Létrehozva: 2017.01.26.

Folytatódik Nyíregyháza nagyszabású közlekedésfejlesztése

A belváros és az autópálya közötti forgalom egyik fontos csomópontját építik át a megyeszékhelyen.

KE-VÍZ 21 Zrt. és a G-BUILD Kft. közös kivitelezésében megindult Nyíregyházán a Debreceni út – Kígyó utca csomópont átépítése. Mindkét utca burkolata megújul, új járda épül, parkosítás történik, és bontásra kerül egy ingatlan is, továbbá a szükséges közműátépítéseket is elvégzik. A tervek szerint december 5-éig befejezik a munkálatokat.

A fejlesztés hatékonyabbá teszi a forgalmat a belváros és a Debreceni úton át az autópálya felé. A projektben kerékpárút épül a Kígyó utca egyik oldalán, ezt később meghosszabbítják a Kállói útig, bekapcsolva Nyíregyháza Borbánya nevű dél-keleti külső városrészét a bicikliút-hálózatba. A másik oldalon járda és gyalogosátkelő segíti a biztonságosabb közlekedését.

A beruházás része az összesen másfél milliárd forintos közlekedésfejlesztésnek, melyben nemrég megépült a Szarvas utca és Arany János utca közötti körforgalom. A teljes mértékben pályázati forrásból megvalósuló beruházásnak szintén része a Törzs utca három csomópontjának átépítése is. 

A kivitelező Ke-Víz 21 Zrt. nyíregyházi központú cég, mély és magasépítésben egyaránt érdekelt.

Fő tevékenységi körük a komplex mély- és magasépítés, de ezen kívül foglalkoznak  környezetvédelmi beruházások-, ipari- és vasúti létesítmények kivitelezésével, valamint technológiai szerelésekkel is. Társaságunk saját aszfaltkeverő telepet üzemeltet Nagyhalász-Homoktanya térségében.

A társaság eddigi pályafutása során országos lefedettséggel rendelkező állandó beszállítói kört alakított ki, így nem okoz gondot a környező megyékben vagy a határon túl történő munkavégzés sem.

Társaságunk tevékenysége a térségben jelenleg is meghatározó, európai színvonalú.

A mélyépítés területen a kezdetekben főleg szennyvízcsatorna hálózatok és szennyvíztiszító telepek kivitelezésével foglalkoztak. Korszerű szennyvíz-technológiákat alkalmaznak, melyek referenciái már működnek. Megjegyzendő, hogy az I. kategória biztosításához szükséges tisztított szennyvíz paramétereinek is eleget tudnak tenni ezen technológiák. Ezen kívül árvízvédelmi beruházásokat valósít meg töltésfejlesztésekkel, illetve a Vásárhelyi Terv keretén belül árapasztó tározók és tájgazdálkodási mintaterületek kialakításával, továbbá szilárd hulladékgazdálkodási rendszer keretén belül hulladéklerakó létesítését végezi.

A Társaság célja a környezetvédelmi beruházások, útépítések kivitelezésébe való nagyobb mértékű bekapcsolódás. Ezen cél elérése érdekében 2002-ben megépítette új telephelyét Nagyhalász-Homoktanyán, ahol beüzemelésre került egy modern aszfaltkeverő berendezés, valamint a bontott aszfalttörmelék újrahasznosítását elősegítő aprítóberendezés.

A keverőtelep megépítését követően sor került 2003-ban az útépítő egységek megszervezésére, az útépítés beindítására.

Ez az üzletág a csatornafektetések utáni úthelyreállítások mellett önálló munkákat is végez, a  kisebb munkáktól kezdve a nagyobb összegű UNIÓS támogatású projektekig minden kivitelezési és rekonstrukciós munkát el tud végezni. Lakossági és cégektől érkező megrendelések mellett mezőgazdasági feltáró utakat, a töltéseken koronastabilizációkat valósítottak meg, profiljavítási munkákat végeztek, lakossági utakat építettek, illetve újítottak fel, csomópontokat alakítottak át. Mindemellett több országos összekötő út építési és felújítási munkáit is kivitelezik. Jelentős munkáik közé tartozott a 4-es számú elsőrendű főút székelyi elkerülő szakaszának az építése, illetve jelenleg kivitelezés alatt áll ugyanezen út Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei szakaszainak rekonstrukciója és az M 43 autópálya egyik szakaszának megvalósítása, melyeket konzorciumban valósítják  meg.

A “KE-VÍZ 21” zRt. az MSZ EN ISO 9001:2001 és MSZ EN ISO 14001:2005 és a BS OHSAS 18001:2007 szabványoknak megfelelően felépített integrált irányítási rendszerét kiterjeszti az általa, bármilyen vállalkozási formában végzett magas- és mélyépítési és az ezekhez kapcsolódó technológiai szerelésekre, valamint az útépítésre és aszfaltgyártásra.

Mindezeken túl a társaság a Közbeszerzések Tanácsa által vezetett jegyzékben, mint minősített ajánlattevő szerepel több kategóriában.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jelentős műsorváltozás lesz a TV2-n

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

metropol.hu

Heti horoszkóp: Ennek a csillagjegynek izgalmas napjai lesznek

magyarnemzet.hu

Kiderült, hogy ki lesz a kormánypártok polgármesterjelöltje Salgótarjánban

ripost.hu

Születésnapját ünnepli Terence Hill: 85 éves a magyarok kedvenc színésze

vg.hu

Baltimore-i hídomlás: súlyos problémákat találtak a balesetező hajót üzemeltető cég háza táján

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 20.: a Bika bízzon magában, a Bak nézzen az álarc mögé

ripost.hu

"Megmutatom, milyen felsőbbrendűnek lenni" – Alekosz testvére most Opitz Barbit hódítaná meg

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Exei ajándékával költözött a férjéhez a TV2 sztárja

ripost.hu

Mindenki csak találgat: döbbenetes dolgot fedeztek fel a Google Maps-en

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Márciustól olcsóbb lesz a tömegközlekedés, mutatjuk a részleteket!

MANI

Sosem látott akciót jelentett be a Lidl

MANI

Felújítanád a lakást, de nincs sok pénzed rá? Hallottál már az Újrahasználati Központról? Megmutatjuk neked a kincseit

MANI

SZÉP kártya tulajdonosok, figyelem: eddig költhető el adómentesen a tavalyi juttatás

MANI

Erre figyeljünk a lakásbiztosítás váltásakor