MANIMÉKER

Végre jön a szúnyogirtás! Mutatjuk, hol várható!

A nyár legszebb pillanatait bizony megkeseríthetik a szúnyog, de szerencsére elindult a központi irtás az egész országban, így számíthatunk arra, hogy javul a helyzet. A Katasztrófavédelem tájékoztatást adott ki.
  • Szerző: Ripost

Ezen a héten Budapesten is megkezdődik a szúnyogirtás az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) irányításával a központi szúnyoggyérítési program keretében - közölte az OKF kedden a honlapján.

 A tájékoztatás szerint a program harmadik hetében Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar és Vas megyében, Győr, Komárom, Mosonmagyaróvár, Szekszárd és Szolnok térségében, a Dunakanyarban, a Csepel-szigeten, a Dráva mentén és a főváros egyes részein végeznek szúnyogirtást földi, illetve légi kémiai eljárással.

A terv kivitelezése az időjárás függvényében változhat

- tették hozzá. Mindeközben folyamatosan zajlik a központi szúnyogirtási programba időközben bejelentkező települések kérelmeinek elbírálása. Az igény indokoltságát minden esetben szakértők vizsgálják meg, ezt követően történik meg a szükséges engedélyek beszerzése, a többi között az Országos Tisztifőorvosi Hivataltól.

De az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyogirtást, illetve a kiemelt turisztikai helyszínek a Magyar Turizmus Zrt. támogatását is kérhetik ehhez - közölte az OKF.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?