Létrehozva: 2020.09.01.

Mire költünk a gyorskölcsönből a koronavírussal töltött nyáron?

A gyorskölcsön bankjegy vagy utalás formájában kapott pénzösszeg, amelyet legtöbb esetben havi részletekben – ha a konstrukció mást nem határoz meg – fizetünk vissza a kölcsönt nyújtó intézménynek vagy hitelintézetnek. Minden esetben szabad felhasználású gyorskölcsönről beszélhetünk. A hitelmindenkinek.hu utánajárt, hogy a magyar emberek leginkább mire kérnek gyorskölcsönt. (x)

Felmérés a gyorskölcsön felhasználásáról

Fontos leszögezni, hogy az a leghatékonyabb gyorskölcsön, amelyet a lehető leghamarabb biztosítanak a számunkra. Olyan pénzintézetnél érdemes kölcsönért folyamodni, ahol már elérhető a videós, vagy előzetes hitelellenőrzés, így biztosak lehetünk abban, hogy az összegre nem kell sokat várni.

Hazai felmérések alapján megfigyelhető, hogy a magyar emberek költési szokásai igen eltérőek, jelenleg nem kifejezetten a kiemelkedő időszakokra – nyaralási szezon, év végi ajándékozási hullám – összpontosítanak, hanem több fázisban kérik a pénzösszeget. Az eltérést nagymértékben befolyásolja a koronavírus-járvány is, igaz a belföldi nyaralási kihasználtság megugrott a tavalyi évhez képest. Ettől függetlenül a korábbi évek tapasztalatai is azt mutatják, hogy egy kellemes wellness hétvégéről nem mondunk le könnyen.

Ősz közeledtével az iskolakezdés is aktuális, függetlenül attól, hogy marad-e az online oktatás vagy minden visszatér a normális kerékvágásba. Az iskolára – pláne, ha a gyermekünk most lesz első osztályos – sokat kell költeni (iskolatáska, tolltartó, ruházat, tankönyvek egy része...stb.). Ezzel párhuzamosan a kölcsönt nyújtó cégek (Provident, Cofidis) reklámkampányukban is hangsúlyozzák az iskolakezdés fontosságát, vagy a lakásfelújítás népszerűsítését.

Forrás: Pixabay

Nyaralás helyett lakásfelújítás

Nyár és ősz között a felújítandó lakások száma is megnövekszik, különösen most, mikor nehéz kivitelezni egy jó külföldi nyaralást. A fapadosok is sorra csökkentik a járatokat és a célországok sem javasolják a beutazást. Így hazánkfia belföldön kénytelen nyaralni vagy elvégezni az ilyenkor szükséges lakásátalakítást.

Az egészségügyi kiadásokra is szükséges költeni, hiszen sosem tudhatjuk mikor és hogyan leszünk betegek, vagy épp most muszáj elvégeztetni az egynapos műtéteket. A gyorskölcsön ide is jól jön.

Nem beszélve arról, hogy a szórakozást vagy kikapcsolódást sem hanyagolhatjuk el, igaz egy darabig mellőznünk kell a népszerű koncerteket és a nagyobb fesztiválokat. Színházba és kiállításra viszont mehetünk, tehát ide is vagy jó előre elkezdünk spórolni, vagy azonnali segítség szükséges.

A felsoroltak mellett a kutatásból a Hitelmindenkinek azt figyelte meg, hogy a műszaki cikkek vásárlására fordított kiadások is megnőttek. A legtöbb elektronikai áruház a folyamatos akciókkal próbálta csalogatni a vásárlókat. A magyarok szívesen vettek háztartási gépeket, mobiltelefonokat vagy számítástechnikai termékeket. Azoknak, akik a COVID miatt felélték a megtakarításukat – ha egyáltalán tudtak félretenni korábban – szükségük volt a gyorskölcsönre és viszonylag elég hamar.

A gyorskölcsön veszélyei

Minden kölcsön hátránya, hogy meghatározott időintervallum alatt vissza kell fizetni a folyósító banknak vagy cégnek. Éppen ezért mielőtt kérjük az összeget, érdeklődjük meg, hogy milyen a kamat és a futamidő.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elköltöző feleségétől követelt egy bugyit a TV2 egyik szereplője

origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

borsonline.hu

Megismétlődött Suhajda tragédiája, 20 év tapasztalattal rendelkező hegymászó vesztette életét

hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

vg.hu

Meglepő helyről érte kritika a lengyel atomfegyver-telepítési terveket

origo.hu

Itt a bejelentés: Oroszország kész hadat üzenni a NATO-nak

travelo.hu

Csodálatos, ingyenes nádkoronasétány épült ezen a balatoni strandon

ripost.hu

Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

ripost.hu

Házasság első látásra: Nem hiszed el, milyen kínos titok derült ki Csabiról

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Változás: új, fontos infók a gyógyszerek kiváltásáról

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti

MANI

1 milliárd forintot lehetett nyerni ezzel az öt számmal

MANI

Itt a vége a jó világnak: fizetős lehet a Google

MANI

Lelepleztük a hazai zöldségeket: mutatjuk az árakat!