Létrehozva: 2020.11.27.

A Mammut és az Arena nemzetközi tanúsítványt kapott a vírus elleni védekezésért (x)

Független biztonsági szervezet ellenőrizte mindkét bevásárlóközpont Covid-ellenes intézkedéseit.

Magyarországon egyedüliként és elsőként két budapesti bevásárlóközpont, a Mammut és az Arena Mall nyerte el a Safe Asset Group svéd szakmai szervezet biztonságos kereskedelmi létesítményeknek odaítélt Covid-megfelelőségi Tanúsítványát. A szigorú eljárás eredményeként kapott elismerés azt igazolja, hogy mindkét bevásárlóközpont a nemzetközi sztenderdek szerint is felkészült a koronavírus járvány kockázatainak kezelésére.

A kereskedelmi és üzleti létesítmények biztonsági ellenőrzésével foglalkozó független szakmai szervezet a megmérettetésre önként vállalkozó budapesti bevásárlóközpontok Covid-megfelelőségét vizsgálta. A nemzetközi szakértők a Covid-megfelelőségi Tanúsítvány odaítélésekor többféle szigorú ellenőrzési szempontot vettek figyelembe. A WHO és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) legfrissebb ajánlásai mellett alkalmazták a SHORE szabályrendszert, vagyis a biztonságos kereskedelmi és üzleti környezetre vonatkozó nemzetközi irányelveket is.

A Covid-megfelelőségi Tanúsítvány fontos üzenetet hordoz nemcsak a vásárlók, hanem az ingatlanpiaci szereplők és a döntéshozók számára is. A felelősen működő bevásárlóközpontoknak hangsúlyos szerepük és feladatuk van a biztonság növelésében, a járványveszély csökkentésében. A megkapott nemzetközi tanúsítvány mind a Mammut, mind az Arena Mall esetében a társadalmilag felelős, körültekintő és biztonságos működésre törekvést igazolja.

Forrás: Arena MALL és Mammut Bevásárlóközpont

A Mammut és az Arena Mall bevásárlóközpontokban – Magyarország Kormányának intézkedéseivel összhangban – számos Covid-védekezési eljárást vezettek be. Mindkét bevásárlóközpont részletes maszkviselési és távolságtartási előírásokat alkalmaz az épületekben. A szabályok betartását a bevásárlóközpontok biztonsági munkatársai a közös területeken folyamatosan ellenőrzik, szabálytalanság esetén haladéktalanul intézkednek. Az egyes üzletek saját területeiken az előírások betartásáért önmaguk felelősek, amit maga a bevásárlóközpont is fokozott tájékoztatással és odafigyeléssel igyekszik támogatni, illetve ellenőrizni.

Mindemellett, a Mammutban és az Arena Mallban kiemelten ügyelnek a higiéniára is, nyilvános kézfertőtlenítő állomásokat helyeztek ki, gondoskodnak a felületek, kilincsek, korlátok, felvonógombok rendszeres fertőtlenítéséről és az épület gyakori átszellőztetéséről. Több más intézkedés mellett a személyes érintkezések csökkentése érdekében megszüntették a pihenőszigeteket, a kis méretű helyiségek és a liftek használatát létszámkorláthoz kötötték. A távolságtartásra a folyosókon, a mozgólépcsőkön és az üzletekben is padlómatricákkal figyelmeztetnek, valamint épületszerte lehetőség van új maszkot beszerezni.

A Covid-megfelelőségi Tanúsítványt frissen elnyert mindkét hazai bevásárlóközpont – a Mammut és az Arena Mall – a NEPI Rockcastle csoport tulajdona, amely összesen kilenc kelet-közép-európai országban rendelkezik ingatlanbefektetésekkel.

„Felelős bevásárlóközpontként a Mammut és az Arena Mall a biztonság területén is szeretne jó példával elöl járni. A kezdetektől fogva minden tőlünk telhetőt megteszünk a járvány kockázatainak csökkentéséért. Vigyázunk vásárlóinkra és büszkék vagyunk rá, hogy a Covid-megfelelőségi Tanúsítvány megszerzésével ez nemzetközi szinten is elismerésre talált. Most különösen fontos, hogy betartsuk a szabályokat, vigyázzunk magunkra és vigyázzunk egymásra!” – hangsúlyozta Balla Erna, a NEPI Rockcastle csoport magyarországi üzemeltetési vezetője. (x)

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kísérteties alak jelent meg a Hold mögött

origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

borsonline.hu

Elon Musk kitálalt az ufókról, döbbenetes dolgot mondott

mandiner.hu

Eddig szidták érte, most fél Európa Magyarország útját választotta

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

origo.hu

Szilikon melleivel és millióival dicsekszik Molnár Anikó

lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Változás: új, fontos infók a gyógyszerek kiváltásáról

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti

MANI

1 milliárd forintot lehetett nyerni ezzel az öt számmal

MANI

Itt a vége a jó világnak: fizetős lehet a Google

MANI

Lelepleztük a hazai zöldségeket: mutatjuk az árakat!