Létrehozva: 2021.08.09.

Fókuszban a műanyag ablak szigetelés (x)

Lehet akármennyire jól szigetelve a lakás, ha az ablakoknál ki tud szökni a meleg levegő, akkor az garantáltan meglátszik az villanyszámlán. A műanyagból készült profilokat épp azért választjuk, mert ellenállók és nagyon jól szigetelnek.

Ugyanakkor nagyon fontos, hogy precízen be legyenek állítva az egyes elemek. Ha ugyanis hézagok maradnak az ablak vagy ajtó tokja és szárnya között, akkor az nagy problémát jelent. Az ideális energiafelhasználás érdekében a műanyag ablak szigetelést is érdemes felülvizsgáltatni bizonyos időközönként, hogy tudjuk milyen állapotban van.

A műanyag ablakok története

1945 után nagy építkezési láz lett úrrá az embereken. A korábbiaktól eltérően, gyorsabb és olcsóbb megoldásokban gondolkodtak. Ez az időszak volt az, amikor megjelentek a műanyag ablakok. A műanyag profilokból összeállított nyílászárók ekkoriban még nagyon kezdetlegesek voltak a mai megoldásokhoz képest. A fa ablakok stílusjegyeit viselték magukon, amiben az is közrejátszott, hogy a készítők fa merevítőkkel látták el azokat.

A műanyag ablakok több szempontból is jobb választásnak bizonyultak, mint a fából készülő társaik. Nemcsak azért, mert korszerűbb eljárással tudták előállítani őket, ezzel rengeteg időt és pénzt megspórolva. A műanyag tulajdonságainak köszönhetően, ezek az ablakok kiváló hőszigetelőképességet tudhatnak magukénak, ez pedig óriási előnyt jelent a felhasználóknak. Azt azonban már kevesen tudják, hogy a műanyag ablak szigetelés nem tart örökké.

A műanyag ablak szigetelés ellenőrzése

Először is nagyon fontos, hogy a lakásban minden műanyag profil szakszerűen, hézagmentesen legyen beállítva. A rések nagymértékben csökkentik a lakásunk hőszigetelő képességét és ugyanolyan nagy problémát tudnak okozni, mint egy elöregedett szigetelés. Ezek akkor fordulnak elő, ha a szárnyon és a tokon lévő vasalati elemek nem érik el egymást. A szakember először is azt vizsgálja meg, hogy a nyílászárók megfelelően be vannak-e állítva. Ha problémát tapasztal, akkor elvégzi a szükséges beállításokat, hogy a szárny- és tokprofil tökéletesen illeszkedjen egymáshoz.

Érdemes tudni, hogy a gyári szigetelőanyag élettartama hozzávetőlegesen 5-10 év. Ha problémát észlelünk az ablakok hőszigetelésében, akkor általában az a gond, hogy elöregedett a szigetelés és ki kell cserélni. Egy hozzáértő személy ezt is azonnal észreveszi és gyorsan, precízen elvégzi a szigetelőanyag cserét a rendszerazonos gumival.

Amennyiben szükséged van egy megbízható, precízen dolgozó szakemberre, aki segít a műanyag ablak szigetelés állapotának felmérésében, akkor keresd az Ablakdoktort! A szaki a munka részleteinek és az ár egyeztetését követően a helyszínre megy és segít megoldani a fennálló problémát.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

80 évvel ezelőtti kép került elő Terence Hillről

origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

borsonline.hu

Kerényi Miklós Máté megtörte a csendet: ezért távozik valójában az Operettszínháztól

hirtv.hu

Donáth Anna: „Büszkén vállalom, hogy az Orbán-kormánnyal szembeni jogállamisági eljárások egyik kezdeményezője a Momentum"

ripost.hu

Fontos bejelentést tett Csuti, fotóval mutatta meg

hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

mindmegette.hu

Kokaint találtak a népszerű diszkontlánc üzleteiben, gépfegyveres rendőrök szálltak ki a helyszínre

ripost.hu

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

ripost.hu

"Visszaeső bűnöző vagyok" - szabálysértést követett el a Házasság első látásra Petrája

ripost.hu

Hivatalos: megvan, mikor nyit pontosan a budapesti Primark

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Változás: új, fontos infók a gyógyszerek kiváltásáról

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti

MANI

1 milliárd forintot lehetett nyerni ezzel az öt számmal

MANI

Itt a vége a jó világnak: fizetős lehet a Google

MANI

Lelepleztük a hazai zöldségeket: mutatjuk az árakat!