MELÓ

Kirúgásveszély! A jövőben robotok dolgoznak helyetted

Lehet kinézted magadnak az álommunkád, de mégsem vesznek fel, mert a munkát már fáradhatatlan munkaerő elvállalta. A jövő a robotmunkásoké.

Lehet a következő években még nehezebb lesz munkát találnod, mint most. Hiszen egyre több munkahelyen tűnnek fel a robotmunkások. Akik nem pénzt kérnek, hanem áramot vagy néha napján egy kiadós olajcserét. Cserébe viszont sosem betegek, nincsenek gyerekei és rossz kedvűen sem járnak dolgozni.

Recepciós

Népszerű állás manapság. Kell hozzá nyelvismeret és persze nem árt, ha szeretsz emberekkel beszélgetni. Azonban erre egy robot is képes és nem fog még este sem rossz szemmel nézni a későn érkezőkre.

Pincér

Egyre gyakrabban találkozhatsz külföldön robot pincérekkel. Lehet kicsit lassabban dolgoznak, mint az emberek. Viszont nem ejtik el a tányért, nincs rossz kedvük. Sőt a kekeckedő vendég levesébe sem piszkolnak bele.

Ingatlanügynök

Ha megvan álmaid háza, akkor első dolgod lesz, hogy felhívj egy ügynököt. Õ szépen körbevezet a házon, elmondja az előnyöket, esetleg a lakás hátrányait is. Azonban semmi olyat nem tud, amit egy robotmunkás ne tudna megtenni.

Sofőr

Azt gondolnád az autóvezetés az a biztos szakma, amit sosem fognak gépek irányítani. Pedig ez nem így van. Egyre több olyan autót, sőt tömegközlekedési eszközt gyártanak, amiket robotok irányítanak.

Így elkerülhetőek az emberi mulasztásból származó balesetek. A robot ilyenkor GPS koordináták segítségével tájékozódik.

A tesztautók pedig már az utcákon vannak. A Google autója például 250.000 kilométert tett meg hús vér vezető nélkül balesetmentesen.

Tanár

Hihetetlen, de a jövő a robot tanároké. Sok helyen érzik úgy, hogy a gyerekeknek nincs szükségük a testi és lelki kontaktusra, amit egy ember nyújtani tud.

Hiszen a robot tanár nem tud mit kezdeni egy síró kisdiákkal. Azonban a felső oktatásban minden gond nélkül elhallgathatják a diákok a robot tanár tanácsait.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?