MANI

Oktatási együttműködést kötött a Duna Aszfalt és a SZIE Építéstudományi Kara

Az egyezménnyel gyakorlatorientált oktatási és kutatási együttmûködés jön létre az építőipar és az egyetem között.

A szerdai Ybl szakmai napon oktatási együttmőködésről írt alá megállapodást a Duna Aszfalt Kft. és a budapesti Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kara. A kedden született megállapodást az intézmény részéről Dr. Markó Balázs dékán, míg az építőipari cégtől Tóth László ügyvezető írta alá. Az egyezmény célja egy gyakorlatorientált oktatási és kutatási együttműködés az építőipar és az egyetem között.

A felek ennek érdekében alapvető célként kitűzték az építőipari szakemberek bevonását a kar hallgatóinak képzésébe, amihez az egyetem oktatástechnikai hátteret ad. A Duna Aszfalt ugyanakkor vállalta, hogy az elméleti képzést gyakorlati eszközökkel egészíti ki: üzemlátogatásra és szakmai gyakorlatra ad lehetőséget a hallgatóknak.

A szerződő felek ezen kívül a kutatás-fejlesztésben is együttműködnek, az ehhez való forrásszerzés során keresik a közös pályázás lehetőségét. Továbbá az egyetem bevonja a tudományos tevékenységébe a mélyépítő céget, eközben a Duna Aszfalt lehetőségeihez mérten segíti a kutatást.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?