LEHÚZÁS

Vigyázz! PayPal-os csalók bukkantak fel, magyar áldozat is van

A támadók 100 ezer forint nagyságrendû összegeket próbálnak meg elutalni mások számlájáról, de néha pár tízezer forinttal is beérik. Megmutatjuk, hogyan védekezhetsz.
  • Szerző: T.D.

A csalók támadásairól az első visszajelzések a múlt héten érkeztek. A támadók a PayPal rendszer munkatársainak kiadva magukat hamis e-maileket küldenek a felhasználóknak, aki pedig a valódinak tűnő bejelentkező oldalon kitölti az adatait, annak pénzt próbálnak leemelni a számlájáról.

Volt olyan magyar áldozat is, akit a bank értesített, hogy megpróbálták lenyúlni a megtakarítását.

Az átveréshez a tipikus adathalász trükköt használják a bűnözők. Küldenek egy emailt, hogy a PayPal-fiókot zárolták, bizonyos funkciók nem elérhetőek, jelentkezz be, hogy helyrehozd a hibát.

Így védekezz!

Érdemes beállítani az e-mailedben, hogy jelenjen meg egy hitelesítési ikon az azonosított feladóknál. Ezt a G-mail-en a Beállítások, Labs fül alatti lehetőségek között, a "Hitelesítési ikon azonosított feladóknak" fül engedélyezésével teheted meg.

Másik módszer a feladó ellenőrzése, hitelesnek tűnik-e az e-mail címe, és ha a küldött linkre kattintasz és biztonságos a honlap, akkor a böngésző fenti keresősávja mellett egy zöld lakat jelenik meg.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?