LEHÚZÁS

A hét poénja: A NAV még a Mikulást is megbüntette!

Nem lacafacázik a NAV! Az ellenőrök, szerető családnak álcázva magukat, házhoz rendeltek egy Mikulást. Boldogan ünnepeltek, fotók is készültek, majd amikor nem kaptak számlát, előhúzták a NAV-os igazolványt!
  • Szerző: Ripost

A NAV ellenőrei tényleg nem szórakoznak! Házhoz rendeltek egy Mikulást azzal az ürüggyel, hogy meglepik gyermeküket az ünnepre. 

Alaposan felkészültek, szerető családnak álcázták magukat, még a gyerek viselkedéséről is költöttek egy kis mesét, hogy legyen támpontja a gyanútlan Mikulásnak, ha rátérnek arra, hogyan viselkedett a gyerkőc. Amikor a jóságos Mikulás bácsi megérkezett, boldogak voltak, még közös fotót is készítettek. Aztán amikor elértek a lifthez, és épp megkapta volna a pénzét, visszahívták a lakásba, mondván: a konyhában még szívesen mutatnának valamit. Ez a valami pedig a NAV-os igazolványuk volt - számolt be az esetről a Tények. Az ellenőrök így ingyen letudták a Mikulás-napi műsort, és kicsit rádolgoztak az év végi bónuszra is!

Mivel a Mikulás nem adott a kis műsora után számlát, és ezt azzal tetézte, hogy még vállalkozói igazolványa sem volt, az ellenőrök megbírságolták. Ez 200 ezer forint is lehet. A férfi azt mondta: mivel egy évben csak egyszer tudja ezt csinálni, nem gondolta volna, hogy ebből baja lehet.

Hogy a gyerek milyen lelki sérüléseket szenvedett, amikor kiderült, hogy a Mikulás nem számlaképes, sőt, nem is vállalkozó, arról nem beszél senki!

Az adóhatóság a konkrét üggyel kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni. Viszont a Tényeknek elmondták: decemberben keményen ellenőrzik azokat a szolgáltatókat és kereskedőket, akik az adventtel és a karácsonnyal kapcsolatban árulnak, így aztán a szaloncukorárusoktól a síkölcsönzőkig mindenkit. Még a Mikulás sem kivétel!

Forrás: Tények

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?