétálgatva szinte mindenkit megérint a történelem, hiszen szerencsés módon Kőszegen számos régi épület, utcarészlet maradt meg eredeti formájában. A kisváros házias kifőzdéi a határon túl is híresek, jó néhány osztrák család idejár ebédelni.

Barlangfürdő, Miskolctapolca

Nagyikkal, kicsikkel

Még a csípős, komor időjárás sem tudja elrontani a kirándulónapot, ha Miskolctapolca felé veszed az irányt. Kellemes, meleg vízével a barlangfürdő egész évben fogadja a pancsolni vágyókat. A nagy csobbanás előtt azonban érdemes kirándulni és ebédelni, legjobb, ha a fürdőhöz érkezést délután 3 órára időzítjük, akkor ugyanis már fél áron (1700 Ft) bemehetsz. Délelőtti programként romantikázhatsz a csónakázótavon, méghozzá nem is akármilyen társaságban, hiszen rengeteg hattyú lebeg a víztükör felszínén. Ám ha gyerekkel érkezel legjobb, ha a közeli kalandparkba veszed az irányt. A megannyi izgalmas játék mellett a tiszta környezet, a jó levegő és a szelíd mókusok érdeklődése is garantált. Kell ennél több?

Állatpark, Nyíregyháza

Lessük meg a fehér tigriseket!

Óvodás-kisiskolás gyerkőcökkel nem is tudnál jobb helyre kirándulni Kelet-Magyarországon. A parkvarázsát az a megkapó természetesség adja, ahogy itt az állatok élnek. Bizonyos barátságos fajok egyenesen szabadon sétálgatnak a park területén, szimatolnak, érdeklődnek, potyafalatra várnak. Sőt, a látogatók be is kapcsolódhatnak az állatpark lakóinak ritmusába, hiszen eldugott zugokból egész közelről lehet kifigyelni például a fehér tigrisek, vagy az oroszlánfókák etetését. Ha nyugalmasabb programra vágysz a falumúzeum és parkerdő nyújthat másfajta kikapcsolódást.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Drámai változás: így néznek ki most a Született feleségek sztárjai - képek

origo.hu

Nőkre lőttek Kárpátalján a kényszersorozás miatt - videó

mindmegette.hu

Olyan Aldi nyílik Magyarországon, amire nem volt még példa: te se hiszel majd a szemednek

mandiner.hu

Pankotai Lili megcsúszott, de úgy tűnik, sikerült elballagnia

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

vg.hu

Üzemanyag: kihirdették az új árakat – szerdától megint olcsóbb lesz a benzin és a dízel

origo.hu

Újabb megrázó hír érkezett Károly királyról

travelo.hu

Most már biztosan nem ússzák meg az elkövetők, akik kivágták a leghíresebb angol fát

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-