Létrehozva: 2017.01.02.

Ez a 17 dolog megváltoztatja az életed!

Nem életbölcsességeket listázunk, hanem valóban hasznos tippeket a mindennapokra! Aki ebbõl a 17 dologból már ismer néhányat, annak felkészültsége nagyanyáinkéval vetekszik.

1. Könnyebben megszabadulhatunk a torokfájástól, ha a forró tejhez egy kis kardamomot adunk. Nem csak a gyulladást csökkenti, a fájdalmat is! Elképesztően gyorsan hat, és így nem kell gyógyszert sem bevenni!

2. A tej felforrását egy csipet cukorral gyorsíthatjuk!

3. Kerti parti, kirándulás, tűzrakás? A tábortűz begyújtásának bajnoka a chips! Mindegy, hogy sonkás vagy sós, minden speciálisan erre a célra gyártott begyújtófolyadéknál jobban ég! Te jó ég, nincs több nedvesfa-probléma!

4. Apróbb égési sérülésre vagy vágásra kenjünk fogkrémet! Csökkenti a fájdalmat, és sokkal gyorsabban el is mulasztja azt!

5. A krumplipüré-készítés varázsszere a vaj! Ebben az esetben viszont nem a krumpli megfőzése után, hanem előtte lesz rá szükségünk! Tegyünk egy kanálka vajat a krumpli főzővízébe! Sokkal gyorsabban meg fog puhulni!

6. Ha a sütisütésnél tojás híján lennénk, helyettesítsük banánnal! Fél banán nagyjából egy tojásnak megfelelő mennyiség!

7. Az üvegek felületéről a régi/eredeti címkét, vagy a ragasztófoltokat növényi olajjal tüntethetjük el! Kenjük a felületre, hagyjuk rajta 10 percig, és töröljük le egy papírtörlővel.

8. Egy jó bableveshez illik beáztatni a babot. Ha nincs rá időnk, vagy elfelejtettük, forraljuk sótlan vízben úgy, hogy 7-10 percenként hozzárakunk egy evőkanál hideg vizet. Ezt ismételgessük addig, amíg puha nem lesz!

9. A ruhára került tinta ellenfele az aceton! Azért érdemes óvatosan bánni vele, nehogy a folton kívül a színét is kivegye a ingnek!

10. Az átázott vagy frissen mosott cipőt a leggyorsabban sóval lehet kiszárítani. Öntsünk egy zokniba sót, és a sütőben melegítsük fel. Tegyük a cipőbe, ami pillanatok alatt ki is szárad majd!

11. Egy új cipőt (főleg a nőit) a legfájdalommentesebben úgy törhetjük be, hogy felveszünk egy vastag zoknit, és belebújunk. Hajszárítóval pedig 10 percig melegítjük közben a cipőt. Olyan lesz, mintha a lábunkra öntötték volna!

12. A sajtreszelés legkellemetlenebb része a reszelő elmosogatása, és az, hogy a szeletek egymáshoz ragadnak. Ha egy kis olajat kenünk a reszelőre, mindkét „gondtól” elbúcsúzhatunk!

13. A konyhában terjengő kellemetlen szagoktól úgy tudunk a leggyorsabban megszabadulni, ha egy edénybe víz és egy evőkanál ecet keverékét forralunk folyamatosan!

14. A félig megszáradt citromba új életet lehelhetünk, ha néhány óráig vízben áztatjuk.

15. A szűnni nem akaró fejfájást egy szelet citrommal is el lehet mulasztani. Dörzsöljük be a homlokunkat vele, és intsünk búcsút a lüktető fájdalomnak!

16. Amikor az idegösszeomlás szélére kerülünk, nyomjuk a hüvelykujjunk a szánk és az orrunk közti bőrfelületre! Segít megnyugodni! Ha a mutatóujjunkat nyomjuk ugyanide, akkor a tüsszentési inger múlik el!

17. A tojás frissességének megállapításához „dobjuk” egy pohár/tál vízbe, és amelyik lesüllyed, szuper friss, amelyik a tetején lebeg, az kevésbé.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

origo.hu

Ez az európai ország is háborúra készül

life.hu

Borzalmas jövőt vetít előre az épület, amiben 20 ezer ember él együtt

hirtv.hu

Fejlemények az orosz-ukrán háborúban + videó

ripost.hu

Nem hiszed el, hogy néz ki manapság a Váratlan utazás főszereplője – galéria

hirtv.hu

Karácsony elmondása szerint nem foglalkozik olyan apróságokkal, mint a valóság

origo.hu

A TV2 sztárja reagált a hatalmas botrányra

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 13 tepsis recepttel segítjük az ötletelést szombat-vasárnapra

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Változás: új, fontos infók a gyógyszerek kiváltásáról

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti

MANI

1 milliárd forintot lehetett nyerni ezzel az öt számmal

MANI

Itt a vége a jó világnak: fizetős lehet a Google

MANI

Lelepleztük a hazai zöldségeket: mutatjuk az árakat!