LEHÚZÁS

Figyelmeztetés! Rémálom lehet a görög nyaralás

A magyar turisták legkedveltebb nyári célpontja Görögország, de mi van akkor, ha tényleg bekövetkezik az államcsőd? Az angol utazókat már erre a helyzetre készítik fel, nekünk sem árt összeszedni a tudnivalókat vészhelyzetre. A legfontosabb tanács, vigyünk magunkkal minél több készpénzt: eurót, dollárt, fontot, svájci frankot.

Az utazási irodák szerte Európában nyugtatgatják ügyfeleiket, hogy a mind valószínűbb görög államcsőd ellenére nincs semmi félnivalójuk a nyaralásuk idején, ám a legnagyobb brit utazási pénzszolgáltató, a Post Office Money a Mirror című bulvárlapban megjelentetett cikkében már nem ilyen optimista.

Kiszáradó ATM-ek

Az írás emlékeztet arra, hogy 2013-ban Cipruson két bank csődje miatt korlátozták az ATM-ekből felvehető pénz mennyiségét, és ha most a görög kormány nem tud megállapodni a hitelezőivel, akkor az ottani bankrendszer akár össze is omolhat.

 

Hidegkaja helyett készpénz

Éppen ezért a hivatalos angol szervek azt ajánlják a kiutazóknak, hogy vigyenek magukkal minél több készpénzt, s amikor megérkeznek a szálláshelyükre, ottani széfben helyezzék el azt, hogy szükség esetén hozzáférjenek. A pénz mennyisége pedig legyen elég mintegy 3-5 napra.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?