Létrehozva: 2021.06.11.

Fogadnál az Eb-meccsre? Nem biztos, hogy megteheted

Különböző hitelakciókkal készülnek a bankok és rajtuk keresztül a nagyobb elektronikai üzletek a foci Eb-re. Jön az olcsó tévék, 0%-os hitelek és a sportfogadások időszaka.

Az áruhiteleket kínáló bankok igyekeznek meglovagolni a most kezdődő, részben budapesti rendezésű foci Eb-t, de van olyan pénzintézet is, amelyik már a júliusi tokiói olimpiára gyúr. Fogadni is lehet itthon a meccsekre, de nem mindenkinek: a bankunk dönti el, fogadhatunk-e.

Különböző hitelakciókkal készülnek a bankok az Eb-re
Fotó: Shutterstock

Olcsó áruhitelekkel készül több bank

Az OTP Bank például áruhitel kampánnyal kapcsolódik a labdarúgó Európa-bajnoksághoz, kereskedelmi partnerei pedig egyedi, akár 0% THM-es hitelakciókat is terveznek. A Cetelem legnagyobb partnereinél szintén lesznek hosszú futamidejű 0%-os THM-es akciók. A Budapest Bank, akinek az áruhitelei a MediaMarkt és az Euronics üzletekben érhetők el, díjmentes előtörlesztést kínál az akció ideje alatt folyósított személyi kölcsönökre- olvasható a money.hu összeállításában. Ezek mellett a Takarékbank Magyarországon először dobta piacra Visa Tokyo 2020 témájú bankkártyát. Minden új kártyaigénylő, illetve kártyáját lecserélő ügyfél július 31-ig ilyen kártyát kap.

Fogadni is sokan fognak a következő időszakban

A sportfogadást sok országban szabályozzák és korlátozzák, hogy ki férhet hozzá a fogadásokhoz – a Paddy Power felületein például Magyarországról nem lehet fogadni, máshol pedig azt korlátozzák, hogy milyen módon fizethetünk a sportfogadásért. Magyarországon a Szerencsejáték Zrt. lottózóiban például csak betéti kártyákkal lehet fizetni, a hitelkártyás vásárlás tiltott. A társaság által üzemeltetett online felületeken ugyanakkor bármelyik bankkártyával lehet fizetni, ha a bankunk engedi, hogy a bankkártyát szerencsejátékra alkalmazzuk.

Fotó: Szabolcs László

Jól fizetne a magyar siker

A fogadóirodák a legtöbb pénzt Észak-Macedónia győzelméért fizetnék, a 450-szeres szorzóval egészen szépen lehet kaszálni. A magyar csapat hátulról a harmadik helyen áll, ha hazánk válogatottja hozná el a trófeát, 350-szeres pénzt fizetne a TippmixPro.

Ki engedi és ki nem?

A money.hu körkérdésben kereste meg a bankokat, hogy ügyfeleiknek milyen bankkártyákkal és milyen felületeken engedélyezik a sportfogadást. Még betéti kártyával sem engedélyezi például a szerencsejáték oldalak használatát a Gránit Bank. A K&H-nál a betéti kártyákkal belföldön engedélyezi a sportfogadást, de az itthon népszerű nemzetközi fogadóoldalakra nem tudunk közvetlenül egyenleget feltölteni a K&H-s kártyákról. A Magyar Cetelem sem itthon, sem külföldön nem engedélyezi a bankkártyák használatát.

A Takarékbank ügyfelei betéti és hitelkártyájukat is használhatják sportfogadásra, de csak belföldi oldalakon. Az UniCredit Banknál a lakossági betéti és hitelkártyákkal itthon és külföldön is szabad a fogadás. Az OTP sem tiltja alapesetben a szerencsejátékot, csak néhány kártyatípusnál. Nincs semmilyen korlátozás a bankkártyára beállított napi költési limit szintjéig a sportfogadásra a Budapest Banknál, az MKB és a Sberbanknál sem.

Van egy kiskapu is

A kártyás költésre beállított banki szabályok viszonylag könnyen átléphetőek, ha a fizetést egy közbeiktatott pénzforgalmi szervezeten, például a PayPal segítségével oldjuk meg. Nem meglepő módon ezt a megoldást szinte minden fogadó oldal, így a Szerencsejáték Zrt. is támogatja.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Opitz Barbi megvált a hatalmas, göndör hajától

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

vg.hu

Vaskupola Magyarországon: végre megérkeztek az izraeli csúcsradarok – fotók

ripost.hu

Kiadták a riasztást, brutális, ami az országra vár

vg.hu

A Richter bevétele 10 százalékát fordítja kutatás-fejlesztésre, meg is van az eredménye

origo.hu

Az ajtónak vágta Magyar Péter a terhes Varga Juditot

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Mérleg telihold: ez a 3 csillagjegy most tiszta lappal indulhat

ripost.hu

Emlékszel még a Csengetett, Mylord? lakájára? Így néz ki ma a 77 éves Jeffrey Holland

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Márciustól olcsóbb lesz a tömegközlekedés, mutatjuk a részleteket!

MANI

Sosem látott akciót jelentett be a Lidl

MANI

Felújítanád a lakást, de nincs sok pénzed rá? Hallottál már az Újrahasználati Központról? Megmutatjuk neked a kincseit

MANI

SZÉP kártya tulajdonosok, figyelem: eddig költhető el adómentesen a tavalyi juttatás

MANI

Erre figyeljünk a lakásbiztosítás váltásakor