MANI

Hogyan adj élő közvetítést Instagramon?

Ma már bárki számára elérhető az élő közvetítés Instagramon is. Mutatjuk hogyan!

A fiatal korosztály egyik kedvenc kép- és videómegosztó alkalmazásáról van szó, amelynek Magyarországon is már milliós felhasználótábora van. Az Instagram alkalmazás teljesen ingyenes, Facebook bejelentkezéssel is azonnal használható, így az ismerősöket is nagyon gyorsan meg lehet találni, de akár külföldi és magyar sztárokat, celebeket is lehet követni a rendszeren keresztül.

Sőt, ma már ennek segítségével bárki akár saját magából is sztárt csinálhat, a kulcs az extrém tartalom létrehozása, amit felkap a közösség. Ehhez az egyik legújabb és legtrendibb megoldás az élő közvetítés, ami már Instagramon is elérhető mindenki számára.

Élő videó elindítása

Az alkalmazás letöltése (iOs / Android / Win10) és a regisztráció után, indítsd el az alkalmazást és az alábbi lépésekkel máris indíthatod az első élő közvetítésed az Instagramon:

  1. Koppints a kamera  ikonra a képernyő bal felső sarkában, vagy csinálj az ujjaddal egy jobbra mozdulatot bárhol a képfolyamban.
  2. Koppints a képernyő alján a Live (Élő) pontra, majd a Start Live Video (Élő videó indítása) pontra. Figyelem! Ebben a pillanatban a követőid értesítést kapnak, amikor élő videót indítasz!
  3. A nézők száma a képernyő jobb felső sarkában lesz látható, a hozzászólások pedig alul jelennek meg. Hozzászólás közzétételéhez koppints a Comment (Hozzászólás) pontra, és a hozzászólást rákoppintva és lenyomva tartva rögzítheted az oldal tetején, hogy a nézők könnyebben lássák.
  4. A hozzászólások kikapcsolásához koppints a 3 pontot tartalmazó ikonra, majd válaszd a Turn Off Commenting (Hozzászólás lehetőségének kikapcsolása) lehetőséget. Fontos tudni, hogy a beállított kulcsszószűrők az élő videód hozzászólásaira is érvényesek!
  5. Amikor elkészültél, koppints az End (Vége) pontra jobbra fent, majd koppintással erősítsd meg.

Hogyan fog megjelenni az élő videót másnál?

Amikor elindítod az élő videód, a profilképed az ismerőseid képfolyamának tetején, egy színes keretben fog megjelenni, és fel lesz rajta tüntetve az „Élő” szó. Az élő videó megtekintéséhez rá kell koppintaniuk a Te profilképedre.

Az élő videó megtekintése közben hozzászólhatnak a közvetítéshez, illetve akár kedvelhetik is,  és ezt a videó összes megtekintője látni fogja, beleértve Téged a szerzőt is. Persze ha valaki a teljes képernyőjén az adást szeretné nézni, akkor a képernyőre koppintva elrejtheti a hozzászólásokat és a kedveléseket.

Fontos tudni, hogy amikor valaki elkezdi nézni egy élő videód, akkor Te és mindenki más számára láthatóak lesznek az újonnan becsatlakozó nézők profilképei és nevei.

Érdemes kipróbálni az élőzést az Instagramon!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?